MTZ Belarus

Radnju sam zatvorio jer su drugi propali, nekada si privatne prevoznike na svakom koraku nalazio, sad ih na prste nabrojis.A i nije vise zabavno izlaziti na namestene tendere.

A sto se tice gazde, ker moze da ima gazdu 😁 Nisam vlasnik a i nemam vlasnika tu smo negde on ima vise od mene 😁

Oko 3000mč ali kažem ne potroše se ferode već popuste nitne a to mu dođe uglavnom od opterećenja ali su stalno u ful opterećenju, svaki konj upošljen.
Sale 3000 mč teskog rada za lamelu od 50 e nije malo.
Kad se stave lamele sa oprugama umesto guma u srcu traje to jos vise ali i sa 3000 mč je daleko od 500 i 1000.
Neka prosecno u domacinstvu napravi 500 sati godisnje pa to je zamena lamele na svakih 6 godina.

Послато са SM-J710F помоћу Тапатока

Na 500 možda nije al na 1000 možda 1300 jeste prsla lamela.
Čovek je kupio nov traktor i još malo pa će kompletno biti prešrafljen, a daleko je od 3000mč. Malo mi čudno da kad izađe iz fabrike ne traje bar 3-5000 mč pa da onda crkava jer se stavljaju zamenski delovi. No izgleda da u fabrici ugrađuju boflu a nama kroz delove šalju isključivo kvalitet. Bilo kako bilo onda će valjda prestati kvarovi.
Iostra, deder okači slike tvojih rusa u rinfuzi. Koliko znam sad već drugi put radiš lamelu? A ona opruga što si spominjao kad smo se čuli telefonom, je l' iz srca lamele ili sam pogrešio u dijagnozi? Kači slike jer kako kažu.... Jedna slika hiljadu reči.

Eeee moj kolega za neke kocijase je i 13 sati previse da zajebu masinu a ne 1300,uzmite malo u obzir i ljudski faktor jer zna jako mnogo da utice na masine.

U potpunosti bih se složio da ne poznajem kočijaše.... Verovali ili ne a nemam šta da lažem, svi ti kočijaši su vozili pre toga razne traktore na njima se učili i nisu imali uopšte ili barem ne toliko problema koliko sada imaju. Ni blizu! Ispada da sada neznaju voziti?
Evo neka se kolega iostra uključi samo malo.... Deder Iostra, okači neku sliku tvojih rusa u rinfuzi.
Da mu nije starog Zeke mogao bi klinac a ne da prska uljanu repicu što je vrlo bitno uraditi u pravom momentu.....
Apsurdno i žalosno ali.... Ta dva nova rusa nemaju ni pola toliko godina koliko ima Zeko.... A teško će i sastaviti toliko kad recimo u onom pomenutom 1021 smo pronašli kardansko vratilo napola termički obrađeno. Ležajeve u menjaču je fabrika stavila čini mi se ukrajinske-dezintegrisali su se. Sinhroni takođe.
Ne mogu i neću da verujem da je do vozača problem jer znam kako ljudi voze. Od svih rusa u selu samo su dva dogurala do 5-6000 rs bez većih problema koliko ja znam. Ostali.... Što su mlađi to su lošiji.

Kolega glupo bi bilo pocinjati po stoti put neku raspravu,da bude neki los bude sigurno,da svasta moza da se desi moze ali te price su vec malo dosadile.
Milion puta su vec ovde na forumu kolege ispricale kako to bas i nije tako kako kruze neke bajke.
Evo ne znam odakle ste ali ako nekad budete imali priliku pogledaj te traktore clana Saleratar.
A u price o rusima u rifuzu i rada menjaca i motora svakih 500 sati u to nemozete da me ubedite ni u snu snova.
Ne znam sta treba da strada na rusu da nemoze da se uradi u 3 dana i 1000 eura da neko ne bi mogao da zavrsi odredjen posao sa njim.

