MTZ Belarus

e tad bi mu je pukao u glavu,prethodni majstor a da ga neimenujem uzme rotor u ruke digne ga u vazduh i gleda na sunce i kaze.....ovaj je jos solidan i mora da pali,a dosao sam da reklamiram kako nece da pali uopste,a on meni,tebi je motor preskocio na zupcanicima,kao da ima zupcasti kajs pa preskoci,da bude crnjak veci ja naseo na zvaku i otvarao motor da prekontrolisem,e kad mu je nisam zabio u .......od tada pumpa kod zere,redovno menjanje filtera i bar 10 godina miran

Druga odvratna recenica "jel ste dobro uzubili, jel dobro nastelovano paljenje" :zli: Kao da to radimo prvi put u zivotu?

dangeru poredjenja malo radi koliko para taj zeravica uzima za remont pumpe za rusa
znaci zamjena elemenata i nepovratnih ventila , stadnardna reglaza

ja sam nosio pumpu od ursusa 902 kod zeravice, zamenio je elemente i ventile i obradio dizne uzeo mi 400 maraka u ono vreme odrao me kao zeca. u subotici bi to uradio za pola novaca ali sam morao da sacekam par dana da stignu elementi. dok sam cekao da pumpa bude gotova dolazili su neki ljudi po treci cetvrti put nikako da nameste pumpu bilo je tu i teskih reci. od tada radim pumpe u subotici kod jednog starog majstora i sa njim imam odlican odnos pokazao mi je par caka tako da mogu da prepoznam u cemu je problem. svi mi gresimo ali kad odes u veliki servis kao recimo kod zeravice ima puno majstora i kojem dopadnes tako ce biti uradjeno zato vise volim male radionice gde vlasnik licno radi. :cao: :cao:

sutra rano idem kod Franje Telekije u mitrovicu jest da je to od mene 200 km ali pokusacu.
Vidim da ga niko ne kudi na forumu svi ga hvale pa valjda ce i meni napraviti pumpu kako valja.
Dok bude radio odo na :ppozdrav:pivo u sasince imam tamo familije.

savoris je napisao(la):
dangeru poredjenja malo radi koliko para taj zeravica uzima za remont pumpe za rusa
znaci zamjena elemenata i nepovratnih ventila , stadnardna reglaza
jest da pitanje nije za mene,ali za moj 82 bilo 10 500 din...sve izmenjano...ali da radi-radi..samo prede.
Post je spojen: [time]1272311779[/time]
ja sam nosio pumpu od ursusa 902 kod zeravice, zamenio je elemente i ventile i obradio dizne uzeo mi 400 maraka u ono vreme odrao me kao zeca. u subotici bi to uradio za pola novaca ali sam morao da sacekam par dana da stignu elementi. dok sam cekao da pumpa bude gotova dolazili su neki ljudi po treci cetvrti put nikako da nameste pumpu bilo je tu i teskih reci. od tada radim pumpe u subotici kod jednog starog majstora i sa njim imam odlican odnos pokazao mi je par caka tako da mogu da prepoznam u cemu je problem. svi mi gresimo ali kad odes u veliki servis kao recimo kod zeravice ima puno majstora i kojem dopadnes tako ce biti uradjeno zato vise volim male radionice gde vlasnik licno radi. :cao: :cao:
Meni na 1634 kostalo 32000...e to je malo mnogo..ali kad se raspitas malo o delovima koji su ugradjeni...dobio sam cak i neki sertifikat za delove ugradjene-a potrosnja u oranju za 4 litre manja nego pre. ::svaka cast::

ja nisam skoro radio moje ruse,bar 10-ak godina,malu cu u :off_topic: al kad smo ovde poceli o tom,prosle god. sam radio zmaja jer sam naseo na jeftinu naftu,tariranje(remont) pumpe,zamena cetkica i zadnjeg dekla jer je otisao navoj gde je ono sitasce i gde se crevo dovoda zavrce,svi dihtunzi,semering,pogonska osovina pumpe na koju ide semering bila zajedena pa se covek bojao da nebi pustalo naftu u motor,sve moguce bakarne platnice ukljucujuci i povrat na diznama,provera dizni i stelovanje i jos tamo neke sitnice,covek platio i postarinu kad mi je slao i to sve za 7280 dinara,a zmajcek prede li prede,a tek sto pali,nesmes darnut kljuc

u pricipu dodje 100tinjak evra pumpa , gore dole manje vise
sto i nije pretjerana cifra obzirom da se radi o vitalnom dijelu masine ::svaka cast::
kada pogledas ulozeno-dobijeno racunica je ok

