MTZ Belarus

Pa kolega gde su gledali majstori.
Gde je uspelo da im nestane tolika kolicina ulja a da je nema ispod traktora.
Pa prva stvar koja se radi kad ulje naglo nestaje iz hidraulika a nije prosuto nigde sa spoljne strane traktora je da se izvadi merac iz menjaca.
to je jedino mesto gde pumpa moze da gurne ulje kad strada.

Послато са SM-J710F помоћу Тапатока
Zabunu je pravilo što je pomalo curilo ulje na ono povratno crevo na buretu, tu je prvi stručnjak čačkao šelnu i menjao filter hidraulike a ja nisam video da nije dotegao šelnu. Pogodio sam branje kukuruza sa jednim gnjavežom i dok mu nisam obrao 25 jutara nisam mogao da prekinem, dosipao sam 30 litara dnevno.

Da ne ponizim i uvredim nekog majstora koji je to radio i probao da nadje kvar ali to je smesno.
Kad 30 litara ulja iscuri pa to mora trag ulja bukvalno da ostaje za vama.
Kao sto sam rekao ako je u pitanju veci gubitak ulja a nema puknutog creva ili cevi recimo od klipa ili od kipe prva stvar je da se potrazi u menjacu.
nije to iscurelo pola litre danas pa se ne vidi tacno gde kaplje,30 litara je 30 litara.

Da ne ponizim i uvredim nekog majstora koji je to radio i probao da nadje kvar ali to je smesno.
Kad 30 litara ulja iscuri pa to mora trag ulja bukvalno da ostaje za vama.
Kao sto sam rekao ako je u pitanju veci gubitak ulja a nema puknutog creva ili cevi recimo od klipa ili od kipe prva stvar je da se potrazi u menjacu.
nije to iscurelo pola litre danas pa se ne vidi tacno gde kaplje,30 litara je 30 litara.

Pa i moj radnik je rekao da je toliko ulja iscurilo zatrovali bi ceo potes, ali strucnjaci nisu mogli da pretpostave sta je, neki stariji majstor je rekao mom mehanicaru da je problem u zupcastoj pumpi a ovaj je tvrdio da je nemoguce jer sve kao radi, kipovanje, podizanje poteznica itd. Onda sam probusio gumu na zmajevki, mislim da je bio deseti dan dosipanja ulja, i dok sam cekao vulkanizera video sam da curi ulje na odusak ispod klipa. Sagnem se da vidim creva ispod volana, iscupam merac, ulje me skroz okupa i tek onda shvatim sta je problem.Platim pumpu 6000 dinara i to je bilo to...

Kolega svaka cast svakom ali menjaj te majstora.
Moze da se desi propust ili da covek ostane bez ideje sta dalje da trazi ali to je kod nekih specificnih kvarova,kod ovakvog kvara majstor koji radi ruse je preko telefona trebao da vam kaze da izvucete merac da vidite nivo ulja.

Kolega svaka cast svakom ali menjaj te majstora.
Moze da se desi propust ili da covek ostane bez ideje sta dalje da trazi ali to je kod nekih specificnih kvarova,kod ovakvog kvara majstor koji radi ruse je preko telefona trebao da vam kaze da izvucete merac da vidite nivo ulja.

Apsolutno ste u pravu kolega ali šta da radim kad nemamo pravog majstora, iskreno me je najviše razočarao jedan takozvani majstor iz Agropanonke od kog sam telefonom tražio savet. Rekao sam mu da ulje nestaje a on kad je čuo da je masno bure za ulje ( ne znajući da je otpuštena šelna na povratnom crevu) iz topa rekao da mi je prljav filter i da stvara neke mehure i pritisak te mi se ulje prosipa na odušak od bureta.

Ne znam sta bih vam rekao ali to su neke banalne stvari,bukvalo na svakom rusu od 52 pa na vamo je ista stvar.
Odakle ste vi kolega ako nije tajna?

Pa piše, iz Krčedina.
Izvinjavam se nisam obratio paznju,pa bar je Novi Sad relativno blizu.
Da ste negde sa juga Srbije pa da razumem da nema majstora ali ako nema oko i u NS sta ostali da rade.

Koliko ja vidim sva manje je izgleda onih koji hoce ruke da isprljaju,svi bi nekog leba bez motike.

