MTZ Belarus

SAKULJAN je napisao(la):
Sta ti racunas brenu,rus ima da je zaore u podne u ponoc rus 105 i brena su kao guza i oko Brena zna samo da dimi ali nije ni to lose vide te iz sela gde se nalazis dok rujo to nema.... :cao:
Koje su ovo gluposti.

Dimi svaka, al to znaci da se nesto u motoru i dogadja, Stos je u tome sto 5136 nema prigusivac, nego samo direktnu cjev, tako da garez izlazi direktno van, i na sagorjeva u prigusivacu kao na svakom normalnom auspuhu.

Brena je jedan opasan traktor i s Rusom iste snage je rame uz rame. OK, priznajem da je s rusom puno lakse raditi, jer iam valjda 10 brzina u kojima moze orati, dok Brena ima samo 3. od kojih su dvije iskoristive. 5. spora i 1. direktna.

Rus ko rus, nikad dovoljno hvaljen, a IMT ko IMT nikad dovoljno pljuvan.

ala lupas ko maksim po diviziji...... :haha: :haha: :haha: kakve veze ima sto na 5136 ima cev a nema prigusivac... :haha: pa ne lozis ugalj u nju kao u lokomotivu.....

danger je napisao(la):
kod NA je izuzetno teska zemlja,tamo i brena se muci sa dve glave a kamoli rujo
Vuce brena 3 glave ali kolike... kod tebe brena vuce 3*16 imt plug,sad ga je zamenio novim KUHN-om prevrtacem sa resetkastim daskama i vuce ovu tanjiracu sa brenom.
119b97r.jpg

ma nek doticni samo vuce,zato mu kabina svake godine dole i sarafa menjac da mu sarafi nezardjaju,pa onda malo ore JD,a tanjiraca mu radi ::lose::

@ Bubu

Prelistao sam i "Dangerove" postove i temu MTZ, ali nigde nisam našao da je neko skidao kabinu sa MTZ traktora zbog neke opravke. Citiraj našta konkretno misliš, ali "rujo" se ne kvari tako lako da se skida kabina sa njega. Ja inače imam i MTZ i IMT i znam o čemu pričam! :nono:

jeste :D......al zadnji put je skidana 1996,dok to neko radi jednom godisnje
meni nije problem skinuti kabinu,bila je dole za 1 sat i onda radis oko traktora kako hoces i mnogo brze,ajd rastavi to sve,skini tezervare,skini poklopac diferencijala a nemoj kabinu :sta: :sta: :sta:,ima da se otelis i mnogo vise vremena da ti ode zbog nepristupacnosti nego kad kabine nema,neznam zasto se bojite kabine,prosto skinuti bar na ruji :cao:
e to je taj cuveni i bivsi 552 sto tanjira 8 i ore 9 ::namigivanje::

@ danger

Neznam da li se tvoj post odnosi na mene, jer i ja sam to isto rekao, da se na "ruji" kabina neskida jer se on nekvari i retko kad se desi da je moraš skidati, dok sa drugim traktorima, čitaj IMT, kabina mora dole! Pozdrav od ljubitelja MTZ-a. :ppozdrav:

mislio sam na one sto skidaju menjace a kabina ostaje,to su samo patnje,preko prece okolo brze,ipak je to traktor iz 89 godine a radi puno,pa mora nesto i da crkne :ppozdrav:

:ppozdrav:

Mnogo je lakse kada se skine kabina-sve je pristupacnije. Ja sam skidao menjace sa IMT-a bez skidanja kabine i previse muke! Skidali smo menjac i sa Brene bez skidanja kabine...
Jbg, traktor koji radi puno stvarno nekada mora i da se pokvari!

kabina se skida ako je nesto u trupu srklo, nemora, ali se covek napati...

ali tockovi malo malo se skidaju, jer dosta smetaju, mi smo 2-3 puta skidali tocak, radi sitnica, drugacije se nije moglo....

e ljudi, da se neprepiremo ko kako radi, i ciji traktor kako ore, vratimo se na temu, jer zemlja je razlicita kod svih, Danger, N.A. i ja zivimo u krugu od 10 km i svaki ima druga iskustva, a samo kod mene imam 4 tipa zemljista, sta dalje o tome pricati:haha:?

nego.... :ppozdrav: i da priupitam, alternator mi puni, tj deluje da puni, ali dosta slabo, o cemu bi mogla biti rec? prvo sam sumnjao na regler, jer mi je delovao da nepuni, a sad kao da puni, ali opet nemoze da postigne onaj napon u zelenom, ali ugasi onu lampicu u satu....

rec je o 1025, sa paljenjem na 24 v... hvala.... :ppozdrav:

oltovac je napisao(la):
znate li možda kako se skida auspuh ha belarusu 952
Post je spojen: [time]Wed Apr 7 17:32:37 2010[/time]
Post je spojen: [time]Thu Apr 8 02:32:54 2010[/time]

oltovac je napisao(la):
znate li možda kako se skida auspuh ha belarusu 952
Post je spojen: [time]Wed Apr 7 08:32:37 2010[/time]
Post je spojen: [time]Wed Apr 7 17:32:54 2010[/time]

Post je spojen: [time]Thu Apr 8 02:33:06 2010[/time]

Nazad
Vrh