MTZ Belarus

Rale 83 je napisao(la):
ja vecom brzinom orem od tanjiranja :sta: :sta:
ja ne vidim nikakav razlog zbog cega da se ukrsti tanjiraca skroz,za zito mora dva puta da se radi.ukrsti se malo vise od pola i pici,drugi put u kontra smer idem i zemlja pripremljena da bolje ne boze biti.tu mi bas i drug i cudimo se kako ne mozete brze voziti.
Post je spojen: [time]1269280930[/time]
ne znam ja sta vi radite sa tim traktorima,ali smesno je da 82-ka 3-om vuce tanjiracu,pa ta tanjiraca ne moze nista da uradi kad se tako sporo vozi.ne znam kakvo je vase zemljiste,to svi znaju da okolina novog sada,prema sajkasu da su tu naj bolje zemlje.znaci kod nas trecu ni ne koristimo.sutra cu napraviti par snimaka kako 82-ke tanjiraju i kultiviraju kod nas.pa trecom ne mozes uraditi vise od 20 jutara,ja dnevno tucem 30 iz sale,u subotu sam 37 jutara iztanjirao,a kad ne zurim onda oko 30.
Koliko duboko vuces tu tanjiracu
na oranju trenutno oko 15 cm,posto je jos mokra zemlja,a za zito max 20 cm.

tanjiram 5-6 a orem 6-7 . Koliko cesto tanjiram 6 toliko i orem 7 al ajd sad :haha: :haha: :haha:
Post je spojen: [time]1269280939[/time]
ne znam ja sta vi radite sa tim traktorima,ali smesno je da 82-ka 3-om vuce tanjiracu,pa ta tanjiraca ne moze nista da uradi kad se tako sporo vozi.ne znam kakvo je vase zemljiste,to svi znaju da okolina novog sada,prema sajkasu da su tu naj bolje zemlje.znaci kod nas trecu ni ne koristimo.sutra cu napraviti par snimaka kako 82-ke tanjiraju i kultiviraju kod nas.pa trecom ne mozes uraditi vise od 20 jutara,ja dnevno tucem 30 iz sale,u subotu sam 37 jutara iztanjirao,a kad ne zurim onda oko 30.
Koliko duboko vuces tu tanjiracu

sad cu postaviti video snimak,tu mi drug pa ima u telefonu kad je sa 82-kom tanjirao dzombiste pred oranje,7-mom vozio.mozda ce malo potrajati dok stavim video posto mi jako spor internet ovih dana :ppozdrav:

ma sve mi je druze jasno kakva je kod vas zemlja kad samo ti letis sa 552 a drugi se pate sa 820,i po tvom taj tvoj bosista je pametniji od fabrike mtz pa on zna kako se steluje pumpa 552 a fabrika nezna,552 ima 41kw i to je to,a ti budzi tvoj 552 na 105ks i samo peglaj,probaj i cetri glave prevrtac mozda moze da potegne a izgleda ti je malo i konzum 2.8,da moj ruja ide kao tvoj ja bi kupio konzum 3.2 sa pakerima bez razmisljanja :D
a za 7 tanjiranje sad si ga bas preterao,postajes kao onaj pecaros sto kaze imala je ovolike oci :haha:

nismo mogli da prebacimo sa telefona posto nam niji isti kabel.ali evo sa fejsa.
http://www.facebook.com/video/video.php?v=1189990723245
Post je spojen: [time]1269282575[/time]
ma sve mi je druze jasno kakva je kod vas zemlja kad samo ti letis sa 552 a drugi se pate sa 820,i po tvom taj tvoj bosista je pametniji od fabrike mtz pa on zna kako se steluje pumpa 552 a fabrika nezna,552 ima 41kw i to je to,a ti budzi tvoj 552 na 105ks i samo peglaj,probaj i cetri glave prevrtac mozda moze da potegne a izgleda ti je malo i konzum 2.8,da moj ruja ide kao tvoj ja bi kupio konzum 3.2 sa pakerima bez razmisljanja :D
a za 7 tanjiranje sad si ga bas preterao,postajes kao onaj pecaros sto kaze imala je ovolike oci :haha:
eto ti video snimak pa gledaj kako se vozi ruja,pa nije to baba da se zali i mazi.e ima tu puno pocetnika u poljoprivredi,ima i tu dobrih,samo njih nem apar dana.

