MTZ Belarus

nikola indjija je napisao(la):
djoker je napisao(la):
nikola indjija je napisao(la):
ma neka kupe torpeda 87g 8000e i jos neka preseli majstora kod sebe :bravo:
izvini dali ti uopste imas torpeda pa tako komentarises kao da je i belarus neki traktor :nono:
u svakom slucaju bolji od torpeda :cao:
kako za koga ja imam 2 torpeda i 2 belorusa i jedni i drugi imaju svoje prednosti i mane

necu vas plasit..ali prednost dajem torpedi,zbog sigurnosti,potrosnje i zbog jednostavnosti.Na rusu opet kabina udobnija,hidraulika bolja,viši je,pregledniji je.Ali nije mi zao rusa.Volio bi barem 7506 uz rusa imati.

Juce sam po prvi put vozio torpeda 7506 , menjac kvacilo , skidam kapU!!! ALI volan razocarenje. treba i komsiju da povedes , da bi manevrisao. nisam verovao da je tako tezak na volanu ::lose:: ::sramota::inace najvise vremena provodim u GORBACOVU , ili ti 52 -ki, muzejske vrednosti, ali i taj se lepse mota

zdravo svima. ja sam manji poljoprivrednik iz sombora. citam vas ovde i stvarno ima dosta toga pametnog da se procita. ja imam torpeda 75 sa prednjom koji bi prodao jer prelazim na dosta vise zemlje i treba mi brzi traktor sa mozda kvalitetnijom i malo tisom kabinom. hocu da uzmem 820 tu oko 2000god zanima me tacnija cena i gde na netu mogu da vidim polovne takve beloruse na prodaju,da vidim malo izbor? hvala unapred!
Post je spojen: [time]1269002890[/time]
Iwex86 ti si verovatno izgleda vozio neispravnog Torpeda cim tako kazes za volan,jer to nije istina,nek potvrde ljudi koji bar nesto znaju o tim traktorima,vidim iz Bajmoka si nisi daleko od mene dodji probaj moju masinu pa se uveri sta je volan i kakav na tim traktorima :D pozdrav

Zeka je napisao(la):
Momci koliko se sad krecu 552 i zanimaju me vasa iskustva sa njim.... kako se pokazao u radu(oranju sa 2-3 brazde,tanjiranju), i koliko je slabiji od 82-jke..... ja iskreno nemam pojma kakav uciunak imaju ,jer nisam imao prilike da ga vidim u radu.... a zanima jednog mog prijatelja... :ppozdrav:
552 ima 72 konja,vucemtrobrazni plug(leopard)ide lepo 4,5-om,zavisi kakvo zemljiste.tanjiracu vucem 28 diska(consumovu)meni je extra traktor. oni su bolja serija nego ovi noviji,to znam iz iskustva posto sam dosta puno popravljao tih novijih.nisu ni oni losi,ali 552,52 i stara 82-ka mnogo vise izdrzljiviji.e sad ako te nesto zanima pitaj slobodno.sutra idem da tanjiram pa cu napraviti koju fotku i video,pa ces videti.