A da sto se direktno 1021 tice vi imate iskustvo i uzorak od 1,2 i 5 komada i doneli ste sud da je to los traktor,ja imam malo veci broj traktora za uporedjivanje i mogu vam reci da to nije losa masina.
Plus sto su sve komponente od kog je sastavljen poznete vrlo dobro i ne bi trebalo da bude nekih iznenadjenja sa njima.

evo jedan 1021.3 kog gazda kune da gore ne moze.
Bukvalno dosao je u stanje da nije mogao sam sebe da pomeri sa mesta a palio je na vucu iskljucivo a 1700 sati na satu,STRASNO.
Izgoreli ventili,izgorele gumice,sve cetiri dizne mrtve da nisu ni na 300 da probiju,pvp u katastrofalnom stanju.
Hoce gazda da ga zapali,madjutim svi problemi su otklonjeni,masina se naravno preporodila i gazda se odusevio kakav traktor ima u dvoristu.
Mene je kopkao razlog svog tog kvara i takvog stanja traktora.
Drzi prizi,povuvi potegni dodjemo do goriva kao ono gazda sipa samo "italijanski crveni euro dizel" koji se naravno nabavlja na burice ispod ruke.
Na sve lici sem na gorivo i onda traktor kriv.
74b6f05e8a54bfffc5a65a467a8ef381.jpg

Нема више тога да нов трактор окрене читаво чудо сати а да ламела и корпа издрже. И на западним тракторима дође то врло брзо само што је то код њих већа ставка ,а код руса људи свашта раде склони су свакаквим експериментисањима па кад не успе наравно да ће испасти да трактор ништа не ваља.

Kolega, niste shvatio.... Ne rastavlja se menjač svakih 500 ili 1000rs.... Suština je u tom da ljudi kada kupe novog rusa i uopšte bilo koji traktor računaju da su mirni bar 2000rs jer su toliko i stari gurali (ma i duplo više) bez problema. A ono do 2000 ga prešarafiš uzduž i popreko.
A te priče dešava se džon dirima, ovima onima, to ne pije vodu... Džon dira ne može sebi da priušti kupac belorusa.... Njemu je belorus džon dir. ZNači za te pare koje iskešira očekuje da neće imati problema bar neki izvestan period a ne da ga skoro pa odmah šarafa. Od bezazlene stavke do ozbiljne.
Iostra, aj se ubaci malo u diskusiju... Na koliko je zveknula dizna na 82.1? 800rs? Jesi ustanovio šta je sa većim rusom?
Ratatatui ko još eksperimentiše na novom traktoru? I šta? Nema potrebe, nego sipaj, podmazuj pregledaj i teraj.

To za John Deere također ne drži vodu. Kupljen novi, pa oko motora ulupano već oko 5000 eura, a traktor ima 3100 sati. Svi injektori, brtva glave, grana auspuha i još svašta nešto od sitnjarije. U pitanju je 6630 standard 2009 godište. Služi me, ne mogu reć da ne služi, ali je žalosno što se takve stvari događaju takvom brandu.
Što se tiće održavanja svake godine na nekih 250-300 sati novo original ulje i filteri i sad sipam aditiv otkad su novi injektori u nadi da se više neće pokvarit.

Poslednja izmena:
Na belarusu 82.1 na 800 sati zamenjena dizna.
Blokirao levi tocak isto na 800 sati. U 7 dana dva kvara.

Sent from my STF-L09 using Tapatalk
a45a1779eaf400fc9a594e5d1e7b1742.jpg

Kolega Sinisa ne znam sta bih vam rekao,ima gresaka i kod rusa i kod tog deera i crknu i na 100 sati ali da je u toj meri u kojoj vi pricate to nije ni blizu istine.
Ja znam daleko veci broj traktora koji ni na 5000 i 6000 niau imali ozbiljne kvarove nego vi onih koji su se raspali na 2000 da su morali da ih presravafu cele al nema veze,vi imate svoje misljenje ja svoje i to je to.

To za John Deere također ne drži vodu. Kupljen novi, pa oko motora ulupano već oko 5000 eura, a traktor ima 3100 sati. Svi injektori, brtva glave, grana auspuha i još svašta nešto od sitnjarije. U pitanju je 6630 standard 2009 godište. Služi me, ne mogu reć da ne služi, ali je žalosno što se takve stvari događaju takvom brandu.
Što se tiće održavanja svake godine na nekih 250-300 sati novo original ulje i filteri i sad sipam aditiv otkad su novi injektori u nadi da se više neće pokvarit.
Kolega ako se nekad sretnemo imate pice za iskrenost.

