MTZ Belarus

Bio sam u Zrenjaninu kod čoveka koji ima takvog Rusa.Nije imao mnogo problema samo su mu 3 puta radili menjač i hidraulik na 3.000 radnih sati i uvek neke pi.darije sa njim.Veoma je nezadovoljan.

Strava su uradili menjac kad su ga 3 puta radili.
Traktor nije los,motor klasika tj isti kao 1221.3 samo pojacan na pumpi,menjac sasvim dobar,nisam cuo da je nekome crkao diferencijal.
Fali kila da bi bio traktor od 160 ks i to je to,bar po meni.

Послато са SM-J710F помоћу Тапатока

Da ne potezemo temu kvalitet rusa,zapadni traktor i ostalo po stoti put.
Nije dzon i nikad nece biti al i ne kosta kao dzon.
Ne bi trebao da ima neku katastrofalnu manu jer su svi delovi manje vise poznati.

Ovaj model sa slike ako dobro vidim (a nemogu da zumbiram) je sa B varijantom menjaca,nije menjac kao za nase trziste,ima dobar raspored brzina koji je 6 stepeni pa mu je milina za kretanje

Vidjao sam lose navoje al ovakav jos nisam.
27c1ec42bab796dc76d162883e4ad6cd.jpg

Prednji most,motor,menjac,diferencijal ne prave nikakve problem.
Hidraulik takodje ne bi trebao da bude problematican.
Najveca mana mu je manjak kila za te konjice,ovom sa slike posebno jer nema ni onih dodatnih 450 kg tegova napred.

Taj na slici ti je sa 6 brzinskim sinhro mjenjacem i brze spore na dugme (na mjenjacu ima mali hid. cilindar ) , takodje boshova hidraulika , prednji utovarivac , takvih u Srbiji pitanje da li uopce ima. To bolje zaobici.

Bio sam u Zrenjaninu kod čoveka koji ima takvog Rusa.Nije imao mnogo problema samo su mu 3 puta radili menjač i hidraulik na 3.000 radnih sati i uvek neke pi.darije sa njim.Veoma je nezadovoljan.

Pretpostavljam da taj ima 4 brzine klasicni mjenjac , ovaj sa slike ti je sa 6 brzina mjenjacem , 10km brzi od klasicnog , takodje elektro na dugme prebacivanje brze spore. 24 brzine naprijed , ovi sto prodaje agropanonka su 16 brzina naprijed.

Taj na slici ti je sa 6 brzinskim sinhro mjenjacem i brze spore na dugme (na mjenjacu ima mali hid. cilindar ) , takodje boshova hidraulika , prednji utovarivac , takvih u Srbiji pitanje da li uopce ima. To bolje zaobici.
kolega sve sto ste napisali je tacno i vidi se na cini mi se drugoj slici tj menjac sa dugmicima.
Ali ja tu ne vidim neku manu,dva dugmeta i jedan cilindar tesko da prave neku ogromnu razliku.
Sto se eventualnog ozbiljnog kvara menjaca tice ako nema kod nas delova Madjarska nije daleko tako da je sve resivo.

Drugar je imao tog mtz od 156ks. Ima neku caku sa paljenjem i kvacilom . Ne mogu tacno da se setim sta ali znam nesto ako zaboravis da uradis pre gasenja (da li da izbacis iz brzine ili reduktor) ne mozes da ga upalis. Neku caku znam da ima i da ih je to ubijalo i nerviralo.Dva reda tegova napred ,znam da smo se svi smejali za tu inovaciju kod rusa kada ga je drug doterao. Prodao ga je kolega negde mislim u Backoj nakon par sezona koriscenja.

Sent from my iPhone using Tapatalk

Ima kod nas jedan taj rus,na putu do kuće iz agropanonke je žveknuo menjač ili diferencijal ne sežam se tačno.Sredili su ga.Po rečima vlasnika zadovoljan je pogotovo hvali tu bošovu hidrauliku.

Nazad
Vrh