nebojsa100
Član
Послато са SM-J710F помоћу Тапатока
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: This feature currently requires accessing the site using the built-in Safari browser.
Uf polako. Vozio sam Cnh traktore od 2013 do 2016 godine. Mnogo je Arma bliza njima nego Rusu. Vec ima perkinsa turskih sa 4-5k radnih sati. Ja kada sam gledao Armu u prolece 2018 vec je bilo primeraka sa 2 hiljade sati. Vise puta sam pisao, napisacu opet. Jeftiniji radni sat traktora od Rusa to nepostoji i to je najveca snaga za najmanji novac. 1221.2/3 moze da radi 100-200ha lagano i ako se odrzava trajace godinama. Kad kupim jednog zovem vas na servis da ga pretresete.Aha znaci samo je prva serija kanturina na kojoj je crklo sve sem vozaca izgleda a posle su se odma popravili,e onda ok.
Ja znam da ste vi kupili Armu i da posle 558 to deluje kao avion i verujem da je korektan traktor sigurno ali ima jedna mala sitnica tu,
svi ti turci zajedno ali bas svi zajedno od kad su prisutni na nasem trzistu kada se skupe nemaju sve ukupno prodatih traktora koliko AP tj Mtz traktora za godinu dana tako da kolega nemoj te bas toliko da ih hvalite,ajde da sacekamo da prodje jos malo vremena pa da njih recimo 1000 ili 2000 komada nagura par hiljada sati pa da vidimo dal ce i sta ostati od njih i kako ce se pokazati.
Ja nigde nisam napisao da je to svemirski brod. To je traktor korektan za te novce. Na primer NH t5040 je iste snage a traktor je svetlosnu godinu ispred Arme ali je i cena 2x. O svim kvarovima koje sam imao sam pisao i na forumu. Creva su losa, spojnice hidraulicne su lose, procure. I to ne samo meni nego na jako puno primeraka. Opet ono sto je dobro je sto servis dodje u roku 24h i to resi.Kolega u kom postu sam ja bilo kog rusa uporedio sa bilo kojim zapadnim traktorom.
Kao sto sam vec napisao ne sumnjam sa su ti turci sasvim solidne masine ali su to samo "lego kockice" traktori tj manjac ovaj,motor ovaj,kabina ova i sve neko posrafio zajedno i napravio traktor.
Sto se radnih sati tice "nekoliko primeraka" od 2000rc nije nikakav uzorak da bi se po tome doneo nikakav ozbiljan zakljucak,evo na ovom forumu garantujem da ima sto puta vise rusa od nekoliko komada koji imaju po 4000,5000 i vise hiljada sati sa nekim relatovno normalnim kvarovima i koji nisu zamazani kompletni itd itd.
I opet kazem da ta vasa Arma sigurno nije los traktor,mozda i bolji od rusa u svakom pogledu a to ce vreme pokazati ali nije bas ni svemirski brod kako je vi predstavljate.