kod petra gasa je remont pumpe bez obzira sta na njoj radi 25-30 evra + dijelovi , tako je bilo kada sam ja radio
elemente pumpe i ventile sam mu ja odnio koje sam kupio u rumi kod rusa , ali cini mi se da nisu zadovoljavajuceg kvaliteta posto je se covjek propisno namucio dok je uradio , prisustvovao sam tome
a ulosci dizni sto sam kupio od njih 4 , 2 valjaju 1 nije nesto a onaj 1 totalno zapekao :udri:

kad neznate gde treba kupiti i sta valja od ulozaka ::namigivanje::,samo AZPI iz originala,al ti kostaju a i rade,
savoris,pre sam spomenuo coveka koji mi je na sunce gledao pumpu i procenjivao stanje,e to je taj tvoj pomenuti,ne da me je napatio i nikad nije uradio da valja i da pali(zmaj142)dve pumpe mu odnesem,i jos mi kaze stavi ovu jer je za nijansu bolja a zmaj ni da kuci,pa me natero da gledam razvod jer je navodno nemoguce da nevalja,to je kao preskocio na palenju ::lose:: ::lose::,od tada samo milosevo,ja sa njima nemam nikakvih problema,mnogo toga sam odradio kod njih i nikad nisu zakazali,bas sam skoro drugu radio dizne od lagune 2.2dci komonrejl,da neprepoznas auto

:sta: jbm li ga , iskreno receno ja sam samo kod jednog prije otisao i kao sto rekoh umalo mu nisam pumpu razbio od glavu tako da moze se reci da neznam za bolje :sta:

ovaj gore pomenuti je bio drugi od svih majstora kod kojih sam nosio pumpu i djelovao mi je zadovoljavajuce , kada njega pominjem mislim na oca od vlasnika radionice ne na njegovog sina

@NA , cuj ako covjek ima i zna u kom je kvalitetu a zasto i ne bi predlozio , time bi mozda ustedio necije muke ::namigivanje::
bez obzira sto bi on na tome profitirao (mora neko), mozda bi i ja profitirao time da ne lutam k'o muva bez glave i trazim a neznam sta ::namigivanje::

ja sam preporucio koje dizne da kupuju al nisam rekao kod koga,tih dizni ima na mnogo mesta al ih samo kod rusa(ukrainaca) na vasaru nema

Nemam ja nista protiv njega,ali me cudi da nije predlozio do sad,vidim da prati teme redovno i savetuje a ne predlozi sebe,ako vec zna da ima provereno kvalitetne delove ja sam za.Bolje da on proda koji vam pomaze nego tamo neki...a iskreno bolje je i za vas da znate koga da 'vatate za gusu ako ne valja. :haha:

o matorom i pricam,a cini mi se da sam cuo da je umro,i cujem da mu sin sad radi kao malo bolje,nije isto uraditi linijsku i rotacionu,linijsku moze svako a roto bas i ne

ili se meni cini ili ovi rusi,ukrajinci uvaljuju kneske dijelove

kao sto sam vec rekao u nekim od prethodnih postova da kada sam kupio alnaser za ruse primijetio sam da mu je ona crna boja nekako kineska majku joj ........
ona crna sjajna boja , a na mjestima gdje probija korozija djeluje isto kao kineski traktori sto hrdjaju , sve mi se cini da sam kupio brus li alnaser ali radi uredno **greška li ga a dokle ce vidjet cemo :sta:

taj je kineski,imas tri vrste tih anlasera,org magneton ceski koji kosta oko 140e sa garancijom od godinu dana,i kombinacija sivo crne boje,onda litvanski isto sivo crne boje i kosta oko 100e,i kineski crni koji je od 60-90 eura kako kod koga,nalepe samo nalepnicu i jos ti se kune,ovi ostali nemaju garanciju ni sekunda :haha:,a naseo si na vasaru jel :haha:
Post je spojen: [time]1272320641[/time]

kada kazes 60-90 evra i crno siva boja cini mi se mislis da na onaj sa planetarima , nije taj nego onaj veliki

prosli alnaser koji sam uzeo bio je isti (ili slican) i sluzio me 4-5 godina bez greske , kada mu je crkao rotor onda sam kupio cijeli alnaser pa ovaj moj stari da imam za dijelove
kako sam ja god sracunao isplatnije mi bilo uzeti nov , jer dok ja moj popravim dat cu skoro isto para kao i za nov a ne dobijem nista u rezervu , jer trebao je rotor,cetkice,piksne a i bendiks je bio pri kraju

meni nista ne smeta iako je nesto brus li proizvodnje ako kvalitet nadmasuje cijenu , zalosno je kada kupis nesto sto nije nizasta kao i vecina riza proizvoda
ali kao i sto sam mozes da primijetis kinezi malo i poboljsavaju kvalitet jer lako je musteriju pridobiti cijenom , tesko ga je zadrzati kvalitetom ::namigivanje::

Nazad
Vrh