Izvinjavam se nisam obratio paznju,pa bar je Novi Sad relativno blizu.
Da ste negde sa juga Srbije pa da razumem da nema majstora ali ako nema oko i u NS sta ostali da rade.

Koliko ja vidim sva manje je izgleda onih koji hoce ruke da isprljaju,svi bi nekog leba bez motike.
Pa pričali smo jesenas, nisam mesec dana mogao da nađem majstora da mi uradi kočnice na Zmajevkama, počeo sam sam da popravljam od kad su mi serviseri iz Agrogloba za adaptaciju na kombajnu uzeli 60000 dinara za sat posla. Inače sam i sa njima imao cirkus letos oko ulja u hidro pogonu. Promenilo boju u tamno narandžastu, inače u pitanju he Ambra HV 46. Skupile se mudre glave i zaključili da je ili zbog filtera ili što nisam menjao ulje 2 godine zbog samo 600 rh... Komedija.

Zanimljivo je da je svuda ista prica,gde god se ode po srbiji nigde majstora nema.
Dole juznije mogu i da razumem da nema recimo majstora za rusa jer se od relativno skoro kupuju u nekom ozbiljnijem broju ali recimo da u banatu nema ko da uradi rusa a ima ih u svakom dvoristu to mi nikako nije jasno.

Kod nas svaka kuca ima bar jedan IMT, nema majstora ni za njih.
Ima jedan koji odrzava 5-6 sela, uhvatiti njega nemoguca misija.
Mladih majstora i ljudi koje to interesuje nema.

Послато са SM-G970F помоћу Тапатока

Slična situacija u svakom selu. Stariji majstori ili ne mogu više da rade ili pomrli, mladji rade preko one stvari, više vole automobile nego traktore, i večito nešto karabudže. A prave dijagnoze kvara, pa tek je to misaona imenica.

Slična situacija u svakom selu. Stariji majstori ili ne mogu više da rade ili pomrli, mladji rade preko one stvari, više vole automobile nego traktore, i večito nešto karabudže. A prave dijagnoze kvara, pa tek je to misaona imenica.
Aco to na kraju ispade da je sramota neka raditi poljoprivredne masine,izgleda ce biti sramota raditi sve gde su ruke prljave a ne samo mehaniku.

Ima mnogo nabeđenih i aljkavih majstora i ko ih jednom pusti u dvorište više nikad ih ne zove kada vidi kakvi su.
Maticu svaki majstor moze da pogresi i svima moze da se desi greska,nije smak sveta ali svaku svoju gresku treba ispraviti.
Sto se alkavosti tice i radjenja posla preko one stvari tu izgovora nema,svaki posao koji si prihvatio mora da se odradi maksimalno korektno i sa jednakom paznjom i voljom ne bitno dal je motor u pitanju ili zadnji tocak.

A ako ti se nesto ne radi ili smatras da si preveliki majstor da lupam zamenis semering na rusu na zadnjoj poluosovini vec samo treba da radis menjace ili motore ti onda nemoj prihvatati takve poslove koje ces da odradis da bi se reklo da si odradio a usput napravis jod dva problema.

U selu ima 2 starija i 3 mladja mehaničara većinom rade auta, jedan samo čačka oko traktora, drugi prihvati i zove mene da dodjem i uradim a on meni radi auta
Kad kažeš traktor onda kreće nemož na dizalicu sve veliko teško masno, prljavo, idi kod Luke on hoće da radi te krševe, kombajn neće ni da pogledaju!!
To je tim majstorima ispod časti njakati traktor ili kombajn, pogotovo neku mašinu, iskreno radim traktore kome moram i sačekaju me ljudi jel sam obično uvek u guzvi!!
Npr motore mi se ne isplati da radim, skinem i odnesem u Kulu kod Puškaš oni sve urade i daju pismenu garanciju ja samo vratim!
Većina tih mehaničara ne zna naštelovati kvačilo, prepakovati kulisnu pumpu, ploča hidraulike im je špansko selo!!
Više volim traktore nego kamione ali kamione radim svaki dan 365 dana godišnje( uvek ima posla)
Balirkama neće ni da pridju, a ne npr ispravljanju šasija prikolica isl
Nzm mene nije sramota posla, svaki posao donosi dinar, i to pošteno zaradjen!!

Sent from my moto g(6) play using Tapatalk

Nazad
Vrh