MTZ Belarus

Sve je to slicno. Ovaj tumosan je iz prve serije, kasniji nemaju problema sem kaisa vodene pumpe ili tako nesto. Clan biber99 ce ispraviti ako nisam napisao dobro. Ako izuzemo sitnice Arma/Htt/Tumosan su ok traktori. Sa Basakom nemam bas nikakvo iskustvo niti ga ko ima u selu.

Aha znaci samo je prva serija kanturina na kojoj je crklo sve sem vozaca izgleda a posle su se odma popravili,e onda ok.
Ja znam da ste vi kupili Armu i da posle 558 to deluje kao avion i verujem da je korektan traktor sigurno ali ima jedna mala sitnica tu,
svi ti turci zajedno ali bas svi zajedno od kad su prisutni na nasem trzistu kada se skupe nemaju sve ukupno prodatih traktora koliko AP tj Mtz traktora za godinu dana tako da kolega nemoj te bas toliko da ih hvalite,ajde da sacekamo da prodje jos malo vremena pa da njih recimo 1000 ili 2000 komada nagura par hiljada sati pa da vidimo dal ce i sta ostati od njih i kako ce se pokazati.

Послато са SM-J710F помоћу Тапатока

Aha znaci samo je prva serija kanturina na kojoj je crklo sve sem vozaca izgleda a posle su se odma popravili,e onda ok.
Ja znam da ste vi kupili Armu i da posle 558 to deluje kao avion i verujem da je korektan traktor sigurno ali ima jedna mala sitnica tu,
svi ti turci zajedno ali bas svi zajedno od kad su prisutni na nasem trzistu kada se skupe nemaju sve ukupno prodatih traktora koliko AP tj Mtz traktora za godinu dana tako da kolega nemoj te bas toliko da ih hvalite,ajde da sacekamo da prodje jos malo vremena pa da njih recimo 1000 ili 2000 komada nagura par hiljada sati pa da vidimo dal ce i sta ostati od njih i kako ce se pokazati.

Uf polako. Vozio sam Cnh traktore od 2013 do 2016 godine. Mnogo je Arma bliza njima nego Rusu. Vec ima perkinsa turskih sa 4-5k radnih sati. Ja kada sam gledao Armu u prolece 2018 vec je bilo primeraka sa 2 hiljade sati. Vise puta sam pisao, napisacu opet. Jeftiniji radni sat traktora od Rusa to nepostoji i to je najveca snaga za najmanji novac. 1221.2/3 moze da radi 100-200ha lagano i ako se odrzava trajace godinama. Kad kupim jednog zovem vas na servis da ga pretresete.

Kolega u kom postu sam ja bilo kog rusa uporedio sa bilo kojim zapadnim traktorom.
Kao sto sam vec napisao ne sumnjam sa su ti turci sasvim solidne masine ali su to samo "lego kockice" traktori tj manjac ovaj,motor ovaj,kabina ova i sve neko posrafio zajedno i napravio traktor.
Sto se radnih sati tice "nekoliko primeraka" od 2000rc nije nikakav uzorak da bi se po tome doneo nikakav ozbiljan zakljucak,evo na ovom forumu garantujem da ima sto puta vise rusa od nekoliko komada koji imaju po 4000,5000 i vise hiljada sati sa nekim relatovno normalnim kvarovima i koji nisu zamazani kompletni itd itd.
I opet kazem da ta vasa Arma sigurno nije los traktor,mozda i bolji od rusa u svakom pogledu a to ce vreme pokazati ali nije bas ni svemirski brod kako je vi predstavljate.

A sto se tice 1221.3 to uzmite slobodno samo nema sta da popravljamo,to se ne kvari

Рус какав је такав ал је бар оригиналан производ, није ничија лиценца ни копија и то поздрављам .Ово остало се све производи и склапа убрзано ,за коју годину ће и децу укључити да се малко сиграју и склапају тракторе.

Kod mene na 1221 sat nom stop divlja,čas odu obrtaji do max čas su na nuli,zna li neko u čemu je problem ?
Da li vredi pokučati da se sredi ili da uzmem nov?

