Arkadije pogledaj video što sam ga okačio gore i reci mi da se sat okrenuo na 9999.Lijepo piše 14 400 na njemu,nisam glup i znam razliku između 1400 i 14 000.Zato sam stavio razmak između 14 i 000.
Aki ako se moj nije naradio onda nije nijedan.Ti sati mu nisu pali sa neba,sam obrađuje 80 hektara zemlje i hrani 150 komada stoke.Godišnje sa ciklonom samelje 400 tona kukuruza napravi 1500 rolo bala sve sam pokosi,natrpa,doveze i posloži na svoje mjesto.Radi sa plugom Landsberg 3x14 od kad je kupljen,rotodrljača 3 metra,i da ne nabrajam još i ostalo bezveze.Nije isto raditi 80 hektara samo ratarstva ili 80 hektara i 150 komada stoke.Ne prođe dan a da se ne upali barem 4 puta dnevno,ujutro da natrpa silažu i smjesu i mikser prikolicu i to izmješa,popodne opet ista stvar.U međuvremenu donese bale sijena i sjenaže i izđubri bikove i onda na polje.A možda je to po tebi malo i zato misliš da se nije naradio.
Gorane,prijatelju.Ne vrijeđam nikoga,pod tim sam mislio na firmu Jurval koja mi je u susjedstvu i tako su uvozili u dijelovima i sastavljali.A majstori svi odreda pijanci.I ljudi su imali problema sa tim sastavljanim traktorima dok ovi što dođu gotovi nemaju problema.To sam mislio,žao mi je ako si shvatio to kao uvredu.
Nemam razloga lagati,sve je kako sam rekao.Nemam ni koristi od laganja jer nisam zastupnik za te traktore i ne prodajem ih.Razmislite malo o tome
Evo za kolegu Spajkija
- - - - - - - - - -
Zorane sa strujom imam zajebancije,prekidači mi često odlaze i nemogu žmigavce dobiti da rade duže od mjesec dana.Pa sam odustao od njih.Anlaser i alternator su u redu
Eto Nebojša ja se slažem sa tobom,samo održavanje i normalna upotreba i problema nema
Nikad ali baš nikad nisam vidio da ljudi sa zapadnim traktorima vuku ono što ljudi vuku sa rusima.Nama je normalno okačiti dva vagona na traktor od 80 konja a vlasnici zapadnih traktora to ne rade jer znaju što je za koju snagu i težinu.I onda se mi čudimo kvarovima.
Kardane nisam mjenjao osim prvog krsta jer je dobio lufta jak
stale podmazujem svakih par dana i nema problema sa njima.
Eto kolega Sanbo razumije sve,da ne ispadne da lažem
Jer kad se kaže nešto dobro o Belarusu to je laž i neistina a kad se kaže da se kvari kao pekmez onda se u to vjeruje.
Nemam se namjeru raspravljati sa ljudima koji ne vjeruju,ima tu koliko vidim čovjek koji se bavi održavanjem i isto govori iz iskustva.A vidim ima još zadovoljnih vlasnika pa ipak ispada da ne lažem.
Zaboravio sam neke "kvarove" koji su vrlo bitni i govore o lošoj kvaliteti tog traktora.Otišli mi akumulatori nakon 7 godina,pregorela mi sijalica od prednjeg fara,promjenio sam dva remena ventilatora i dvije plastične cijevi od goriva.Trošak je bio vrlo velik i iznosio je 20€.Umalo sam bankrotirao zbog toga,najbolje da ga prodam i da izbjegnem takve skupe kvarove.Možda da kupim neki zapadni traktor na kojemu ne odlaze cijevi od goriva i sijalice jer ovako se nemože živjeti.Teško je kad nakon par tisuća sati se desi takav skupi kvar i da moraš ostaviti traktor u polju i tražiti sijalice po dućanima.Živjeli
Da ne zaboravim,mjenjao sam i ovo crijevo od ulja jer je počelo pucati nakon 5000 sati.Isto vrlo težak kvar i težak financijski problem jer košta 20 centi.Ebeš takvo crijevo koje košta tako mnogo a traje samo 5000 sati.