MTZ Belarus

Pošto sam ja već stariji pa me i vid izdaje,da li mi se čini ili se tanjiri ne okreću?

North ARMY je napisao(la):
Jos da je tanjiraca na tanjirima umesto na gumama. :cool:
rucka mi uvek stoji na plivajucem polozaju!!!ja mislim da se vidi na snimku.
Post je spojen: [time]1269193024[/time]

Rale 83 je napisao(la):
Zaje..... kolega iz susednog sela je jesenas pozajmio moju 24 diska tesku i vukoje sa 552 sa 3 nije bilo mnogo dima na auspuh
ja 6-om vucem stalno,dali radio oranje ili za zito :ppozdrav:
Post je spojen: [time]1269193405[/time]
kad ti stavis polugu od hidrolike skojom dizes i spustas tockove,to ti isto kao kad dignes tockove,samo kod mene propusta negde ulje u razvodniku i brzo spusti tockove,i zbog toga ostavljam na plivajucem polozaju!

I ja koristim tanjiracu u plivajuci , kad ide dovoljno duboko. Retko kad je potrebno da dignem tockove gore, i nabudjiosam ventile od pola cola za transportni polozaj i za kad drzim tockove podignute.
Radioje za zito, al moja ide 23-25cm pa je isao 3 ja sa 82 idem 5 i redje 6 zbog temperature

@kiraj jos nisi za bacanje... izgleda da diskove stvarno ne okrece.....nzm... :sta:

Zeka je napisao(la):
@kiraj jos nisi za bacanje... izgleda da diskove stvarno ne okrece.....nzm... :sta:
moguce da se ne vidi zato sto mi kamera spora(2.0 mega pixela)sad i ja bas gledam i istvarno na snimku se ne vidi da se okrecu :D
Post je spojen: [time]1269194115[/time]
I ja koristim tanjiracu u plivajuci , kad ide dovoljno duboko. Retko kad je potrebno da dignem tockove gore, i nabudjiosam ventile od pola cola za transportni polozaj i za kad drzim tockove podignute.
Radioje za zito, al moja ide 23-25cm pa je isao 3 ja sa 82 idem 5 i redje 6 zbog temperature
trecom vec ne moze lepo da uradi,to je presporo za tanjiracu.lepo uradi i petom,ali ja volim malo forsirati traktor,pa idem sestom!

Ne ne kad dignes tockove dobijas i tezinu osovine i tockova na diskovima. Desavalo mi se kad je meka zemlja da mi propadaju i osovine u zemlju u drugom prohodu pa nemoze da vuce.
@kiraj
Tanjiri se verovatno okrecu al je verovatno snimao sa mobilnim pa je tako kamera zabelezila.

Rale 83 je napisao(la):
Ne ne kad dignes tockove dobijas i tezinu osovine i tockova na diskovima. Desavalo mi se kad je meka zemlja da mi propadaju i osovine u zemlju u drugom prohodu pa nemoze da vuce.
@kiraj
Tanjiri se verovatno okrecu al je verovatno snimao sa mobilnim pa je tako kamera zabelezila.
to jeste da je i to plus tezina kad dignes tockove.sad je jos mokra zemlja pa nisam imao potrebu za tu tezinu koliko imju toskovi i osovina!

@neco ...daj vidi gde da nadjemo te auspuhe i koliko mogu da kostaju.... :ppozdrav:.... :D

Evo jednog snimka kada sam ja sa 820 tanjirao nocu. Brzina je 4 zec sa skroz podignutim tockovima samo sto je snimano telefonom pa se ne vidi bas najlepse...

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=FFare_LGXSo[/youtube]

@Robici,kad si ti kupio tvog 552?
dal si ti nekad terao novog 552? tvoj 552 je jaci od svakog 820 po tvome,ores 6 tanjiras 6 itd.....a na tanjiraci ti spusteni tockovi,pa ti je izgleda i maksimalno ukrstena da je toliko potonula da izmedju osovine i zemlje moze zec da protrci a da neocese usi :nono:,tako moze i 539 da vuce 3 brzohodnom,druze svako ko ovde ima 820 pise da ore od 3 do 5 brzine zavisno od zemljista i kraja,pretezno se tanjira 4 zec 5 kornjaca a tvoj 552 leti 6 sto je van svake pameti,malo ti digni te tockice i ukrsti je pa ce i u 3 da se usere,kao sto znas imam 552 koji je nekada bio 552 pa je naknadno preradjen kompletno na 82 i dobro znam razliku u snazi i mogucnosti izmedju 552 i 82 jer je taj traktor kod mene od prvog dana a razlika je velika u snazi,a ti pises o bos pumpi od t40 itd.....bolje ti je ovako da kazes,ljudi.....,imam 552 na kome je bos pumpa nastelovana na ubrizgavanje od 82 i verovatno imas tegove na radilici i zato ima snage a to vec nije 552 nego 82 bez zec kornjace,i onda ori i 9 ako mozes,a ti si sofer izgleda kao i moj deda,on kad zuri negde onda bi orao i 8 a to sto motor grca na 1400 obrtaja nema veze,bitno da se zove da je menjac u 8 brzini,i kad oremo pita me kojom teram,ja kazem 5 kornjaca a on ide 6 zec i uvek ga stizem jos moram i gas da popustam a njemu nije jasno kako :haha:,pa bolje postici punu turazu bez dima nego u vecoj brzini pa da grca,a da nepricamo o potrosnji i habanju motora i kvacila,menjaca itd....

