Rale 83
Prijatelj Foruma
ja vecom brzinom orem od tanjiranja
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: This feature currently requires accessing the site using the built-in Safari browser.
ja ne vidim nikakav razlog zbog cega da se ukrsti tanjiraca skroz,za zito mora dva puta da se radi.ukrsti se malo vise od pola i pici,drugi put u kontra smer idem i zemlja pripremljena da bolje ne boze biti.tu mi bas i drug i cudimo se kako ne mozete brze voziti.Rale 83 je napisao(la):ja vecom brzinom orem od tanjiranja
na oranju trenutno oko 15 cm,posto je jos mokra zemlja,a za zito max 20 cm.Rale 83 je napisao(la):tanjiram 5-6 a orem 6-7 . Koliko cesto tanjiram 6 toliko i orem 7 al ajd sad
Post je spojen: [time]1269252139[/time]_________________________________________________
robici je napisao(la):ne znam ja sta vi radite sa tim traktorima,ali smesno je da 82-ka 3-om vuce tanjiracu,pa ta tanjiraca ne moze nista da uradi kad se tako sporo vozi.ne znam kakvo je vase zemljiste,to svi znaju da okolina novog sada,prema sajkasu da su tu naj bolje zemlje.znaci kod nas trecu ni ne koristimo.sutra cu napraviti par snimaka kako 82-ke tanjiraju i kultiviraju kod nas.pa trecom ne mozes uraditi vise od 20 jutara,ja dnevno tucem 30 iz sale,u subotu sam 37 jutara iztanjirao,a kad ne zurim onda oko 30.
Koliko duboko vuces tu tanjiracu
robici je napisao(la):ne znam ja sta vi radite sa tim traktorima,ali smesno je da 82-ka 3-om vuce tanjiracu,pa ta tanjiraca ne moze nista da uradi kad se tako sporo vozi.ne znam kakvo je vase zemljiste,to svi znaju da okolina novog sada,prema sajkasu da su tu naj bolje zemlje.znaci kod nas trecu ni ne koristimo.sutra cu napraviti par snimaka kako 82-ke tanjiraju i kultiviraju kod nas.pa trecom ne mozes uraditi vise od 20 jutara,ja dnevno tucem 30 iz sale,u subotu sam 37 jutara iztanjirao,a kad ne zurim onda oko 30.
Koliko duboko vuces tu tanjiracu
eto ti video snimak pa gledaj kako se vozi ruja,pa nije to baba da se zali i mazi.e ima tu puno pocetnika u poljoprivredi,ima i tu dobrih,samo njih nem apar dana.danger je napisao(la):ma sve mi je druze jasno kakva je kod vas zemlja kad samo ti letis sa 552 a drugi se pate sa 820,i po tvom taj tvoj bosista je pametniji od fabrike mtz pa on zna kako se steluje pumpa 552 a fabrika nezna,552 ima 41kw i to je to,a ti budzi tvoj 552 na 105ks i samo peglaj,probaj i cetri glave prevrtac mozda moze da potegne a izgleda ti je malo i konzum 2.8,da moj ruja ide kao tvoj ja bi kupio konzum 3.2 sa pakerima bez razmisljanja
a za 7 tanjiranje sad si ga bas preterao,postajes kao onaj pecaros sto kaze imala je ovolike oci
tu je namerno gazio po gasu,da izbacuje malo plamenarujo je napisao(la):ROBICI pa taj ce da vuce 7-mom kratko vreme i onda ce malo duze biti kod majstora,vidis da ste ga opteretili raspada se jadan,sad sam gledao snimak.. zar nije bolje ici brzinom/dve manje da traktoru bude lakse,samim tim i stedis traktor od habanja motora/menjaca nego tako ko vi da ga rasturate
te osovinice napravis od balans stangle od nekog vozila i nikada ih vise neces potrositiBranko je napisao(la):Danas sam pronašao na Rusu jedan zanimljiv kvar.
Naime, osovinica koja spaja kraj poluge cilindra hidraulike i osovinu koja nosi ramena poluga toliko se pojela da je pravo čudo kako je uopšte izdržala ovih dana da nosi setvospremač.
Znači sa prečnika od nekih 25-30mm stanjila se na ispod 10mm.
Takođe i deo odlivka na osovini se pojeo kao da je od sira.