MTZ Belarus

Хвала ти колега што си ми продао рују хвала ти до неба :haha: без зајебанције трактор кадар само тако...мислим 820рм.

Razumeo sam ja kolega sta ste vi pisali i sta uporedjivali i kako ocenjivali nego je do zabune doslo zbog ranijih diskusija jer je kolega Sudraski Bojan napisao da tu armu ima i kolega Bojcetic pa sam ja pomislio da je on uporedjivao traktor od 80 i 110 ks.
A realno bi bilo tu vasu armu probati sa 1021.3 ili 1025.3, tu su i po ceni a i po snazi.

Послато са SM-J710F помоћу Тапатока

Ово једно на друго близу....по твом опису руја има 110кс :haha: јер 30-ак кс је разлика ово поређење импонује Русу јбт шта би било да си поредио мтз 105 и Арму....1104.
Pa realno i jesu blizu,poznato je kako rusi mere snagu.Kad sam kupovao Armu ako se dobro sećaš ti si me najviše i zbrzao :haha::haha::haha::ppozdrav:,tražio sam da ima snage najmanje kao Mtz 892 RM i ako to ispunjava,klima,AHC i reverzer bi mi već bili napredak u odnosu na rusa i nadomestili bi nešto višu cenu.Za sada sam zadovoljan i Armom i 892 iako naravno imaju i oni mana o kojima sam ranije pisao.Traktor koji si ti kupio je prava mašina,da je imao fabričku klimu ja ga nikad ne bih prodao.

Ja sam malo vozio army 1054 zgodan mali okretan traktor za setvu prskanje, po gabaritima manji je od 1025 a u odnosu na 1221 prava igracka.

892/952 motor je jako ekonomican. Secam se da je Becarina pravio poredjenje sa Nh traktorima i da je 892 bio najekonomicniji.

Ja imam 820 eurolux i 892rm, a vozio sam i Armu 854 i 1104, po meni 854 je mnogo bolji traktor od 820 za povrsinske radove, 892 je masina zapravo, svidja mi se i Arma 1104 ali ima manu kilava je kad treba da krene tu se gusi, to mi se ne svidja, inace je traktor ovako bas dobar..

854 је бољи од 820 а лошији од 892 по твом мишљењу и ако сам те добро разумео. По чему си то закључио и где уочаваш те предности и мане у односу једних на друге?

Dobro si razumeo.. 854 prednost dajem udobnost, pregledost, jednostavniji, okretniji, klima, reverzer, a i po snazi su tu negde otprilike.. 892 je jaci traktor dosta i od 820 i od 854..

Eto nisam jedini ciji sveopsti utisak je da je 854>820. 892 je mocniji jer ima 400Nm za razliku od atmosferaca iz 820 i 854 koji su ispod 300Nm.

P.s. vozio sam Armu 3-4 dana zaredom proletos u pripremi za setvu. Odem kod rodjaka par sati da teram 1221.3, sem abnormalne snage za 136ks sve drugo je mnogo losije od Arme. Na primer menjac Zf je jwdnostavniji za mene od ruskog. Hidraulik na mtz nema brzo dizanje (a kod arme je to reseno sa jednim solenoidom i 2m kabela). Kabina je neuporediva (ventilacija bolja, klima za 1min je frizider). Hidraulicni toplink na Armi prednost.

Nisam siguran ali sam cuo da u Ruskom Krsturu ima covek Armu 1104 2012 godiste, i da ima 7000-8000rh i da je zadovoljan traktorom.. ako neko zna neka napise da li je tako..

Jedno pitanje 892 rm i 892.2rm u cemu je razlika ako neko zna da mi kaze?

Sent from my iPhone using Tapatalk

P.s. vozio sam Armu 3-4 dana zaredom proletos u pripremi za setvu. Odem kod rodjaka par sati da teram 1221.3, sem abnormalne snage za 136ks sve drugo je mnogo losije od Arme. Na primer menjac Zf je jwdnostavniji za mene od ruskog. Hidraulik na mtz nema brzo dizanje (a kod arme je to reseno sa jednim solenoidom i 2m kabela). Kabina je neuporediva (ventilacija bolja, klima za 1min je frizider). Hidraulicni toplink na Armi prednost.

Bitna je I udobnost I preglednost ali ako nema ocekivane snage cemu to. Vlasnik ove 1054 planira plug 3x30 jer my je 3x35 mnogo a traktor nesto vise od 100 konja.

Sto se tice udobnosti.Uverio sam se da je moj 820 sa grbavim mostom i mehanickim sedistem udobniji od mnogo skupljih zapadnih traktora.Ove jeseni vozio casse jx 90 jd6110 masey 3645 moj hurliman ova zadnja tri imaju vazdusna sedista.
Tako da to da je arma udobnija od 820 sto se tice mene i ne pije vodu

U vezi onog mog 152.3...
Traktor je u Njemačkoj i tamo je kupljen nov..Firma ga cijeni 20.000e,to mi se činilo privlčano pa reko da piam kakav je to traktor..
Težina meni ne predstavlja problem,nemora biti težak ko tenk,stave se utegi naprijed,mogu i iza u felne i bude bolje..Lakši traktor je bolje živahan..
Na prvu mi se ne čini loš izbor,jer za te novce se nemože kupiti ništa bolje..

Nazad
Vrh