Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: This feature currently requires accessing the site using the built-in Safari browser.
rucka mi uvek stoji na plivajucem polozaju!!!ja mislim da se vidi na snimku.North ARMY je napisao(la):Jos da je tanjiraca na tanjirima umesto na gumama.
kiraj je napisao(la):Pošto sam ja već stariji pa me i vid izdaje,da li mi se čini ili se tanjiri ne okreću?
rucka od hidrolike,skojom dizem i spustam tockove!!!!North ARMY je napisao(la):Rucka cega stoji na plivajucem??
ja 6-om vucem stalno,dali radio oranje ili za zitoRale 83 je napisao(la):Zaje..... kolega iz susednog sela je jesenas pozajmio moju 24 diska tesku i vukoje sa 552 sa 3 nije bilo mnogo dima na auspuh
kad ti stavis polugu od hidrolike skojom dizes i spustas tockove,to ti isto kao kad dignes tockove,samo kod mene propusta negde ulje u razvodniku i brzo spusti tockove,i zbog toga ostavljam na plivajucem polozaju!North ARMY je napisao(la):Znaci i tanjiracu u plivajuci?
moguce da se ne vidi zato sto mi kamera spora(2.0 mega pixela)sad i ja bas gledam i istvarno na snimku se ne vidi da se okrecuZeka je napisao(la):@kiraj jos nisi za bacanje... izgleda da diskove stvarno ne okrece.....nzm...
trecom vec ne moze lepo da uradi,to je presporo za tanjiracu.lepo uradi i petom,ali ja volim malo forsirati traktor,pa idem sestom!Rale 83 je napisao(la):I ja koristim tanjiracu u plivajuci , kad ide dovoljno duboko. Retko kad je potrebno da dignem tockove gore, i nabudjiosam ventile od pola cola za transportni polozaj i za kad drzim tockove podignute.
Radioje za zito, al moja ide 23-25cm pa je isao 3 ja sa 82 idem 5 i redje 6 zbog temperature
to jeste da je i to plus tezina kad dignes tockove.sad je jos mokra zemlja pa nisam imao potrebu za tu tezinu koliko imju toskovi i osovina!Rale 83 je napisao(la):Ne ne kad dignes tockove dobijas i tezinu osovine i tockova na diskovima. Desavalo mi se kad je meka zemlja da mi propadaju i osovine u zemlju u drugom prohodu pa nemoze da vuce.
@kiraj
Tanjiri se verovatno okrecu al je verovatno snimao sa mobilnim pa je tako kamera zabelezila.
ne znam odaklen ti da orem 6-tom.ja sam rekao da orem 4,5-om,a tanjiram 6-tom.na oranju ne ukrstim skroz posto nema potreba,samo do pola,a kad radim za zito onda malo vise od pola ukrstim,posto svakako radim dva puta za zito.i nemam tegove na radilici i bos pumpa je nastelovana za 552.vi sti imate jako tesku zemlju ja tu vec ne mogu nista.danger je napisao(la):@Robici,kad si ti kupio tvog 552?
dal si ti nekad terao novog 552? tvoj 552 je jaci od svakog 820 po tvome,ores 6 tanjiras 6 itd.....a na tanjiraci ti spusteni tockovi,pa ti je izgleda i maksimalno ukrstena da je toliko potonula da izmedju osovine i zemlje moze zec da protrci a da neocese usi ,tako moze i 539 da vuce 3 brzohodnom,druze svako ko ovde ima 820 pise da ore od 3 do 5 brzine zavisno od zemljista i kraja,pretezno se tanjira 4 zec 5 kornjaca a tvoj 552 leti 6 sto je van svake pameti,malo ti digni te tockice i ukrsti je pa ce i u 3 da se usere,kao sto znas imam 552 koji je nekada bio 552 pa je naknadno preradjen kompletno na 82 i dobro znam razliku u snazi i mogucnosti izmedju 552 i 82 jer je taj traktor kod mene od prvog dana a razlika je velika u snazi,a ti pises o bos pumpi od t40 itd.....bolje ti je ovako da kazes,ljudi.....,imam 552 na kome je bos pumpa nastelovana na ubrizgavanje od 82 i verovatno imas tegove na radilici i zato ima snage a to vec nije 552 nego 82 bez zec kornjace,i onda ori i 9 ako mozes,a ti si sofer izgleda kao i moj deda,on kad zuri negde onda bi orao i 8 a to sto motor grca na 1400 obrtaja nema veze,bitno da se zove da je menjac u 8 brzini,i kad oremo pita me kojom teram,ja kazem 5 kornjaca a on ide 6 zec i uvek ga stizem jos moram i gas da popustam a njemu nije jasno kako ,pa bolje postici punu turazu bez dima nego u vecoj brzini pa da grca,a da nepricamo o potrosnji i habanju motora i kvacila,menjaca itd....