MTZ Belarus

Pored 549 da kacim rusa sa duplo vecom potrosnjom? Pa samo da odem do njive i da se vratim vec mi se ne isplati a ne da radim jos sa njim.

Sent from my Mi 9T Pro using Tapatalk
I ja mislio tako dok nisam krenuo spartati sa Armom. Trosi kao pola litre vise od IMT a uradis lagano i ne umoris se.

Šparta moj zet sa 560 i dva reda tupanjac
Nisam ga nikad pitao za potrošnju
Reći ću samo o potrošnji jedan je 539!!!!!
A priče mali deutz, vladimirac i ursus 335 sam odavno proverio!!!!!

Sent from my moto g(6) play using Tapatalk

Belarus je mnogo pregledniji,vislji klirens,udobniji ,a potrosnja sa sestorednim spartacem nije nista puno veca,ne vozis ga pun gas,ima brzina da biras i uvek moze radiit manjim gasom.Ali dobro,svako ima svoje misljenje i nek radi kako hoce naravno.

Prošle godine u setvi na benzinskoj pumpi bio čovek sa 82.1 i sejalicom 4 reda agria i kaže da vidimo koliko sam potrošio. Napunio je 60l a uradio 24 jutra ako se dobro sećam. Ako je to velika potrošnja...

Da zanemarim potrosnju,iskreno lakse mi je spartati sa 549, druga brzohod i pun gas, ne okrecem se u opste.
Rusu su i gume siroke, moram se knapati idealno inace pocepa biljke.Sta znam , imam sediste od renaulta 21 u 549 tako da i udobnost nista nije veca ali ipak brze radim sa 549, okretniji ,okrecem ga u mestu maltene, vuce sestoredni lagano drugom brzom.
Nikad da probam welgericu sa rusom (nikad da uzmem onaj adapter za kardan), tu me zanima potrosnja jer je ipak zadihtovanija kabina nego na imt i ima vise brzina sto mi mnogo znaci.
Daner, ako ces tako gledati na 1-2l goriva nema tu sreće.

Sent from my Mi 9T Pro using Tapatalk

Prošle godine u setvi na benzinskoj pumpi bio čovek sa 82.1 i sejalicom 4 reda agria i kaže da vidimo koliko sam potrošio. Napunio je 60l a uradio 24 jutra ako se dobro sećam. Ako je to velika potrošnja...
1,2l po kj trošim sa 539 kad sejem nodetkom
Pa računaj sa bi ja to posejao sa 28,8l nafte
Razlika je skoro 5000din za jedan dan setve!!!!!!!
Jedan dan kažem jer mogu za dan posejati 25_30kj kukuruza u tabli
Složićemo se skroz lepa dnevnica!!!!!
E zbog tih stvari većinom koristim 539!!!!

Ne znam bas da li moze 1.2l. Brat je merio i bilo je 1.8l. A, sa druge strane, ne sejem 200 ili 500 kj pa da je neka osetna razlika.

Izračunaj na godišnjem nivou kolika je razlika u potrošnji, iznenadićeš se!!!
Više puta sam se iznenadio!!!!
Sa ovim cenama proizvoda moram paziti na sve!!

bojcetic
Kojim tockovima?uzeo si za Armu i original uzane tockove?
Uzeo sam sa obicnim 18.4 tockovima. Uzane sam resio mimo njih jer oni imaju 13.6 a ja sam hteo 12.4. Dimenzija ja 320/85r38 ovom prilikom se zahvaljujem clanu Branko91 za nesebicnu pomoc i kontakte da bi se tockovi resili.

Nabavio predpuznjake,sredio ruju,kida,al opet posle pola jutra,zeza da digne plug. Da li je pretezak plug,ili je pumpa slaba utvrdice maĵstor

Pa ok ,mora da se proveri,nesto tu ne stima. Jes tezak plug al ni jednom me nije cimnuo napred ,da ga clovi ili tako nesto,probao sam i po ataru da ga teram malo ostrije da ga cima ili zabacuje ma nema sanse ,ni da ga pomeri

Nazad
Vrh