MTZ Belarus

ma to nije problem,zaorem ja i tvog 560,samo ce mu truli auspuh mozda malo ostati da viri,imace vrane gde da slete

@mesther znam ja da bi i standardna 82-ka mogla da mi završi posao ali kada radiš zemlju u dva sela i pritom sam zaposlen onda žuriš da što više uradiš u što kraćem vremenu .a da li taj motor od 105ks paše što kažu ko " **greška na nošu " mislim šraf na šraf ili ima i buđotine ?

budzotine razne.....medjuploca,prepravljanje maske,produzenje prednjeg mosta,kardana prednje vuce,a kompresor :sta: :sta: nema pa treba budziti,poluge gasa,creva hladnjaka i....................jos sto sta drugo...nemoze se svega ni setiti,nekad su u mom kraju sa takvim masinama vadili repu dok se holmeri nisu pojavili pa su rusi sada izumrli,fosili
Post je spojen: [time]1270553874[/time]

pidikanac je napisao(la):
@mesther znam ja da bi i standardna 82-ka mogla da mi završi posao ali kada radiš zemlju u dva sela i pritom sam zaposlen onda žuriš da što više uradiš u što kraćem vremenu .a da li taj motor od 105ks paše što kažu ko " **greška na nošu " mislim šraf na šraf ili ima i buđotine ?
ne pase,moras produziti prednji deo traktora,to jest imaces veci razmak izmedju prednjih i zadnjih tockova,ali da se lako odraditi.to su motori S46,takav sam imao nekad na univerzalu kombajnu i na claasu senatora takav motor imam!

danger je napisao(la):
ma to nije problem,zaorem ja i tvog 560,samo ce mu truli auspuh mozda malo ostati da viri,imace vrane gde da slete
Ne pratis na casu sto se tice auspuha. ::namigivanje::
Samo se ti nadaj da ces zaorati nesto vise od soje koju prospes dok vrsis :haha:
Zapravo mozda me i zaores ako prethodno zaores svoju trecu brazdu,sa brazde neces ni malog TV zaorati.

pidikanac je napisao(la):
Ako ti je problem vreme, za isti novac koji bi dao za nabudzenu 82-ku mozes da kupis ovakav 892 http://www.mojauto.rs/polovni-auto/479629 , koji je po meni mnogo bolje resenje za tvoje potrebe.

@pidikanac i kod nas su stavljali na ruse i 52 i 82 sestake sa kombajna zmaja z142.
Ja sam dosta mlad pa se ne secam pokojnog Mice Cicka koji je bio expert za stare ruseve da ih nabudzi,radi njegov brat ali mu nije ni blizu.
MNOGO je ruseva nabudzio pa i dan danas rade i vuku 3 glave,a standardni 82 nema sanse da vuce 3 glave,moze samo 3*10 u ugranju sto koriste 2 komsija.

kod nas u banatu a jos lakse u backoj....82-ojke vuku 3x35-30.....sve zvisi ko kakav ima(vogel,leopard,kvederland.....itd) i ne okrecu se !!! kod nas u banatu jedino u ritovima dizu trecu glavu da bi lakse i bolje razorali rit.....a neki i oru sa tri glave u ritovima al to je teze i nije tako kvalitetno oranje........... imate snimke moje 80-ke bez prednje vuce sa tri glave kvederland..... :ppozdrav:

To je kod NA u selu atar takav da nevoli ruse pa zato tamo vuku 2 brazde plug, a svugde drugde vuku 3 brazde!

@meshter
Pogledaj ovde stara 82-ka sa motorom od 105 ks http://www.mojauto.rs/polovni-auto/479380 , mislim da bi ti za 35 kj bila sasvim dovoljna 82-ka bez prepravki i budzenja.
gledo sam ovaj traktor ne da je dobro odradjen do jaja.sve na svom mestu cak mu je i grijanje u kabini spojeno.
zocndh.jpg

epq6na.jpg

Moj atar ne voli ni jeda traktor a ni plug,kad sam video jednog clana mislim da se zove Zeljko kako ore sa 560 a rasipa se doslo mi da placem.Vuce leoparda 14coli i vogela 3 glave za ugaranje,a moj 3 glave moze samo po drumu da nosi.

Imaju 2 komsija 82 staru i 3 brazni 3*10 za ugaranje i to je to.
Komsija imao vogela 3 brazni i 892 skoro nov pa ne moze da vuce,sad je menjao vogela za leoparda i kao sad moze da vuce...
Pored njega kolega sa kojim radi zemlju ima 1025 i njemu je vogel taman,a ima i 577 oko 2000god,dw,siroke gume pa vuce 2*14 i ne moze vise,dok Montoya vuce 3*12 sa 577 bez dw.

Nazad
Vrh