MTZ Belarus

Postoje li neki zamenski/ kvalitetniji prednji farovi za Belarusa ili samo original pa dokle traje? Raspao mi se jedan far, vibrira, ispada, jede sijalice.

Prva, druga, kuplung treća, ruski ti je menjač sila...

Na mom traktoru su farovi bili zamenjeni novim, nije prošlo ni godinu dve, bili su puni prašine unutra. Kojim putem uđe unutra - nije mi jasno.

Ja sam na moj 1025 vrlo brzo zamenio farove, bile su one male, izgubile sjaj, ušla voda i prašina unutra. Uzeo sam novi model sa vecim farovima, samo sto treba i maska da se zameni, ili stara da se isece. Do sad jako lepo svetle.

Послато са Mi_6 уз помоћ Тапатока

Juce bio u AP,sad oni imaju sopstveni servis za ugradnju i odrzavanje klima. Dodao sam na predracun jos jedan rezervoar i poluge sa eurokacenjem.
Najveca zamerka jesu one plasticne haube,kao od bede da su uradjene. Mrezica je mnogo sitnija nego na 1221,ali ispod maske mozes dva prsta da zavuces. To mora da se zadihtuje sa sundjerom ili necim slicnim,da u hladnjak ne ulazi nista osim prasine.

Ja sam na moj 1025 vrlo brzo zamenio farove, bile su one male, izgubile sjaj, ušla voda i prašina unutra. Uzeo sam novi model sa vecim farovima, samo sto treba i maska da se zameni, ili stara da se isece. Do sad jako lepo svetle.

Послато са Mi_6 уз помоћ Тапатока
Jesi li menjao masku ili isekao staru?

Kakvi su to novi farovi ?,moj 820 je 2005-to ,malo mi slabiji ti prednji farovi pa nzm cime da zamenim,ili samo sijalice da stavim neke bolje ?.Ja ni nzm kakve on sijalice ima u njemu i sta bi moglo da se ubaci da bude bolje,normalno da nemam nekih problema sa alternatorom,punjenjem.

Ја имам округле фарове оне унутар маске,ставио нове и убацио х4 сијалице синоћ идем кући са њиве једва видим пут неких 50 м испред. Не знам које фарове да сада убацим.

Na koliko obrtaja treba orati sa 982? Takodje, koliko bi trebalo da bude maxmalan broj? Kod mene je bio na 1500 što je malo verovatno se šipka isteglila. Sad sam je skratio i pod punim gasom vrti negde oko 2000. Da li da mu povećam na 2200?

Takodje ne vezano sa ovim gore, greje se dosta pri oranju. Ne preterano, ali više nego što bi trebalo čini mi se. Na svakih 5 kruga moram malo da stanem da ga oladim .
Manjeo sam mu termostat pre par godina i mislim da je hladio dobro do prošle godine, a ove je to već još lošije.
Sumnjam opet na taj termostat pošto neverujem da je neki kvalitet. Verovatno otvori ali ne skroz. Da li postoji način da se to proveri bez skidanja istog? Takodje koj kupiti da ne bude baš loš?

Takodje preporuka da se ne kupuje mehanički termometar na kome piše "сделано в россии". Pokazuje nekih 15-20 stepeni manje od realne temerature. Koji termometar kupiti?

Poslednja izmena:
Znam da se neki motori vrte sporije od npr ovih 820,ja sa 820 u oranju ne koristim ni 2000 obrtaja a kamoli 2200.Tebi ako taj motor spada medju one koji se vrte sporije ,1800 ti je puna kapa.

892 bi trebalo da se vrti do 1800 ako nije otvarana, a koji plug vuče i kojom brzinom? Možda gazda zahteva više nego što baćuški prija? :ppozdrav:

Најбоље га извади па проверити како отвара.Мени је због тог неисправног говнета а и којекаквог ђубрета у хладњаку диго темп.и ома продуво на првом.Хлађење мора да буде како треба, чист хладњак,исправан термостат и сат за темп.

Nazad
Vrh