Pogledas na netu kakvi su prednji mostovi kod novijih belarusa 82.1,ako su isti kao kod tebe onda ide ulje.Ja npr mesam sae 90 sa malo tovatne masti ,da dobijem nesto tipa sae 150 ,tako nesto,cisto da bude gusce a daleko da je kao tovatna mast xd.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: This feature currently requires accessing the site using the built-in Safari browser.
Ide on bez problema, samo koliko sam ja uspeo da pohvatam bosiste i iskustva ljudi kada se uradi na stolu potrosnja bude manja i snage bude vise grubo receno, dima bude manje tj u normalnim kolicinama.
Ja radim tako i ne vidim nista lose u tome,na 2 hiljada sati sam mu menjao ulje u prednjem mostu,to njegovo originalno je bilo extra gusto preko sae 200 garant.Па то да се тако ради дала би и фабрика такву препоруку ,мешати маст и уље јел то лакше а и јефтиније него купити ко свет сае 130 или већ неко друго уље за ту намену?
Sve ovo sto ste napisali ste potpuno u pravu, ako ste zbog mene stavili verujte mi na rec da ja to vec znam.Taj motor na 1221 i ostalim sa . i na traktoru od 150ks je identican i radi se o sovjetskom tipskom motoru dvigatelj D260 i sve njegove varijacije ,koji su ugradjivali svagdje i izdrzava jako veliku snagu , normalno sve zavisi od dodatne opreme , interkuler, turbo , PVP ali ga treba onda i ohladiti, veca snaga treba veci hladnjak itd.
Evo link za jedan tip D260 motora koji ima 186kW ili 253kS
Двигатель Д260.7С-575 дизельные насосные агрегаты - цена фото характеристики
Двигатель Д260.7С-575 для дизельных насосных агрегатов по выгодной цене с отправкой в регионы.dizelmmz.ru
Na ovom linku su sve varijacije tog motora , ima za 1221, 1221.3 , za 150ks i 200ks traktore
Двигатели Минского моторного завода Д-260 (шестицилиндровые,130 л.с.) для МТЗ 1221, погрузчиков Амкодор ТО-18- цена,фото,характеристики
На данной странице вы можете ознакомиться с серией двигателей ММЗ Д 260.2 - 6 цилиндровыми,турбированными. Цены,фото,технические параметры и др информация на нашем сайте.dizelmmz.ru
Sve ovo sto ste napisali ste potpuno u pravu, ako ste zbog mene stavili verujte mi na rec da ja to vec znam.
I sto se tice hladjenja tih konja potpuno ste u pravu, 1221.3 ima isti sistem hladjenja kao 1523.3 zato i podnosi pojacavanja na 160 tj 158 ks bez posledica tj pregrevanja.
Upravo ono sto sam ja napisa a to je da se ljudi ne igraju sa sravcigerom i bos pumpom, da je to malo veca matematika.I ja to znam jer kad sam mjenjao PVP sam dosta toga proucio. Ali nije samo otvori PVP i navi vijak , svaka PVP dolazi od proizvodjaca nastelovana na odredjenu kubikazu , na ovom linku je za sve tipove tog motora kubikaze PVP , recimo sve te motorpal pumpe imaju isti tipski broj prije ctice (prakticno iste) tek poslije crtice se razlikuju u broju a i u kolicini goriva na koju su bazdarene i eventualno za ove preko 200ks da imaju elemente za ubrizgavanje goriva veceg kapaciteta jer u isto kuciste motorpal PVP mogu ici razliciti elementi. I eventualno stepen predubrizgavanja goriva se moze razlikovati.
Na ovom uputstvu na strani 98 i 99
Kad sam odvio cep i izvadio kuglicu nafta nije krenula od taloga, gurnem sraf m8 jedva orobijem sloj pustio da iscuri malo nafte da lepo procisti, kontam bice tu zacepljenja samo cekajJa sam zbog jagnjetine tebi to i predlozio.
Jos jedna stvar, moze malo da se burgijom prosiri rupica na okcima i na kolenderima,da bolje prolazi prljavstina.
Jel kod Tome ide pumpa?Tako moja pvp ide u sredu za n.s. na stelovanje da vidimo sta dobijamo, kaze majstor ne steluje po fabrickom ima neku svoju semu razradjenu.
Da nije mozda paja iz futogaIma neki Paja dizel iz NS,ni slucajno kod njega,lik nema veze sa zivotom
Bolji od Zeravice ?,daj neki kontakt od njega.Samo kod Tomislava
On radi AP sve pumpeBolji od Zeravice ?,daj neki kontakt od njega.
Jeste, Milovanova preporuka jer je covek prezadovoljovan. Moj 1221 pali na kljuc i vuce dobro, od kad su dizne promenjene (stare su pisale sve do jedne) dimi na opterecenje i verujem da je doslo vreme za zamenu elemenata i stelovanje.Jel kod Tome ide pumpa?