MTZ Belarus

Hoces, hoces. Jer kod tegljaca je upravo gorivo 30-40% cene prevoza, ako to skines na 20% stavices CNG
Ne ide, ne može taj gas na moju zmiju zvečarku!!
RATLESNAKE!!
V8 power
e7d9a7fef3c94dd2f69334747b23ecaf.jpg

Poslato čelo bašče uz pomoć 'levatora

Posto trebam uzeti rusa uskoro a vidim svi okolo kukaju da cure,pa mi samo sevaju fix ideje :)

Jedna od tih je... dali je ko probao ovakve platne umesto bakarnih?

2dbe4addab6bfaf8e86e46847d2002e0.jpg

Sent from my Mi 9T Pro using Tapatalk
Jeste probao sam, sve LINDE viljuškari imaju takve platne, a imam i ruskih oridjidji
Bakarna je super ako je odmah otpustiš ona sedne i nema brige
A ti si u stahu da će curiti rujkan????
A kakva je tu teška vaša zemlja dušu će mu uzeti
Orao je čika Lule tu kadgod sa aresom i celtisom dok je Ćane kosio Štorcom

Nije razvodnik hidraulike već na dihtungu glave postoji jedno kritično mesto u smislu uske trake (pojasa) dihtunga oko jednog uljanog kanala i tu obično procuri ulje. Bar su tako meni objasnili majstori... Kod mene još konstantno curi na pumpi volana, promenjeno je tri pumpe i ne vredi, uvek tu procuri.

Cedi sa glave ili ventil dekli
Može da se zadihtuje probao sam, ali mnogo muke, koliko puta sam menjao samo one gumice na razvodniku,
Onda izbacim cevi ta hidrauliku i ubacim creva, pa na onim stakalcima za nivo, pa na samoj pumpi, pa klip nazad dihtovao
Ali uvek su slinili na izlazu kardana na samom uključivaču!!!

Au kolege al naplasiste coveka,ispade da bure ulja mora nositi sa sobom.
Na prvoj slici klip,gumice 500,600 din i dva,tri sata posla i nece cureti ili prezalite cak 120e za c110 klip kod brace rusa i nece cureti dugo godina.
Druga slika dihtung glave,uzme se u AP dihtung bez te bakarne plate i opet nema vise curenja.
Razvodnik se takodje prepakuje kvalitetnim gumicama i opet nema problema.
"Staklenca" za proveru nivoa ulja hoce da se deformisu vremenom od temperature iz prostog razloga jer nisu staklenca,opet zamena dela od 300 din,par grama dobrog silikona i nema problema vise.
A te plate se stavljaju sad ne sve nove ruse i na gorivo i na ulja.

Neznam tačno koji gas je u pitanju, ali sve više kamiona ide na gas!!!
Skoro sam u SM u luci gledao neke četvoroosovince na gas
Znam za tegljače kipere da idu na gas
E sad kolika je autonomija sa bocama???
Drugar iz NS gas mi je pričao da su u nekim firmama postavljali punionice za taj gas zbog kamiona
Gde ima da se puni???
Znam da i NS GSP ima autobuse na gas drugar vozi tamo
Ja neću u moje traktore da stavljam gas!!
On je za šporete!!

Oni idu na klasican gas LPG ali to je sisten 25% gas 75% dizel i isplati se samo na kiperima gde ima dosta opterecenja jer je sistem tako konstruisan da gas pusta samo pod opterecenjem.Terali su i dugoprugasi na taj sistem ali im se slabo isplatilo, jer kad uhvati ravnicu i autoput vozi na cist dizel.Ovi sa kiperima kazu da su spustali potrosnju za 5l.

Volvo sad izbacio na cist metan,tvrde da ima autonomiju 1500km,ali jos se sve to testira.

Ima i u Kragujevcu autobusa na cist CNG, ali mali grad tako da imaju autonomiju+imaju pumpu u skopu firme.

Ima u Beogradu nekoliko firmi koje voze kamione na metan. Nisam se raspitivao o autonomiji, a takođe i o korozivnosti i otrovnosti tog goriva..

Posto trebam uzeti rusa uskoro a vidim svi okolo kukaju da cure,pa mi samo sevaju fix ideje :)

Jedna od tih je... dali je ko probao ovakve platne umesto bakarnih?

2dbe4addab6bfaf8e86e46847d2002e0.jpg

Sent from my Mi 9T Pro using Tapatalk
Ja sam stavio kad sam postavljao elektro ventil na rusa , ne treba da se steze kao bakarne , ali opet moras imati obradjene povrsine na koje nalijeze, ako su ostecene nece pomoci, kod mene sam nasao takve samo u colovim velicinama, na elektro ventilu su velicine tipa 3/4 itd.

Nazad
Vrh