MTZ Belarus

vrsac je napisao(la):
Kako stelovati dubinu pri radu sa setospremacem?
Pri radu sa setvospremacem, treba da ti onaj mali regulator ispod sedista stoji u polozaju "Regulisanje pozicijom". E sad, ne znam napamet dal je zakrenut ka levom ili desnom tocku, moram da proverim pa ti javim.

prema knjizi u tom polozaju i stoji ali kada udjem u njivi nece odmah da se zarije tek posle 10tak metara a kada izadjem odnosno prednji tockovi stignu na put dize se setospremac iz zemlje , do sad sam radio samo sa IMT . I kada je razvor na sredinju njive pa prodjem popreko kada mi upadnu zadnji tockovi u razvor setospremac se dize gore.. u voznji po njivi ostaju tragoci motika ne pokrije dobro...

Lala iz Banata je napisao(la):
Napominjem da ovaj dijagram vazi samo za traktore sa zadnjim gumama 15.5 R 38. Eurolux je brzi u svakoj brzini.
kod mene i jeste 15.5 R 38 na traktoru MTZ 82.1
Post je spojen: [time]1270227296[/time]

vrsac je napisao(la):
prema knjizi u tom polozaju i stoji ali kada udjem u njivi nece odmah da se zarije tek posle 10tak metara a kada izadjem odnosno prednji tockovi stignu na put dize se setospremac iz zemlje , do sad sam radio samo sa IMT . I kada je razvor na sredinju njive pa prodjem popreko kada mi upadnu zadnji tockovi u razvor setospremac se dize gore.. u voznji po njivi ostaju tragoci motika ne pokrije dobro...
Ja sa rusom kad stisnem hidrauliku i kad zavrnem tockove na spremacu ispravljam opruge :haha:
Post je spojen: [time]1270227522[/time]
kod mene i jeste 15.5 R 38 na traktoru MTZ 82.1
Post je spojen: [time]1270194896[/time]
_________________________________________________Navicices se vremenom na hidrauliku,neznam dali je to neko radio a i ako radi mislim da je to uzaludno trosenje novce,zivaca i vremena. :cao:
a znali ko koliko bi kostalo da se na MTZ 82.1 napravi fina hidraulika i jeli ko radio nesto slicno , sta treba pomijenjati

Lala iz Banata je napisao(la):
vrsac je napisao(la):
Kako stelovati dubinu pri radu sa setospremacem?
Pri radu sa setvospremacem, treba da ti onaj mali regulator ispod sedista stoji u polozaju "Regulisanje pozicijom". E sad, ne znam napamet dal je zakrenut ka levom ili desnom tocku, moram da proverim pa ti javim.

Baš zato što ti je u regulaciji poziciom spremač ti izlazi iz zemlje.Namesti položaj regulatora u poziciju plivajući i nećeš imati te probleme.

ljudi hidraulik pustam do kraja, ustvari rucicu ali opruga vraca rucicu na broj 5 dublje ne ide nikako jedino ako drzim stalno ruku na rucicu i guram na dole. pricam o tip 892 sa ravnim mostom 2009god stariji tipovi 892 nemaju isti sistem rucica ustvari nemaju tu oprugu za vracanje rucice :sta:
Post je spojen: [time]1270228575[/time]

bez te fine hidraulike sve se manje vise moze raditi ali neznam kako sijati sa cetvororednom sijacom za kukuruz jos kad natovarim gnoivo ona lupi od zemlju, kako to rijesiti

ja sam imao problema dok sam radio sa nosecom tanjiracom jesenas kazu da zbog tezine to radi pa su mi prebacili onu rucicu u neutral i rekli da ne dizem nikada hidraulik do gore kada se nosi tesko orudje...ali pored toga ima ispod jedan ventil pa zavisi koje je velicina rupice na tom ventilu za propustanje ulja sto je veca rupica pri nosenju teskog orudja on tresne kada ga spustas

Imaju i stariji tu oprugu ali najverovatnije ti regulator ispod sica nije dobro podesen. To sto ti vraca rucicu na 4-5 je dobro posto ispod toga je prinudno, i poluge vrse pritisak na prikljucnu masinu.
A tebi je problem nece brzo da spusti i slabo kopira teren, kod menevec na 1 spusti i posle moze da se vrati u polozaj plivajuci i dobro kopira teren. Znaci nema potrebe da rucicu guras do kraja, pogotovo ispod 5.

spusta on brzo ali ne kopira teren objasnio sam vec gore ali ostaju tragovi zamnom a taj regulator mi stoji u desno . sad u knjizi pise regulacija silom ili pozicijom sta je tu plivajuci ?

VRSAC
:D plivajući hidraulik je kuglica ljevo šipka vodi do one pozicije gdje se kopča toliing imaš 3 položaja za topling vjerovatno ti tu kod toplinga nije naštelovano dobro pa je pre osjetljiv

hvala na vasim iskustvima poslusacu i probati nesto od toga pa cu se javiti..

ajde kad je vec pocela rasprava oko hidraulike
mene zanima koja je funkcija one cetvrte rucke u 52ke ,ona sasvim desno
eto imam je vec 5-6 godina i jos nisam ustanovio sta odradjuje osim da je nadole zabravljivanje cini mi se
i vidim da je taj ventil spojen sa onim hidroakumulatorom pored zadnjeg lijevog tocka , koja je njegova funkcija ?

@ savoris

Četvrta ručica služi za blokadu hidraulika u željenom položaju.

@savoris
Koliko me secanje sluzi (jer to sam ucio dok sam bio student polovinom 80 godina) taj hidroakomulator je povezan sa obrtnom slavinom koja se nalazi sa leve strane ispod komandne table.Sluzi da se deo tezine sa prikljucne masine prebaci na zadnji deo traktora i tako spreci proklizavanje traktora recimo kod oranja.Koristila se tako da se slavina odvrce ili zavrce u zavisnosti od potrebe dok prikljucna msina nepocne da se dize i ''malo'' se vrati nazad. :ppozdrav:

Nazad
Vrh