MTZ Belarus

samo onaj koji ti ispusta ulje iz cilindra kada prikljucak pada , **greška ga neznam sada koliki precnik bi ti odgovarao ali stavi od vladimirca ja mislim da je isti

@okrim
druze pogresio si tamo de si reko da 4 rucica zakljucava gore pa posle toga da je i plivajuci gore to nikako nemoze.
opet napominjem kod tubana 4 rucica gore plivajuci a dole zakljucano a kod superasa obrnuto.zato sto superasi imaju razvodnik od 82.
Post je spojen: [time]1270323459[/time]

zaboravili ste da kod ruskih masina postoji i takozvani mešač signala koji dodatno komplikuje stvari
odnosno stvara jos mogucnosti pri raadu.

@ kloki

Šta ti je to? Gde se nalazi i kako se uključuje? Postoji li neki drugi naziv za "mešač signala"? :sta:

povratna rupa i dize i spusta,malo vam cudno jel..... ::namigivanje::
svaki klip ima dva creva na rusu,nisam siguran dal levo ili desno crevo al na isto crevo se dize i spusta orudje a na drugom crevu je samo kontra pritisak kad se koristi prinudno spustanje,tako da se taj reducir mora staviti na cev koja dize klip,sporije ce da dize malo al i da spusta

Okrim je napisao(la):
@ kloki

Šta ti je to? Gde se nalazi i kako se uključuje? Postoji li neki drugi naziv za "mešač signala"? :sta:

nisam siguran mislim da se zove mixer davno sam imao rusa ali ga još nisam prežalio sto ga prodah
Post je spojen: [time]1270330873[/time]

107.gif

danger je napisao(la):
povratna rupa i dize i spusta,malo vam cudno jel..... ::namigivanje::
svaki klip ima dva creva na rusu,nisam siguran dal levo ili desno crevo al na isto crevo se dize i spusta orudje a na drugom crevu je samo kontra pritisak kad se koristi prinudno spustanje,tako da se taj reducir mora staviti na cev koja dize klip,sporije ce da dize malo al i da spusta
:sta: znaci reducir treba staviti na ono crevo na klipu koje dize poluge ako sam dobro razumeo kad onu trecu rucicu na razvodniku prebacim gore do kraja ulje se vraca kroz isto crevo koje je i diglo poluge, neznam jeli tako jer kad se poluge spustaju klip se izvlaci znaci ulje ulazi u njega e sad kroz koje crijevo (jebiga sad nista neznam)
Sretan vaskrs

mladene dobro si shvatio :D
mada ima i drugacijih rjesenja :cool:, ajd odoh da slikam ja moje zahebancije pa da vidis

EDIT
evo kako sam ja rijesio problem da mi priljucak polako spusta , ovo sam morao da uradim jer kada kacam viljuskar i sa teretom ako spustam poluge nemoguce je kontorlisati padanje , prikljucak jednostavno ''bubne'' od zemlju
pomaze mi i sa rotodrljacom i sijacicom

evo prvo na vladimircu
abcd0005cj.jpg

a ovo je na na dedi
inace evo sad vidis koje crijevo je u pitanju

abcd0003p.jpg

A kad smanjis slavinu, onda ti i sporije dize?
Umesto slavine bolje je da ugradis prigusnicu od Zmaj kombajna od hedera, na nju moze da se podesi protok, tako da brzo dize, a brzinu spustanja mozes da stelujes.

a jebat ga naravno sa postoji i boljih rjesenja ali ja sam stavio ono sto sam imao da da pri tome radi radnju , pa i dizanje treba da usporim sa viljuskarom , ali kada se nadje neki dobar polozaj onda dize solidno a spusta normalno

a ove ventile koristim i kao blokadu pri transportu , pogotovo na vladimircu jer on nema bravu kad kacam prikolicu jednoosovinku

Ursus to ima fabrički ugrađeno da možeš da podešavaš brzinu dizanja i spuštanja!

@savoris
koji je ovo traktor kod mene je mtz 82,1 ali sam i ja nesto konto da ubacim nekakav venti za protok tako da bi mogao da stelujem brzinu dizanja i spustanja
u svakom slucaju hvala na trudu

ovo ti je na MTZ 52 , e sad jel ti imas onaj ventil ispod sjedista neznam dal' bi se na njemu mogao kako ograniciti protok :sta:
ali u svakom slucaju ovo mozes dodati , nicemu ne smeta a moze da posluzi a kako vec neko rece da postoji i orginalnija stvar od kombajna , raspitaj se malo o tome ventilu

Mi smo ugradili jednu prigusnicu od kombajna pre par godina na Mtz 82.1, covek je imao problema najvise sa spustanjem spartaca sa "kondukterom" (futoski)... kad tresne o zemlju dva-tri puta, kondukter hoce da ode kuci... :haha:

nedaj mu da ode :haha: :haha: :haha:
e pa kad ste lale svi,vi lepo dignete rucku i normalno da ce tresne o patos,pocnite lagano spustanje i kad se orudje spusti onda dignete rucku skroz gore,naravno ko ima stari tip i radi na rucke

Znam kako funkcionise, ali je covek imao nov 82.1 i nije bio bas vest... :nono: pa nije mogao svaki put da potrefi... a ponestalo mu je konduktera, pa smo mu resili problem... :D

Brzina spuštanja priključnog orudja se može lako rešiti ubacivanjem ventila kao što imaju "zmaj" kombajni za regulaciju brzine spuštanja hedera.

Nazad
Vrh