Na belarusu 82.1 na 800 sati zamenjena dizna.
Blokirao levi tocak isto na 800 sati. U 7 dana dva kvara.

Sent from my STF-L09 using Tapatalk
a45a1779eaf400fc9a594e5d1e7b1742.jpg
Kolega dizna moze da crkne i na 8 sati od loseg goriva a ne na 800.
Ne kazem da je to kod vas bio slucaj,mozda je jednostavno bila falicna al sreca pa je kostala 20 e i sat vremena posla.
A osovinu u prednjem mostu je pojelo ulje i mast zato je blokirala.

Svaka čast Nebojša na tvojim komentarima, a i ostali. Komentari su pretežno dobri, a najbitnije je da budu i korisni. Zato i služi ovaj forum. Misli čovek da su se svi naučili pameti, da skuckaju pare za neki nov traktor, a onda probaju da uštede na razlici u ceni nafte ili ulja sumnjivog kvaliteta. Ja u mog fergu sipam samo gasno ulje sa NIS pumpe i menjam filtere na 1,5 godinu i tako već 34 godine.Prešao nešto preko 2.000 sati i ništa nisam oko motora i pumpe radio. jednom vodena pumpa, kontakt brava,kaiš ventilatora i često one gume za vodu od hladnjaka ka motoru... i dva puta komšinicu.To je sve.

Iostra, samo još napiši koliko je stari rus napravio sati ili koliko je godina sabio i da li je imao takvih problema? Napiši i kako sipaš gorivo.... Dok nije došla ova garnitura novih nisi imao problema sa gorivom, zar ne? Uostalom ostatku voznog parka ništa ne smeta to isto gorivo.
Obrati pažnju kad budete rastavljali reduktor. Semerinzi su naopačke ugrađeni i ulje se spustilo u bočni reduktor-čizmu. E kad takvi majstori u fabrici sastavljaju traktor šta očekivati?
Tonči, grana auspuha na 6630 je mana. To se zna. Fabrička pukne na nekih 1200-1500rs ako se dobro sećam.
Injektori i zaptivka glave je poseban i dugačak divan.
Nebojša jeste svako ima svoje mišljenje i svako ima pravo da ga iznese. Kao što vi vidite više one ispravne ja tako vidim one neispravne. A broj viđenih neispravnih (što mi nije jasno kako ste utvrdili) ili vaš broj viđenih ispravnih je jaaaako relativna stvar-tema kojoj sigurno nije mesto ovde.

Kolega Sinisa mislim da ce te se sloziti samnom da traktore 30+ godina i ove danas nema svrhe porediti,ne bitno dal je rus ili jd ili fendt.
Recimo Fendt je 80 godina dobio nadimak Celicni jer je stvarno bio ludacka masina a danas VARIO cudo nauke i tehnike izgura 5000 sati i cao zdravo.
Al da se vratimo na Rusvaje,stradanje osovine nije smelo da se desi nikako,ako su babuni sastavljali most i pogresno okrenuli semerige kao sto kazete dal mislite da je neko na osamsto sati trebao da odvrne onu cetvrtku crvene boje i proveri dal ima ili nema ulja,moje misljenje je da je trebao i to jedno bar cetiri puta do tad,da je to uradjeno primeceno bi bilo da fali ulja,dva sata posla semerinzi od 150 din zamenjeni i izbegnut veci problem i veci trosak.

I da kolega mozda sam zvucao malo drsko ili bezobrazno sto mi nije bila namera u onoj proceni ali evo da probam da obrazlozim zasto mislim da vidim vise rusa od vas,recimo juce sam radio 4 razlicita traktora,danas sam radio dva a prekljuce tri i tako svaki dan u krug.
Odatle mislim da vidjam vise rusvaja od vecine ljudi na ovom forumu ali mozda i gresim.

Nazad
Vrh