MTZ Belarus

Elektro ventili na rusa, jos jedna od ideja :) da se resi onaj njegov razvodnik

Sent from my Mi 9T Pro using Tapatalk

To je malo komplikovanije nego što na prvi pogled izgleda. Zato što u tom ruskom razvodniku sa 3 ili 4 ručice postoji još dva ventila, jedan koji preuzima protok ulja iz pumpe na sebe kad su ručice u neutralu, i sigurnosni ventil.

Pozdrav!Da li je mozda neko na starom tipu MTZ-50 menjao pipke kvacila i stavio od novijeg tipa?Interesuje me samo da li je morao da proseca rupe na korpi ili je uspeo tako da ih nasteluje?Unapred hvala!!!

fb3679cd8bfc66607d42072b43fcc276.jpg
d41e0bb9c0533020b57080e3859fc2e5.jpg

Kolege umorilo se rame nakon 11 godina. 600kg djubriva i rasipac mu presudili. Posto je malo situacija zapekla imate li predlog za efikasno skidanje slomljenog dela?

Sent from my iPhone using Tapatalk

Ili grejanje,ili seci ga brusilicom,i onog drugog sto je ceo ,i kupis onaj upgrade za spoljnu hidrauliku ,klipove,ramena i zaboravis na pucanje istih.
A pogledaj i jel ima koje jaje tu izmedju rezervoara,mozda neka kokoska se ugnezdila,deluje kao gnezdo :D.

Probaj brusilicom da prosečeš do nazubljenog dele makar i ukoso (kako možeš prići šlajfericom) pa ga javi sekačom i čekićem u taj rascep ako bi htelo da pukne a možda još bolje na dva mesta zaseći i nasprejiši wd-eom.Čudno da je tako sraslo a još čudnije da je tu puklo rame, došlo je njemu glave nešto ranije pre rasipača, nekad je nešto štrucnulo jako i napuklo.

To je malo komplikovanije nego što na prvi pogled izgleda. Zato što u tom ruskom razvodniku sa 3 ili 4 ručice postoji još dva ventila, jedan koji preuzima protok ulja iz pumpe na sebe kad su ručice u neutralu, i sigurnosni ventil.
Nista ne komplikuje, ide ti pumpa >ruski razvodnik>ovdje ubacujes elektro ventil> opet ruski za dizanje poluga > nazad u rezervoar.

Kad su na ruskom razvodniku rucice u neutralu kroz njega slobodno ide ulje dalje pot tlakom a ono sto se vraca ide direktno nazad u rezervoar jer imas poseban povrat ruski razvodnik >rezervoar zbog rasteretnog ventila i tog kad su rucice u neutralu ,recimo povrat kod kipovanja.

Tako ti je kod 1221 i 1025 tkz. mono bloka a i kod ostalih 82 samo imas malo zakomplikovano , ali mora postojati krug, pumpa>razvodni ventil> ventili za podizanje poluga > rezervoar, i takodje iza ruskog razvodnika nazad u rezervoar direktno za rasteretni ventil i rucuce u neutralu.

fb3679cd8bfc66607d42072b43fcc276.jpg
d41e0bb9c0533020b57080e3859fc2e5.jpg

Kolege umorilo se rame nakon 11 godina. 600kg djubriva i rasipac mu presudili. Posto je malo situacija zapekla imate li predlog za efikasno skidanje slomljenog dela?

Sent from my iPhone using Tapatalk
Ja sam to u firmi zavario da isprobam i eno još drzi
I to Co2 aparatom
Isto rasipač neki veliki 1000kg djubriva morali još jedne tegove kačit napred i puklo, ja zavario nisam imao drugo, a i da probam bilo me briga ako opet padne rasipač
I eno drzi

Poslato čelo bašče uz pomoć 'levatora

Nista ne komplikuje, ide ti pumpa >ruski razvodnik>ovdje ubacujes elektro ventil> opet ruski za dizanje poluga > nazad u rezervoar.

Kad su na ruskom razvodniku rucice u neutralu kroz njega slobodno ide ulje dalje pot tlakom a ono sto se vraca ide direktno nazad u rezervoar jer imas poseban povrat ruski razvodnik >rezervoar zbog rasteretnog ventila i tog kad su rucice u neutralu ,recimo povrat kod kipovanja.

Tako ti je kod 1221 i 1025 tkz. mono bloka a i kod ostalih 82 samo imas malo zakomplikovano , ali mora postojati krug, pumpa>razvodni ventil> ventili za podizanje poluga > rezervoar, i takodje iza ruskog razvodnika nazad u rezervoar direktno za rasteretni ventil i rucuce u neutralu.

Ali tu opet imaš ruske razvodnike, a ako sam ja dobro shvatio danera on je hteo da izbaci ruski razvodnik tako što će ga zameniti elektroventilima. Ili je namera samo da kipovanje ili kašika ili šta već bude priključeno ide na elektroventile, a da poluge ostanu na ruskom razvodniku?

Jos se nije rodio ko je rusa zapakovao i da necuri duzi period,nemojte se opterecavati glupostima,ako pak zelite suve masine menjajte marku.

Ali tu opet imaš ruske razvodnike, a ako sam ja dobro shvatio danera on je hteo da izbaci ruski razvodnik tako što će ga zameniti elektroventilima. Ili je namera samo da kipovanje ili kašika ili šta već bude priključeno ide na elektroventile, a da poluge ostanu na ruskom razvodniku?
Ubacivanje jos jednog razvodnika je malo komplikovanije u 82 , zato sto taj razvodnik koji podize poluge ima kontrolu nad razvodnikom kraj volana , jedno crijevo , i on kad radi koristi i ulje od tog razvodnika kraj volana i direktno sa pumpe , a kad ne radi ulje tece kroz onaj razvodnik kraj volana i u rezervoar.

Ubacuje se jos jedan jednoradni ventil (mehanicki ili elektro ) da se moze ubaciti recimo jos jedna kontrola za prednji utovarivac itd.
ima toga na netu jako puno

na ovom je izbacen van ruski i ubacen kompletan bugarski

Неће рус да упали има контакт све сија у табли али кад убацим мењач у позицију за паљење цака ту изнад прекидача за сва четири мигавца....одакле да кренем?

Prvo proveri da li dolazi 12V (ako ti je paljenje na 12V) na automat anlasera (tanka žica, ne onaj debeli kabel koji ide od akumulatora) kad daš kontakt (neka neko da kontakt a ti meri voltmetrom). Ako tu dođe 12V onda je anlaser u pitanju, ako ne dođe onda prvo proveri prekidač koji je vezan za menjač (kad je menjač u poziciji za paljenje on mora biti kratko spojen), posle tog prekidača proveri kontakte relea za paljenje koji može da škljoca jer špulna radi ali su npr izgoreli sami kontakti relea. Ako je to sve ok onda proverii kontakte na papučicama i žicama koje su vezane za taj rele i prekidač kod menjača.

edit: ako škljoca rele onda je dobar prekidač menjača. Najverovatnije ti je rele startera problem.

Poslednja izmena:
Где се налази тај реле стартера јел негде код осигурача или на другом месту

Jeste tu ispod tog panela,kod prijatelja bio slican problem,znam da mi je spominjao da je tu skidao i nesto menjao...

Nazad
Vrh