Ja imam mtz 82 okej je traktor .samo ako kupis novog racunaj da naredne dve godine mora da prelezi decije bolesti .Barem kod nas 2006 su ljudi pokupovali nove ruse neznam tacno koje modele ,bilo ih je jedno 5 novih u selu od nih 5 na 3 komada su pukle radilice odmah posle garatnog roka . Onda jednom je pukla kolevka od prednjeg trapa pa hidraulika je svima procurela jedan je cak otkinuo polu osovimu i tako tu i tamo imaju svoje mane svakako , Ja licno sam mog doveo u rad ali potrosnju nikako pogotovo sada kada je dizel svakim danom sve skuplji .ja recimo sam orao sa plugom leopardom jesenas a kolega sa 577 isti plug on trosi 11 l d2 ja 15 ld2 a stelovao sam ga neznam ni sam koliko ,onda prednje gume dve godine u vrh galave olize ih dok trepnes.Zadnje ok samo sto sam izbaci voltirine gume i stavio stomilke manje tresu mekse su .
lamelu ,potisnu plocu nema tri godine kako sam promenio a jesenas u tanjiranu sve sjarga zamajac sam morao nov kupiti oljustio ga je sa tanjracom ,Motor mu je ok stvarno nemam zamerke dizne redovno u prolece kontrolisem i lepo radi netrosi ulja .Lezajeve na polu osovinama sam izbacio ruske i stavio TIMKENOVE ili NTN nesecam se samo zato sto su ruski trajali godinu dana i dobili lufta .
Obrati paznju na plocu ispod sedista sto nosi klip hidraulike i polozajni regulator ,ako ima lufta iskidace ti cevi hidraulicne jel se stalno cima napred nazad kada dizes i spustas i onda pucaju cevi.
Pazi da cu polu osovine suve na izlazu iz truba ako su masne otisli lezajevi ,mada on ide akoo nedizes teret preveliki .Obrati paznju na kompresor ako sporo nagura pritisak nrevalja .
Ja ti govorim iz iskustva jer sam se na rasklapao rusa i satavljao tako da mi ih je dosta .poznanik kupio mf 3095 iz 93g pre par godina jedini kvar na njemu je bili dugme od dizana i spustanja pluga i to ga je kostalo oko 80 e popravka a radi sa nime oko 140 kj zemlje ma nema nikakve probleme ekstra traktor trosi 30 posto manje od rusa a ima cinimi se oko 110 ks pa se i ja razmisljm da umesto 1025 kupim nekog mf od 115ks

Kod mog drugara koji ima staru 82 je zbog jednoosovinskog rasturivaca stajnjaka lezaj na jednoj poluosovini probio trubu tako da je morao da menja i trubu i lezaj (promeuo je i poluosovinu jer je kupio ceo batak u dobrom stanju) al' sta sada, desava se. Pomenuti traktor i prikolica su postavljeni u temi 'nikad ovako'...
Jesenas san isao da pomognem drugaru da pre zavrsti oranje tako sto sam odvozao jednu smenu da traktor ne stoji. Kada smo preracunali koliko sam uradio i koliko je potrosio jer je na kraju smene dolivanje nafte-ispalo je da je potrosnja oko 14l/kj. U pitanju je model 820 eurolux upregnut sa V&N L950 3x30 sa predpluznjacima, dubina 27cm, brzina 3. kornjaca na 2000 o/min. Moji traktori (misli se na 577) u takvim uslovima oranja trose 11-12l/kj. :D

@Bubu
sto se mene tice 2 litre razlike nije neka stavka,da je vec 5l pa nadalje onda je puno,sa rujom se verovatno ima nesto veci ucinak dnevno nego sa 577 i na kraju dana kad saberes gde si tu si,tako da meni licno buka u 577= 2 litre vise u ruji ::traktor::
@robici
citam te vec neko vreme i 552 nema 72 konja,imam ga u dvoristu pa znam,i jako je velika razlika u snazi izmedju 552 i 82,a ti pises kako vuces tanjiracu konzum 28 sa 552 a ja takvu istu sa pakerima sa 82 pa se jadan usro od muke u 4 brzini,jedino ako si je skroz ispravio i na tockovima teras,onda ores 4 i 5 brzinom tri glave a ja moram sa 82 isti plug 3 zec 5 kornjaca plafon,sto znaci da ti je verovatno zemlja lagana za obradu,nije svugde isto

Ma daj te ljudi zasto uopste porediti imt traktore sa rujom to je velika razlika,jednostavno dva totalno razlicita traktora.I ovaj traktor 577 sto bubu spominje kazes da bi tvoj 577 trosio 11 12l sa gore napomenutim vogelom 3*30 na dubini 27cm to mi je malo sumljivo. :D a sto se tice kvarova na imt=ovim traktorima evo npr,meni je otpao tocak odnosno ispala bolcna od planetarca i strugala cizmu istanjila je i odpade kao led,mogao je neko poginuti,a imao sam slucaj licno ispao osigurac od spojnicke u diferencijalu sto spaja menjac i diferencijal,sva sreca nisam bio pod teretom.

