MTZ Belarus

Pre neki dan promenim ulje u rujana i jutros pogledao merac, za sibicu preko max, da ga ispustim malo ili mu nefali nista izbacicega on?

Ma to kada si sipao nisi dobro sipao moguce da je ostalo ulja ili u hladnjaku ili su centrifugalnom filteru ali bolje ipusti da ti ne sjebe semeringe jer ako malo motor duva u karter a imamprevise ulja odma na semeringe jhoce da izbaci

Post je spojen: [time]1271429855[/time]

crkla mi je lamela iskrivila se sutra rasturam ruju pa cu vidim sta i kako majstor uzima mi 80 evra za ruku plus troskovi puta plus lamela javljam sutra kako sam prosao inace dolazi serviser iz panonke!!!

paracinac je napisao(la):
crkla mi je lamela iskrivila se sutra rasturam ruju pa cu vidim sta i kako majstor uzima mi 80 evra za ruku plus troskovi puta plus lamela javljam sutra kako sam prosao inace dolazi serviser iz panonke!!!
Kad si pre uspeo da je zeznes? :sta:

Sta je potrebno od dizalica za skidanje lemele kod rusa,posto je karter mekan,na cega se oslanja.Jos uvek je sve ok kod mene ali jednog dana ce doci kraj pa da znam odprilike kakv je redosled skidanja,na imt-ovim traktorima sam menjao lamelu pomocu kolica koja se vozaju na sinama i to odradim za cas,tako isto i na ursusu :ppozdrav:

grunt je napisao(la):
Sta je potrebno od dizalica za skidanje lemele kod rusa,posto je karter mekan,na cega se oslanja.Jos uvek je sve ok kod mene ali jednog dana ce doci kraj pa da znam odprilike kakv je redosled skidanja,na imt-ovim traktorima sam menjao lamelu pomocu kolica koja se vozaju na sinama i to odradim za cas,tako isto i na ursusu :ppozdrav:

pogledaj par strana ranije, ima Dangerov sistem sa kolicima, jako elegantno resenje :cao:

danger je napisao(la):
evo danas sam malo bio vredan,pustao mi ulje izmedju zadnjeg dekla i bloka motora gde se nalazi bregasta osovina,to me uzasno nerviralo pa sam danas malo odvojio vreme da promenim taj zaptivac da bude suv motor za prolece,usput promenuo zadnji semering,lamelu,evo slika i ideja ako neko ima problem sa zamenom lamele,jednostavno,sam napravio kolica i veoma prakticno,ako se neko jos bakce da menja lamele sam evo mu ideja za pomoc a ako vec ima tu stvar onda :D :ppozdrav: :ppozdrav:

evo ja sam ga izgoglao :D

strana 17 a ne par strana prije ::lose::

EDIT nesto mi ne prebaci slike
ali evo ih rucno
mtz-belarus

mtz-belarus

REEDIT ovo i ova slika sto je pifta nasao a sve su vlasnistvo dangerovo
anger.png

i jos da dodamo kolica za rastavljanje radi lakseg googlanja :ppozdrav:

imam ispod 200sati e sad ovako orao sam neko njivce 50 ari i na uvratu su bile neke zile i korenje od neko drvece sto pavedjeno i neki sitni panjevi i drzao sam ga na kvacilo da ne zajebem plug to jest panj od pluga iskrivio sam tada oraonik i mislim da sam tada zeznuo lamelu jer je smrdela gadno kad sam dosao kuci ugasio traktor i izasao iz kabine i od tada sam primetio da nesto ne valja jer promenio malo zvuk i uvek mi pomalo kad ugasim traktor osecala se lamela a posle toga uradio sam 20h rotodrljacom od 3m neku zemlju pola od toga je bilo prilicno gadno a nekih 2h mnogo gadno oranje prolecno al ja ipak mislim da sam zaj...o lamelu u ono oranje a ne u drljacenje mada moram da napomenem da od pocetka mi kvacilo nije najbolje funkcionisalo kada radim sa manji menjac za brzohodno i sporohodno i nazad mnogo retko kada mi ne krci kad prebacam na njega i tako da mislim da imao neku falinku od pocetka sve u svemu sam zadovoljan rusem i ne kajem se problemi do malo manje od 200sati su:lamela,naprslo mi crevo za povrtno gorivo,ono staklence na menjac propusta mi ulje vlazi oko njega narucio sam drugo sa dihtung 60dinara :D videcemo ako se pokaze jos neki kvar uzimam fent naso sam u austriji 90konja 2001godiste za 13 000evra samo nemam vreme ::novac:: :haha: da idem da ga kupim pozdrav i javljam se sutra i jos samo da napomenem onaj drug sto ostavio broj od oni serviseri onaj dragan trazio 250 evra za ruku i put plus delovi,Ivan trazio 120evra za ruku+put sto ga iznese al ja nasao vizit kartu od Milana koji mi uradio prvi servis i on rekao 80 evra+ put a Novi Sad-Paracin je nekih 250km u jednom pravcu!

Nazad
Vrh