MTZ Belarus

Kolega Sale ipak bih rekao da se to sad desilo u zadnjih par dana, eventualno je započeto jesenas. Zašto? Zato što semerinzi (koliko znam ima ih 4 ukupno na 2 osovine) ipak koliko toliko drže iako su obrnuto postavljeni a jesenas je 82-ka bila više uposlena i onda su semerinzi popustili skroz ali je verovatno u isto vreme i završila sa poslovima. Ili se tako potrefilo pa se preko zime i to malo ulja spustilo u čizmu i sad kad su ponovo krenuli da rade sa njom zupčanici su išli na suvo i ka-bum. Da je odmah u startu kad je traktor kupljen počeo da radi na suvo, ili malo kasnije, i napravi 600-700rs nema šanse. Niti bi ležajevi izdržali a ni zupčanici. Jes da su leteli u svemir ali nisu im ležajevi toliko kvalitetni. :)

Kolega Nebojša, takvima treba staviti zabranu na sopstveni traktor. Ili im reći da se jave na svakih 50-100rs ako nisu u stanju voditi računa o osnovnim stvarima. Imao sam i ja takav slučaj... Samo još gori. Ulje u filteru vazduha je totalno nestalo a zamenila ga prašina. Kasnije sam shvatio da čovek nije čistio filter 13 godina tj od momenta od kako je izašao iz našeg dvorišta, a ni majstor koji je karičio motor u međuvremenu. Naravno, ponovo smo mu radili generalnu....

Da ne bude da su samo vlasnici krivi za kvarove,evo jedno kvacilo na 1221 koje je crklo posle stotinak radnih sati od popravke,tacnije nije radilo odma posle popravke.
Desilo se to da je "majstor" koji je menjao kvacilo okrenuo lamele kontra i napravio cirkus.
Naravno opet kriv traktor jer je crkao tako brzo.
Ne ne dodje do zabune postoji i dosta kvarova koji su jednostavno neka greska pri sklapanju,falican deo i koje sta jos ali i veliki jako veliki broj kvarova je rezultat dobrog odrzavanja od strane strucnih majstora i jos strucnijom voznjom vlasnika.
e29d6041dac83fcea72528124fa863b0.jpg

Послато са SM-J710F помоћу Тапатока

Išao sam malo da spremam za setvu i primetio sam da je prednja vuča kad se uključi dosta bučna, kao da huči. Ili je to tako i bilo a ja zaboravio. Svuda ima ulja (tamo gde treba). Šta bi moglo da bude?

Jbt citam ovo. Moj turcin po nekim kvarovima je imao decije bolesti ali ovakve havarije nadam se da nece imati kao u prethodne 2-3 stranice

Jbt citam ovo. Moj turcin po nekim kvarovima je imao decije bolesti ali ovakve havarije nadam se da nece imati kao u prethodne 2-3 stranice
Ja koliko vidim ti si kolega fasciniran MTZ traktorima ili prosto likujes kad citas kako se kvare i ponosan si na svog turcina jer je izdrzljiv kao sila nebeska(558).Mnogi ljudi koji kupe MTZ-a se vode onom devizom kada su jos prvi MTZ-ei stigli da prvo crkne masinjist pa onda misle da su ti traktori i dan danas nepoderivi.Znam masu njih koji su kupili MTZ-a bas iz razlogoa sto je to nepoderiva masina i ne treba je maziti i paziti vec samo vatra i onda kad crkne kuku-lele djubre i smece od traktora.Imam kolegu koji ga je novog pre cetri godine sa sajma doterao i druge godine u oranju mu se otkaci ventil na 4 klipu i napravi havariju.Malo je psovao malo kunu i traktor i fabriku i onda posle dva dana opet u brazdu po starome litru rakije za dorucak i do vecere je i u rikverc orao preletao preko razora izgubio tegove opet kriva fabrika i traktor ali rakija ne ona je spas za napacenu dusu jer ko bi normalan preziveo to sto se njemu desava sa traktorom.Vecina ljudi koja kupi neki drugi traktor i pazi na njega i kao sto je neko rekao da svi vlasnici MTZ-a povedi tako racuna o svojim traktorima i MTZ-e bi bio mnogo izdrzljiviji ima tu sigurno i do kvaliteta materijala i do sklapanja u fabrici ali vecinu kvarova proizvede sam vlasnik ne odrzavanjem istoga.Da ti tvog turcina poteras onako bez milosti i da te boli patka za njega da ga teras ko zlotvor brzo bi ti promenio prico o tom traktoru,i ne samo o njemu i o svim ostalima sreca svesno si bice znas koliko si ga platio i koliko te kosta pa se spram toga i rukovodis.I da se vlasnici MTZ-a ne uvrede cast izuzecima ima jako dobrih gazda koji isto paze na svoje masine i to se vidi na njinim MTZ-eima.

Kolega mislim da sam u temi o Armi citao vas nazovimo problem sa vazdusnim filterom.
Svaka vam cast sto se trudite da taj "problem" resite nabavkom kvalitetnijeg filtera kao sto bi i trebao normalan covek koji hoce da mu masina potraje da uradi.
Bacite pogled na slike koje sam postavio par postova ranije,to su inace vazdusni i uljni filteri na Rusvajima pa sami procenite o kakvom odrzavanju se radi.
O filterima hidraulike ili ne daj boze filteru kabine da pricamo.

Послато са SM-J710F помоћу Тапатока

Kolega ti turčini tek treba da se dokažu a trebaće podosta vode da protekne da se vidi, polemiše šta je bolje i čiji je duži.

A što se tiče održavanja bar 50% njih neznaju da očiste centifugalni filter motora a kamoli da promeni filter hidraulika (neznaju ni gde stoji) tako da dobro oni i idu, malo ko je pročitao uputstvo za upotrebu i rukovanje a dobije se uz njega i na srpskom.

Poslednja izmena:
Išao sam malo da spremam za setvu i primetio sam da je prednja vuča kad se uključi dosta bučna, kao da huči. Ili je to tako i bilo a ja zaboravio. Svuda ima ulja (tamo gde treba). Šta bi moglo da bude?
Da li su lamele u srednjem kućištu istrošene pa proklizavaju.Probaj da ih dotegneš.

Моја центрифуга је била бетон кад сам купио трактор није се ни окрећала тако су и терали,2500рч и не верујем да су га бар једном чистили.Ваздушни исто,осталог уља је свуда фалило Узет од првог власника који изгледа више воли и мари за оне друге тракторе у авлији а на овом се иживљавао.

Kod nas ima Hattat, Arme, Basak I Tumasona sem udobne kabine I Arma 110 sto ima elektro revezer ostale stvari nemogu da se porede sa mtz-om.

Nazad
Vrh