sa dve brazde je to ok,al sam zato napisao da dve litre nije vredno spomena dok jedan pegla 3 brazde a drugi dve,gde je tu dnevni ucinak

Pa slabo ih na netu ima moras traziti po oglasim .i na netu i u novinama.
A to je dosta skupo .
Videcu ja u ponedeljak da se raspitam u Zrenjaninu kod jednog sto je otkupio neke zadruge pa im sada rasprodaje masine dali ima kakvog rusa
Mislim da se moze naci solidan za nekih 6500 e cak i za manje pare a da nebue stariji od 2000 g

Ja sam taj plug koji drugarov 820 vuce vukao 5. sporom sa 577 (oko 7 km/h) u uradio 8 kj za 9 sati bez prednje vuce i blokade u suvoj godini sa nekih 11 l/kj.
Kada sam ja vozio 820, na satu je pokazivao oko 7 km/h sa prednjom vucom i blokadom se radilo, malo mokro ali rastresito zemljiste posto je u istom ataru gde i moja njiva koju sam orao sa istim plugom.
O buki necu da pricam, 577 je bucan zbog kabine i to stoji.
Kada spominjete ucinak-drug ore 3x30 a ja 2x35 i idem dosta brze od njega (mislim na 577 DV). Kada se na kraju pogleda ko je koliko uradio, ispadne isto jer ja kad orem 1. brzom, za sat i 10 minuta 1kj bude uzorano.

@Matic

Mom ocu se to isto desilo kada je traktor bio star par godina. Od te opravke, hvala Bogu, sa tim nismo vise imali problema. Mislim na ispadanje bolcne u reduktoru...

20.03.2010.
2z9m8g8.jpg

nyxkz4.jpg

65sb42.jpg

Post je spojen: [time]1269109129[/time]
sto se mene tice 2 litre razlike nije neka stavka,da je vec 5l pa nadalje onda je puno,sa rujom se verovatno ima nesto veci ucinak dnevno nego sa 577 i na kraju dana kad saberes gde si tu si,tako da meni licno buka u 577= 2 litre vise u ruji ::traktor::
@robici
citam te vec neko vreme i 552 nema 72 konja,imam ga u dvoristu pa znam,i jako je velika razlika u snazi izmedju 552 i 82,a ti pises kako vuces tanjiracu konzum 28 sa 552 a ja takvu istu sa pakerima sa 82 pa se jadan usro od muke u 4 brzini,jedino ako si je skroz ispravio i na tockovima teras,onda ores 4 i 5 brzinom tri glave a ja moram sa 82 isti plug 3 zec 5 kornjaca plafon,sto znaci da ti je verovatno zemlja lagana za obradu,nije svugde isto
e druze pogledaj ti bos bumpu,posto ni na jednoj 552 fabricki nemas pritisak koji mu treba,na 552 fabricki stavljaju bos pumpu sa pritiskom od T40.imao sam i ja muke dok mi jedan bosista to nije rekao.552,isto uradi kao 82-ka.da 552 ima manje od 70 konja,ko sto i ti kazes,nebi mogao pomeriti trobrazni plug.neznam odaklen si,ali ako si blizu novog sada dodjes do mene i videces kako treba da radi 552.nista nisam budzio,samo mu dao pritisak na bos pumpi koliko mu treba.

isidor je napisao(la):
Pa slabo ih na netu ima moras traziti po oglasim .i na netu i u novinama.
A to je dosta skupo .
Videcu ja u ponedeljak da se raspitam u Zrenjaninu kod jednog sto je otkupio neke zadruge pa im sada rasprodaje masine dali ima kakvog rusa
Mislim da se moze naci solidan za nekih 6500 e cak i za manje pare a da nebue stariji od 2000 g
za te pare kupis zetora kristala jos i sa prednjom vucom

ne bi ja zetora hocu bas rusa,i planiram tako od 6000 do max 7000e valda cu naci solidan za te pare a da ne bude stariji tip znaci da nije ispod 2000god :D

Nazad
Vrh