MTZ Belarus

Ja mislim da tu treba pozvati ceo konzilijum.. Okrenuti neko pragnje , iće i piće, pa natenane diskotovati i upoređivati...
Al zabrana okupljanja preko 5 osoba, a 5 je malo da se utvrdi činjenično stanje
Nacicemo vecu parcelu pa cemo se lepo rasporediti da ne krsimo zakon 😀

Moje pitanje je bilo iz razloga sto planiram uzeti jedan od ta dva rusa,ne daju mi se vece pare ako nema razlike.
Ja sam zadovoljan sa mojim 1221,ali nekad u teskim uslovima mu zafali malo snage,pa me interesuje da li bi to 1221.3 nadoknadio ili su to samo prazne price

Moje pitanje je bilo iz razloga sto planiram uzeti jedan od ta dva rusa,ne daju mi se vece pare ako nema razlike.
Ja sam zadovoljan sa mojim 1221,ali nekad u teskim uslovima mu zafali malo snage,pa me interesuje da li bi to 1221.3 nadoknadio ili su to samo prazne price
Trebalo bi da ima vidljive razlike ali ako ni to nije dovoljno onda pumpa dole, mala intervencije dobrog bosiste, bar jedno pola tone tegova i dobijete ozbiljnu razliku i to za 1000e ulaganja.

Komsija na vise parcela, ima Mtz 1221.3. U prolece mi je pokazao sa poluteskom drljacom od 6m, kako je krenuo iz mesta sa 1x4 brzinom skoro na ler gasu, kad mu je dodao gas, primio gas ko da nije nista imao iza traktora, ali izbacio oblak dima. Pre otvaranje pumpe nije mogao da krene iz mesta sa istom drljacom sa 3x3 brzinom, ali nije ni dimio. Njemu su to radili serviseri iz Agropanonke, na pumpi se podigne samo startna snaga. Ali je veca potrosnja u svakoj operaciji.
Raspitao sam se i ja ove godine za kupovinu 1221.3, kazu ljudi iz Agropanonke po zelji kupca, mogu odmah da mu podignu konjazu na 150ks. Nije mi onda jasno zasto je tako velika razlika u ceni izmedju 1221.3 i 1523.3, ako je isti motor, samo zbog hidraulike.

Послато са Mi_6 уз помоћ Тапатока

Prijateljski savet je da stelovanje sravcigerom na licu mesta izbegnete, dal ga radili serviseri ili vi al zaobidjite to,prezalite neki dinar i uradite to kako treba i rezultati su drugaciji.

Komsija na vise parcela, ima Mtz 1221.3. U prolece mi je pokazao sa poluteskom drljacom od 6m, kako je krenuo iz mesta sa 1x4 brzinom skoro na ler gasu, kad mu je dodao gas, primio gas ko da nije nista imao iza traktora, ali izbacio oblak dima. Pre otvaranje pumpe nije mogao da krene iz mesta sa istom drljacom sa 3x3 brzinom, ali nije ni dimio. Njemu su to radili serviseri iz Agropanonke, na pumpi se podigne samo startna snaga. Ali je veca potrosnja u svakoj operaciji.
Raspitao sam se i ja ove godine za kupovinu 1221.3, kazu ljudi iz Agropanonke po zelji kupca, mogu odmah da mu podignu konjazu na 150ks. Nije mi onda jasno zasto je tako velika razlika u ceni izmedju 1221.3 i 1523.3, ako je isti motor, samo zbog hidraulike.

Nije samo hidraulila razlika, ima tu svasta nesto al opet mislim da nije opravdana cena.

Nije samo hidraulila razlika, ima tu svasta nesto al opet mislim da nije opravdana cena.

Ja sto znam svi su srafcigerom stelovali i ide to tako godinama. Verovatno da je optimalnije kod Bosiste samo i ovo radi. 1221.3 i bez dizanja snage je lagan i treba balast i u tockovima takodje tegovi.

Imas u izbistu dobar 1523 ocuvan, jako dobro izgleda. Bio je na prodaju zajedno sa plugom.

Послато са Redmi 6A помоћу Тапатока

Ja sto znam svi su srafcigerom stelovali i ide to tako godinama. Verovatno da je optimalnije kod Bosiste samo i ovo radi. 1221.3 i bez dizanja snage je lagan i treba balast i u tockovima takodje tegovi.
Ide on bez problema, samo koliko sam ja uspeo da pohvatam bosiste i iskustva ljudi kada se uradi na stolu potrosnja bude manja i snage bude vise grubo receno, dima bude manje tj u normalnim kolicinama.

Ne misli na krajne redove sklopive nego hidro gredu gde razmak svih baterija stelujes iz kabine.Takve seljalice imaju duplu gredu,pa su time teze i jos gore duze ka nazad za 20-30 cm,veca poluga.

Sad me prujatelj zbunio,prednji trap na 82.1 na sredinu ide ulje a sa strana? Posto meni sa strana(na kolenu)isto ide ulje a prijatelj mi kaze da tamo ide mast

Sent from my Redmi Note 8 Pro using Tapatalk

Sto se tice tog prednjeg mosta,ja sam predpostavljao da pitas za novije modele gde ide ulje u cizmama,ali posto sad pitas za ulje u bos pumpu,a kod novijih modela se ne sipa ulje,dobijaju podmazivanje iz motora,onda nisam siguran sta ide kod tvog traktora u cizmama,ulje ili mast.

Nazad
Vrh