da ja nesto priupitam, pa vi nastavite polemiku :haha:

jel postoji negde na rusu (820y) neki ventil ili tako nesto, da se steluje osetljivos hidraulika, ili brzina dizanja?

kad dize pneumacku dosta je brz, ali kad hocu da nedize vise onda zatrese ceo traktor, nevezano jel podigao do kraja ili samo do pola. pitam jer u setvi soje boljim se da ce mu zrna odpadati sa ploca!

:ppozdrav:

ROBICI pa taj ce da vuce 7-mom kratko vreme i onda ce malo duze biti kod majstora,vidis da ste ga opteretili raspada se jadan,sad sam gledao snimak.. zar nije bolje ici brzinom/dve manje da traktoru bude lakse,samim tim i stedis traktor od habanja motora/menjaca nego tako ko vi da ga rasturate :haha: :nono:

rujo je napisao(la):
ROBICI pa taj ce da vuce 7-mom kratko vreme i onda ce malo duze biti kod majstora,vidis da ste ga opteretili raspada se jadan,sad sam gledao snimak.. zar nije bolje ici brzinom/dve manje da traktoru bude lakse,samim tim i stedis traktor od habanja motora/menjaca nego tako ko vi da ga rasturate :haha: :nono:
tu je namerno gazio po gasu,da izbacuje malo plamena :D

e rale ti znas,pa valda samo on zna kako se ruja tera,covek doktoriro,fali ti samo dve brzine i eto te u devetoj,samo ti peglaj i izivljavaj se i sretna ti radnja :cao:
da nebude ko ono kad covek pita da kupi zmaja pa pita prodavca jer taj zmaj bljuje vatru :haha:

E pa Robici nece taj tvoj ruja jos dugo ,ako bude tako cadio ne ne ::lose::a iskren da budem neverujem da ga tako cepas ceo dan :cao:E znate sta me naj vise nervira to kad neko kaze jebes traktor odpali tockovi pukao menjac itd,a oni se izivljavaju na masini :nono:i naravno za njih nijedan nevalja jel nemaju osecaja za voznju :zli:

Danas sam pronašao na Rusu jedan zanimljiv kvar.

Naime, osovinica koja spaja kraj poluge cilindra hidraulike i osovinu koja nosi ramena poluga toliko se pojela da je pravo čudo kako je uopšte izdržala ovih dana da nosi setvospremač.
Znači sa prečnika od nekih 25-30mm stanjila se na ispod 10mm.
Takođe i deo odlivka na osovini se pojeo kao da je od sira.

Branko je napisao(la):
Danas sam pronašao na Rusu jedan zanimljiv kvar.

Naime, osovinica koja spaja kraj poluge cilindra hidraulike i osovinu koja nosi ramena poluga toliko se pojela da je pravo čudo kako je uopšte izdržala ovih dana da nosi setvospremač.
Znači sa prečnika od nekih 25-30mm stanjila se na ispod 10mm.
Takođe i deo odlivka na osovini se pojeo kao da je od sira.
te osovinice napravis od balans stangle od nekog vozila i nikada ih vise neces potrositi ::namigivanje::

a to ti je vjerovatno mast pojela osovinu :haha:

eh ta mast je cudo svasta pojede,kad sam bio mali prisutvovao sam zameni drvenih lezaja na tanjiraci,majstor dok je menjao rekao je da ih je mast pojela,a ja kao dete nisam mogao da shvatim kako mast moze nesto da pojede i potrosi al onako u sebi promrmljah ma nema veze,sto bi reko djoka kad porastes kasce ti se samo,tako i kod branka,al ponekad tu ima i istine,kao naprimer,kako mogu da zardjaju na rusu sarke zadnjih vrata kad se non-stop otvaraju zatvaraju vrata i opet spekne,rus je to....
nsnidza
imas dve vrste,to je inace pretvarac napona,ima manji sa oznakom UVR i veci koji ima osigurac10-15A i alu nosac,od velicine zavisi i cena :haha:

Nazad
Vrh