MTZ Belarus

Ventil mozes da izvadis na licu mesta samo obrati paznju na oprugu i gumicu kao sto je savoris napisao.Nekad pomaze i da malo lupnes cekicem po tom poklopcu ventila odole.
Rale 83 je napisao(la):
Mi to nismo znali al radi dobro :sta: :sta:
Na spoljni izvod hidraulika se prikljuci manometar i izmeri se pritisak, za 82.1 treba da je 140-150 bara.

Ja sam imao isti problem na 820,zvao sam servisere u AP i rekli su mi da upalim traktor,dam pun gas i onda ručice pored volana sve tri probam gore dole i da ih držim po 1 do 2 sekunde u tom položaju.Posle toga je proradio hidraulik.Ako to ne uspe onda mora rasturanje....

uzmi daj pun gas i one tri rucice koje sluze za hidruliku ne za poluge maltretiraju sve tri neizmenicno jedno 5 min i proradice ako bas nece imas ispod volana u desnu stranu cilinre i otvori izvadi kuglicu i procackaj nemas drugo resenje:D tako sam komsiji popravio hidruliku a uplasio se bio gadno pre neki dan u setvi kukuruza zeznulo ga to!

Nekada pomaze dosta gasa i pomerenj rucica od hidraolika ako nece onda vadjenj radnog ventila
ispratiga,izduvati ako neneleze gornji konos dobro malo zasmirglati vodenom smirglom.Ako se skida sigurnosni ventil onaj na 24 kljuc onda pri montiranj da ostane iznad matice 4 do 5 navoja ili zapamti koliko je bijo uvrnut pre skidanj.Pritisa treba da bude oko170 at,dako su mene savetovali serviseri iz AP.Pricam za82.1

Covek danas konskildirao sa Mtz 820, 1820 rs, 5 godina star, i izgubio pritisak ulja u motoru.

2zi5zd3.jpg

Moze to svakom da se desi, makar delovi nisu skupi

Stanislave probaj da skines deklu i macolom opali po ventilima mozda postane normalan trakor

Bubu je napisao(la):
Nadam se da ga je na vreme ugasio?

Obisao jos tri-cetiri puta konskilderom, da mu ne izvetri treflan, onda me je zvao da kaze da nesto nije u redu,(mislio je da mu ne valja elektronski instrument)pa ga doterao kuci sa njive... bez pritiska ulja. Tek na punom gasu je gasio kontrolnu sijalicu.
Jel moze jos neki traktor da radi bez pritiska ulja:haha:

Da li znate da ursus razvija 180 ks u takvoj konfiguraciji motora. MTZ i URSUS imaju jako slicne motore, precnik i hod klipa itd. To objasnjava odakle snaga. pozdrav ljubiteljima MTZ-a :cao:

jel kod t40 uljana pumpa ista kao kod 82-ke?mislim jel na isti sistem spojeno sa blokom crevo koja ide sa pumpe na blok?

Nazad
Vrh