i meni nesto smunjivo ovo kako 552 vuce sve kao da nista nije zakaceno za njega :sta:
ja sam 52kom 70 konja pumpa radjena kod Petra Gasa , kaze da joj je ''dodao gasa'' i ne vucem tako bajno sve
kada sam prvi put zakacio rotodrljacu nisam ni znao kojm brzinom se radi sa njom , a ja frajer bubnem mjenjac u 6 :haha: traktor se momentalno ugasio pri pustanju kvacila , ali momentalno
gledam ja sta je bilo , upalim pa u 5 opet kvacilo pustim opet se ugasi , meni nista nije jasno i tako tjeraj do 2 e tu je tek radio normalno
vecinom sada tjeram rotodrljacu u 3 ako je malo teze onda 2 a a ko je uzbrdo i lose oranje onda bogami znam ubaciti i u 1

orem sa 2X14 lemind leskovac u 6 i 5 ako je teze onda 5 i 4 , uzbrdo u vecini slucajeva 3
orao sam i sa 8 ali zemlja idealna i malo na nizbrdo ali to nije mjerodavno ::namigivanje::

motor mi je u odlicnom stanju i sve na njemu i oko njega ali nije to bas tako bajno , probao sam 82u od kolege razlika je i vise nego primjetna u snazi , jer ipak 10tak % snage i nije za neosjetiti

danger je napisao(la):
@Robici,kad si ti kupio tvog 552?
dal si ti nekad terao novog 552? tvoj 552 je jaci od svakog 820 po tvome,ores 6 tanjiras 6 itd.....a na tanjiraci ti spusteni tockovi,pa ti je izgleda i maksimalno ukrstena da je toliko potonula da izmedju osovine i zemlje moze zec da protrci a da neocese usi :nono:,tako moze i 539 da vuce 3 brzohodnom,druze svako ko ovde ima 820 pise da ore od 3 do 5 brzine zavisno od zemljista i kraja,pretezno se tanjira 4 zec 5 kornjaca a tvoj 552 leti 6 sto je van svake pameti,malo ti digni te tockice i ukrsti je pa ce i u 3 da se usere,kao sto znas imam 552 koji je nekada bio 552 pa je naknadno preradjen kompletno na 82 i dobro znam razliku u snazi i mogucnosti izmedju 552 i 82 jer je taj traktor kod mene od prvog dana a razlika je velika u snazi,a ti pises o bos pumpi od t40 itd.....bolje ti je ovako da kazes,ljudi.....,imam 552 na kome je bos pumpa nastelovana na ubrizgavanje od 82 i verovatno imas tegove na radilici i zato ima snage a to vec nije 552 nego 82 bez zec kornjace,i onda ori i 9 ako mozes,a ti si sofer izgleda kao i moj deda,on kad zuri negde onda bi orao i 8 a to sto motor grca na 1400 obrtaja nema veze,bitno da se zove da je menjac u 8 brzini,i kad oremo pita me kojom teram,ja kazem 5 kornjaca a on ide 6 zec i uvek ga stizem jos moram i gas da popustam a njemu nije jasno kako :haha:,pa bolje postici punu turazu bez dima nego u vecoj brzini pa da grca,a da nepricamo o potrosnji i habanju motora i kvacila,menjaca itd....
ne znam odaklen ti da orem 6-tom.ja sam rekao da orem 4,5-om,a tanjiram 6-tom.na oranju ne ukrstim skroz posto nema potreba,samo do pola,a kad radim za zito onda malo vise od pola ukrstim,posto svakako radim dva puta za zito.i nemam tegove na radilici i bos pumpa je nastelovana za 552.vi sti imate jako tesku zemlju ja tu vec ne mogu nista.

ne znam ja sta vi radite sa tim traktorima,ali smesno je da 82-ka 3-om vuce tanjiracu,pa ta tanjiraca ne moze nista da uradi kad se tako sporo vozi.ne znam kakvo je vase zemljiste,to svi znaju da okolina novog sada,prema sajkasu da su tu naj bolje zemlje.znaci kod nas trecu ni ne koristimo.sutra cu napraviti par snimaka kako 82-ke tanjiraju i kultiviraju kod nas.pa trecom ne mozes uraditi vise od 20 jutara,ja dnevno tucem 30 iz sale,u subotu sam 37 jutara iztanjirao,a kad ne zurim onda oko 30.

Nazad
Vrh