MTZ Belarus

Dukej koji ti je pritisak u motoru kad se zagreje? Jel troši ulje?

Pritisak je dobar, na punom gasu je oko oko 4-5 bara, a na leru oko 2 bara. Sad kad budem spremao obratiću pažnju pa napisati tačno.

A što se tiče ulja, troši ga. Jesenas u oranju sam dolivao oko pola litre na 8-9 sati oranja. Ispod creva od iber laufa se pojavila fleka od ulja, na iberlauf duva dosta kad se optereti jako. Prve godine kad sam ga kupio orao sam trobrazdnim IMT 757 plugom sa pretplužnjacima u trećoj zec brzini, i onda je toliko duvao da sam proveravao da li se nešto upalilo. Posle te prve godine sam orao sa dvobrazdnim plugom, vuče rus njega bez problema a prošle godine sam ga raširio na 2x40cm i ni tako nisam osetio da mu fali snage ali se po iberlaufu vidi da više duva. Pored toga jedan deo ulja i prospe jer curi negde sa glave na zadnjem desnom ćošku motora.

Kad je hladno (10 stepeni i manje) i nije paljen nekoliko dana- teško upali, tj. mora da vergla dosta. Na auspuh izbacuje dim tako da naftu dobija. Kad sastavi onda i da ga odmah ugasiš ponovo će upaliti na zub. Ali to prvo paljenje je problem...

Nije to ništa strašno, možeš terati tako a možeš ga i "prekaričiti"... Klipovi, karike i hilzne, i ležajevi na radilici i samo gas gas... Nije to nešto puno para... Do 500e sa majstorom plafon

Kad smo već kod održavanja, Bože me sačuvaj.....ovaj nije skidan od fabrike..
f6ebcead3771f9e05cd5fe7d7d47296e.jpg

Dimi na auspuh, danas ću obratiti pažnju da li je to "baš odmah". Nisam palio traktor 5-6 dana pa ću napisati doveče...

Snimio sam danas kako traktor pali nakon 5-6 dana od poslednjeg paljenja. Spoljna temperatura je bila oko 13-14 stepeni (palio sam ga oko 17h a pre toga je bilo i 15-16 stepeni). Iskreno, iznenadio sam se da nije mnogo verglao...

Nazad
Vrh