MTZ Belarus

Kolega je uspeo da ih nasteluje verovatno prebacivajuci ih iz jednog tela u drugo dok nije uspeo da ih priblizno nasteluje jer je skoro pa nemoguce dovesti ih da sve budu identicne.

Tako je nebojsa
@kiraj, tri se same pogodile, ostalima sam izmenio mesta i zadnja je bacala 245 pa sam je uzeo u pincetu prevukao flexom dva puta i spustio je na 235 i sve su sad u tom opsegu 230-235

Poslednja izmena:
Macara ima radnju u Zr a Zlatko je iskusni prodavac, radio dugo godina za poljomehaniku i posle presao da radi za Macara.
Pitanje za kolegu Neobojsu gde se mogu naci kvalitetni setovi dihtynaga glave i dekle motora,kartera. Svuda slinavi ovih dana pa reko da ga malo spremim za prolece. I jos nesto traktor ima 5800rh i dosta je postao lenj dok se neukljuci turbina. Cinimi se da ranije tako to tako jije bilo ili barem u manjoj meri. Mnogo lakse je stizao motor do obrtaja ukljucivanja turbine. I na kraju da li treba turbinu remontovati jos uvek je originalna. A curi i ulje oko nje.

Sent from my iPhone using Tapatalk

Dihtunge u AP,probano sve i svasta ali njihovi su za sad najbolji.
Sto se "lenjosti" tice dizne,pumpa,paljenje(malo verovatno ako nije dirana pvp),ventili pa i taj turbo pogledati.
Sto se remonta tice mislim da je to potpuno neisplativo,nova izadje jeftinija od remonta.

Послато са SM-J710F помоћу Тапатока

Macara ima radnju u Zr a Zlatko je iskusni prodavac, radio dugo godina za poljomehaniku i posle presao da radi za Macara.
Pitanje za kolegu Neobojsu gde se mogu naci kvalitetni setovi dihtynaga glave i dekle motora,kartera. Svuda slinavi ovih dana pa reko da ga malo spremim za prolece. I jos nesto traktor ima 5800rh i dosta je postao lenj dok se neukljuci turbina. Cinimi se da ranije tako to tako jije bilo ili barem u manjoj meri. Mnogo lakse je stizao motor do obrtaja ukljucivanja turbine. I na kraju da li treba turbinu remontovati jos uvek je originalna. A curi i ulje oko nje.

Sent from my iPhone using Tapatalk
Koji traktor??

Kupio ja od macara glavu komplet za 82 kaze prodavac konzervirana a ona polivena samo sa uljem sa svim opiljcima,nisu ti delovi videli rusku konzervciju.

Kolega je uspeo da ih nasteluje verovatno prebacivajuci ih iz jednog tela u drugo dok nije uspeo da ih priblizno nasteluje jer je skoro pa nemoguce dovesti ih da sve budu identicne.

Ja imam na MTZ1221.2 tjela dizni koje se steluju vijcima kao i na svim ostalim "normalnim" traktorima. Ja skidao prvi puta sa traktora i radio sa kolegom stelanje dizni na 220 bara.

Ovo je bilo pre 10 g,najgora kazna za segrte je bilo kad sam bio na praksi da skidaju onu zastitu kao neki vosak sa delova.

Виђао сам на Беларусима да неки људи са цевима за одвод подигну усисни предфилтер на кабину тј ћошак капе кабине и шоферке шта мислите о томе?Обзиром да у Пролеће буде доста прашине по готово и сушним годинама.....Нека убаци неко слику ако има како је то извео Хвала.

Nije to nista komplikovano,stavis cev uz desni stub kabine,a od donjeg dela te cevi do otvora u filter vazduha stavis neku fleksibilnu cev tog precnika da mozes lako skinuti kako bi otvorio haubu,ako je potrebno,nije da se otvara ,nekad i jednom godisnje,ali opet..A tu je naravno i ljuljanje kabine jer ima te kao mini amortizere ,pa mozda i ne moze fiksna veza biti.

Nazad
Vrh