MTZ Belarus

ja na automatsku kuku kacam isto 5tonku i tovarim k'o siledzija ali zadnjim gumama traktora i nije bas svejedno posto su 13.6X38

@grunt,zasto si se ti nasao prozvanim nije mi jasno :sta: :sta: :sta:,samo sam odgovorio savorisu posto se na slici vidi da kompresora nema ni na menjacu....
motor s46 kombajski,sa tim motorom leti vraski dobro

@NA

kakva je to zemlja bre da ne moze 892 da vuce 3 brazni plug ja sam vukao u rid 4 glave zemlja tegavica nije mu bilo svejedno ali polako bilo je kraj sezone posejano sve a to sto kazes da ne moze da vuce 3 glave za 82 mozda je tacno ako je teska zemlja ali 892 u to ne verujem ja sam vukao 3 brazni plug malo udari u kamen i odma ga lomi na onu rucku za stelovanje osovinu pluga dvaputa sam vario ali djaba opet puca samo nove ralnike i gas pa kakva god bila zemlja ipak su 90 konja

Znas kako u to ni ja ne verujem, ali nazalost to je tacno. Racunaj 30konja po brazdi. Ako je neka smolnica , onda tu je tacno . A mozda na taj plur su i brazde vece nego na tvoj. Zakljucio sam da ti imas trobrazni plug, ali nije obrtac. A to znaci da je laksi i manje mu brazde.
Vidim da imas kamen u zemlju. Onda ti treba plug non-stop. A to je: obrtac koji ima gibnjeve ili amurtizere. Pa kad zakaci u kamen , on automatski podigne samo tu brazdu, a kad prodje kamen on je vrati sam i tako se ti ne skidas sa traktora da je sam vratis. A i plug nemoze da se polomi. :cao:

@Kumanovac rekoh da covek pretace iz supljeg u prazno i da samog sebe pati.
Vogela je prodao pa uzeo leoparda,ore on sa njim ali to je sve samo nije oranje,ne moze uvek istom dubinom,blokira,proklizava...
Rekoh da je ovde 1025 idealan za 3*14.
Obojica tih sto rade rade dosta zemlje ruseve imaju kao velike a pomocne td 75 i 577dv,nisu oni ludi pa da ne znaju koji traktor koliko moze,ali jbg kad ne moze,kao da on ne bi na 577 nakacio 3 brazni,al jbg ne moze pa se pate i nocu oru...

hahaha svi znamo sta je lepo i dobro plug sa amortizere ili opruge novi lepi masine ali koliko ::novac:: kosta sve to a drzava ti ne garantuje koliko ce biti otkupna cena na zito tako da radis samo da prezivis a za kupovinu masina mozemo da sanjamo kamen kod mene nema mnogo izuzet poneka njiva moj plug nije obrtac to si pogodio a brazde ne mogu da budu poplitke kada su idealni uslovi za oranje kada je suva zemlja moze a da ne moze da vuce 3 glave opet cu da kazem da se nezlazem kakav god bio plug da uzmemo primer IMT 577 2 brazni plug ga raznose kod mene bez muke sa 3ku malo daje zor a kamoli belarus ako nece da ide teras u manju brzinu bar ih ima dosta :haha: :haha:

da dodam to sto kazes za NA mozda je kod tebe jos teza zemlja za obradu ali i kod mene nije laka 577 3 brazni vuce ali u 3 sporu ali u suvo bogami nece sada ima razne plugove pa neka bude kako ti kazes

Ja u jednu njivu od 4hektara koja je smolnica. Jedne god orem 1vom brzom, a druge god jedva 3com sporom, jadne god stavio sam i tegove na lemind leskovac i jedva da je ulazio u zemlju. Samo sam je malo izgrebo. Evo vidite ima i takva zemlja. :ppozdrav:

Sta ti racunas brenu,rus ima da je zaore u podne u ponoc rus 105 i brena su kao guza i oko Brena zna samo da dimi ali nije ni to lose vide te iz sela gde se nalazis dok rujo to nema.... :cao:

Kod nas u celom selu ima 3 brene i iz nekih razloga ni jedna neide u orenje... Ave tri služe samo za transport...Pored jedne stoji MTZ 1221 i 892 kao orači, pored druge torpdo 9006 a pored treće Ursusi 904 i 1214

Kod nas 2*16 coli(dubina 30+) je mnogo za 577.Mislim da 892 kod nas
ne bi mogao da vuce 3 glave.Moj brat ore sa 2*16 coli sa 5100 kaze da manje potrosi
nego sa 577 i istim plugom! :ppozdrav:
Tri glave samo preko 100ks + prednja vuca(1025,1021 i 1221) :D

dragan82 je napisao(la):
Ja u jednu njivu od 4hektara koja je smolnica. Jedne god orem 1vom brzom, a druge god jedva 3com sporom, jadne god stavio sam i tegove na lemind leskovac i jedva da je ulazio u zemlju. Samo sam je malo izgrebo. Evo vidite ima i takva zemlja. :ppozdrav:
pa naravno da ima ali kad ores takve njive mnogo je bitno da vu pogodis pravi trenutak za oranje da nije mnogo vlaga ili obrnuto da nije mnogo susa i ja radim jednu takvu orao sam u martu sa ovas nije bila ugar pa izbaci jedne stene jedva sam je zaramnio sa branom ali opet ostale grutke pa sam morao da je prodjem sa kembridz posto je za kosenje :ppozdrav:

U pravu si . Treba da joj se pogodi tacno vreme za oranje. Al nekada stvarno nema se vremena. Primi puno pozdrava od mene. :cao:

Nazad
Vrh