Kolega u kom postu sam ja bilo kog rusa uporedio sa bilo kojim zapadnim traktorom.
Kao sto sam vec napisao ne sumnjam sa su ti turci sasvim solidne masine ali su to samo "lego kockice" traktori tj manjac ovaj,motor ovaj,kabina ova i sve neko posrafio zajedno i napravio traktor.
Sto se radnih sati tice "nekoliko primeraka" od 2000rc nije nikakav uzorak da bi se po tome doneo nikakav ozbiljan zakljucak,evo na ovom forumu garantujem da ima sto puta vise rusa od nekoliko komada koji imaju po 4000,5000 i vise hiljada sati sa nekim relatovno normalnim kvarovima i koji nisu zamazani kompletni itd itd.
I opet kazem da ta vasa Arma sigurno nije los traktor,mozda i bolji od rusa u svakom pogledu a to ce vreme pokazati ali nije bas ni svemirski brod kako je vi predstavljate.

Ja nigde nisam napisao da je to svemirski brod. To je traktor korektan za te novce. Na primer NH t5040 je iste snage a traktor je svetlosnu godinu ispred Arme ali je i cena 2x. O svim kvarovima koje sam imao sam pisao i na forumu. Creva su losa, spojnice hidraulicne su lose, procure. I to ne samo meni nego na jako puno primeraka. Opet ono sto je dobro je sto servis dodje u roku 24h i to resi.
Ne vidim u cemu je prednost sto neka fabrika sve sama radi? Pa jedan Claas kupuje i dalje motore i za kombajne i za trakore. I Mtz za malko sofisticiranije modele vec ima Deutz motor 6cil samo se kod nas ne uvozi. Koriste Bosch hidrauliku. U autoindustriji jedan Mercedes ugradjuje Reno dizel motor. Tako da se ne slazem sa tom konstatacijom.
1221.3 jeste snagator, a sada bas da se ne kvari otom po tom. :)

Nisam mislio da ste bukvalno napisali svemirski brod ali na dosta mesta sam video vase uporedjivanje Arme sa drugim proizvodjacima i nekako uvek Arma ta vasa ima nesto malo bolje od tog tamo nakog a poseban akcenat je na rusima,oni vas izgleda jako zivciraju .
Ja postujem svacije misljenje i volim da cujem i dobre i lose strane svega pa i te arme i tog rusa i ostalih traktora ali objektivne.
Ja uglavno ono sto pisem ne pisem rekla kazala i ostalo vec iz svog iskustva,svaki dan po ceo dan na terenu,po raznim dvoristima,firmama,halama,supama video sam sve i svasta,za mnoge stvari bi mi rekli da lazem od rasturenih novih zelenih,plavih,crvenih tratkora preko onih koji se na labudicu tovare nocu ili pod ceradama voze nazad odakle su dosli pa preko cena i cifara da vas boli glava.
Tako i za te turke video sam i cuo svasta,od prezadovoljnih vlasnika do onih koji ih kunu i proklinju zbog neceg.
Samo mislim da ih je jos uvek malo na njivama da bi se doneo neki konkretan zakljucak.

Poredjenje sa rusima je po meni zgodno. Razlog 1: 820RM i Arma 854 kostaju isto. Razlog 2: Slicne su snage. Poredjenje sa NH, Claas, Case je besmisleno jer kostaju 2x (3x).
Za cenu opravki kod zapadnih se slazem. Velik deo cene igra monopolisticko ponasanje uvoznika odredjenog brenda, dok kod Belarusa ima na 101 mestu da se kupi deo. Takodje majstor koji opravlja JD odmah smatra da moze da udara po usima jer cim vlasnik vozi JD moze i da plati majstora.

**greška ja te traktore kad im serviseri ne izlaze iz avlije (mislim na nove).Mi smo izgleda tržište gde stiže škart u velikom procentu.Sad sve zavisi kakve si sreće.

Ne volim Ruse ali su u odnosu na zapad poprilično jeftiniji.Pa ti zapadnjaci nisu svemirski brodovi da bi ih toliko dizali u nebesa.A malo veći kvar i kupiš IMT nov za te pare.Rus od 20000E će isto uraditi ako ne i bolje od zapadnjaka od 40000E u istom rangu.A Turci su ekspanziji.Kad budu prestali da cure i da im se kidaju kaiševi onda će im i cena biti paprenija.

Nazad
Vrh