MTZ Belarus

Ima divljaci koji nisu stručni sredio sam ovo 270evra ruka,put,lamele,crevo povrtno,staklence na menjac sve skupa270evra večeras ću staviti slike i popucali mi plekovi na korpi i to zamenio oni sve to i izazvali!!!

e jebiga nemoguce da su samo strucni majstori iz AP , svaka cas ne kazem da nisu ali brate ruska tehnika je takva da je moze raditi skoro svako
naravno da ima dundjer majstora koji ne urade kako treba ali obicno se pada na sitnim greskama , recimo neodmascivanje pa onda neprovjeravanje srafova i .....................

pedantan majstor koji ne zuri to isto tako uradi kao i strucnjaci ::namigivanje::

Danas me zajeb..o rus :udri: Ceo dan slabo je dizao hidraulik pa na kraju nije ni mrdno :udri: . Šta bi moglo da bude :bravo: :bravo: U knjizi piše : " ako neće da diže"

-" zaglavljivanje propusnog ventila ( odvrnite delove ventila,operite i postavite u kučište) "

Gde je taj ventil :sta: :sta:

ili

-"zaprljan sigurnosni ventil ( rastavite sigurnosni ventil properite ga i postavite ga na mesto.Naregulišite pritisak aktiviranja rada ventila "

Gde je sigurnosni venti :sta: :sta:

Molim za pomoč ako neko zna nešto radi se o skoro novom rusu od 1000 rč rus 1025 ali ja mislim da su svi isti ili barem slični.

mislim da ja znam. nama je to u setvi repe se zastopalo na 820.tki

skines obloge oko volana iz kabine, pa onda tu ima negde jedan ventil, pod koji verovatno je uslo malo spene, pa nije seo kako treba i onda neradi hidraulik.
neznam tacno koji je od svih tih sarafa, tata je to rastavljao, ali verovatno jedan od onih iz kod neizlazi nijedna cev. ocista ga, i to je to, bar mislim, usput ima tu i filter hidraulika, koji smo mi tad menjali (800 din) ali bar ga ocisti, ako nemas u blizini rezervne delove...

nadam se da ce ti pomoci ovo... :ppozdrav:

ja neznam dali je isti razvodnik u 1025 , a ako jeste evo ti objasnjenje koje sam copy-paste iz teme vladimirac ali je razvodnik isti potpuno , samo sa dvije komande

procedura skidanja radnog ventila ti je :eek:dvrni ta dva vijka skini polopcic , ispod toga imas mjesto da uvijes jedan od onih vijaka i izvuces cep koji drzi oprugu KOJA MOZE DA ISKOCI I POBJEGNE , posle toga doci ces do radnog ventila i njega izvadi i provjeri kakav mu je taj konus koji nalijeze u razvodnik
provjeti dosjed tog ventila (gurni prst duboko u tu rupu i potrazi trunke)

neznam ni ja, ali nemoze biti ni puno drugacije... sutra cu tatu pitati, pa nadam se da znati detaljnije gde se sta nalazi...

ma radni ventil je sigurno jer on zna da sere ako uleti neka trunka

inace on ti je ispod jedne plocice koju drze dva vijka M10

savoris je napisao(la):
ma radni ventil je sigurno jer on zna da sere ako uleti neka trunka

inace on ti je ispod jedne plocice koju drze dva vijka M10
SAVORIS je u pravu 100% radni ventil,moguce da ima prljavstine,a u mom slucaju se raspala gumica koja se nalazi na ventilu.

kako mislis ispod koje ploce ,na razvodniku ili kako doci do razvodnika

evo tvoga sistema
d5fd0ca3dbab58a0b59d6a4a641c3a06.jpg

evo ovo ti je redni ventil , stavke od 41 do 54
f29f3b36a5fc2939adbaeb4ad76ab38d.jpg

Hvala na detaljnom objašnjenju sad kapiram gde je . Ujutru ću pogledati . I ako skine ta dva vijka M10 onda mogu da izvučem radni ventil ili će da raspadne ??

Post je spojen: [time]1271503686[/time]
Taj drugi ventil?

mene je sek... jesenas sa tanjiracom, a jedini belorus u selu imam ja pa sam jedva nasao savete.
Sto kaze clan savoris moze da pobegne, jedva smo ga navatali, pogledali sve je OK vratili na mesto i razmisljamo sta dalje :haha: :haha: iz zezanja upalimm traktor i hidraulika radi , nemogu opisati moju radost
Post je spojen: [time]1271536350[/time]

šandor je napisao(la):
Hvala na detaljnom objašnjenju sad kapiram gde je . Ujutru ću pogledati . I ako skine ta dva vijka M10 onda mogu da izvučem radni ventil ili će da raspadne ??

Post je spojen: [time]1271471286[/time]
Taj drugi ventil?

onaj drugi ventil nasuprot ovoga pomenutog ti je ventil koji steluje krajnji pritisak , on je na kljuc 24 , njega za pocetak ne diraj

a ovaj pomenuti nema tu sta da se raspadne ali ima jedna opruga unutra pa kada budes izvlacio cep ispod onoga polopcica obrati malo paznju da ti ne odskoci gdje u stranu , nije nesto pretjerano napregnuta ali zna da iskoci
i ventil se rasklapa na licu mjesta , ne ide u kompletu ako to mislis
i vidi stanje one gumice koja je na tom cepu u koji uvrnes vijak da bi ga izvadio

'si razumio :sta:

meshter je napisao(la):
Stavka 59 je sigurnosni ventil, ako ga budes vadio posle moras podesiti pritisak.
tacno tako

Pa da kažem jesam ali moram da vidim na licu mesta . Da li moram da skinem ceo razvodnik ili mogu tamo na licu mesta da izvadim ventil?

Nazad
Vrh