MTZ Belarus

sad pogledaj zube u tom sistemu za ukljucivanje prednje vuce , moguce je da su im otisli vrhovi

e kad smo kod prednje vuce i te rucke, pre neki dan sam radio i nisam mogao da iskljucim prednju vucu . Bio sam je stavio da stalno vrti i kad sam uradio posao hteo da je iskljucim , a rucka ko za vraga nece da se iskljuci pa nece, dzaba i cimanje unapred i u nazad.... kupio sam wd 40 i naspircao i jedva nekako da se prebacilo u polozaj nize.... jako jako tesko se iskljucuje .... sta bi moglo biti??

Samo da znas da WD-40 NE PODMAZUJE, vec ODMASCUJE. Kad odmasti, jako brzo hlapi. Kad se radi o sprejevima za podmazivanje, najbolje mi se pokazao obicni, najjeftiniji sprej za podmazivanje lanaca na motociklima, jer kad se taj zaljepi, jako tesko se skida. Lance na kombajnu sam podmazao s takvim sprejem i cjelu sezonu lanci bili masni, nit su se grijali, nit su lufta dobili. Dobra stvar, jeftina, a "zavlaci" se na svako zakucasto mjesto.

@rale
ja sam jesenas imao taj problem,unutra na osovini ima jedan iglicasti lezaj koji se raspao i onda je taj veci zupcanik dobio aksijalno pomeranje tako da na opterecenju samo iskoci a kad stalno drzis rucku napetu onda kao drzi,iza lezaja dodje jedna platna koja drzi da taj veliki zupcanik da nema aksijalnog pomeranja,a ako to vec budes radio obavezno izbi lezaj jedan iz tog zupcanika i pogledaj one valjcice za automatsko ukljucenje vuce,hoce da ispucaju pa glave a mogu i da odvale kardane i nosac(srednjak), cak i ako su ispravni i nisu ispucali moj ti je savet da ih pobacas jer nicem nesluze a mogu mnogo stete da naprave,sad sam dosao sa njive pa nemam zivaca da slike kacim iz kataloga :cao:
Post je spojen: [time]1270070892[/time]
treba da vidis ili krenes redom gde je problem,dal u polugama prenosa je negde zapeklo ili unutar reduktora,to gde ti spricas mora da ide lagano kad je vuca iskljucena,znaci rukom lagano pa ces da osetis kad treba da uzubi pa onda mora malo na misice i to je ok,ako sve ide podmazano kao wd40 onda skidaj reduktor,ovako je sve rekla kazala
Bobo,prvi put cujem da WD odmascuje :nono:,nije bas neki podmazivac na duze staze al podmazuje,al odmascuje :nono:,odmasti sebi ruke sa njim
dal neko zna zasto je sprej WD dobio naziv WD40 :haha:

ni ja ne bih rekao da odmascuje jer na auto trkama nema koje sredstvi i metodu nisam primjenjivao da zastitim kablove svjecica , JEDINO pouzdano rjesenje je WD sto znaci da je mastan a nije provodnik

@dangeru i ja sam te valjcice pobacao tacno tako kao sto si ti rekao , mogu da naprave takvo sranje da to nije normalno
naravno da sada nemam onoga polozaja samoukljucivanja prednje vuce ali bolje da nemam toga nego da se cijeli traktor raspadne

@savoris
moj elektricar je trpao tot mast na traktoru u onu kutiju od instalacije na koji se spaja prikolica.Kaze da mu se ona pokazala kao No1.

Danger
ono se lako ukljuci al kad treba da se iskljuci MUKA ... to mi se pocelo javljati od decembra kad sam orao usluzno.....
Post je spojen: [time]1270075510[/time]

I meni se digla kosa kad sam video kako je iz kantice zagrabio saku masti i roknuo u kutiju pa je zavrnuo za blatobran i kaze da sad sigurno nece oksidirati.

rvc2m9.jpg

da li se neko razume oko stelovanja hidraulike pri radu sa setospremacem?
belarus 892

Nazad
Vrh