Sudarski Bojan
Član
A za snimak 82 sa rotacionom pumpom se ukuca MTZ 82 turbo robert dudas [ima vise snimaka oranja]
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: This feature currently requires accessing the site using the built-in Safari browser.
sto se tice remonta ruskih pumpi mislim da je tu vrh Krivokuca iz Ns,covek nekad radio pumpe u sklopu firme interservis (a danasnja agro panonka) a sad radi privatno i agropanonka kod njega radi pumpe,meni je samo prestelovao pumpu od 1221 i traktor se preporodio na niskim obrtajima
Jel taj motor 4 ili 6 cilindara?
Iz iskustva mog komsije bolje su se pokazali motori od 4 cil sa turbom od 6staka atmosferca...
Naime one je gore pomenute sa oko 100ks ubacio u 90ku i dve 75ce i nema apsolutno nikakvih problema sa menjacem i diferencijalom a svi znamo kako prolazi 90ka sa menjacem...razlika je u drugacijem obrtnom momentu na drugacijim obrtajima...
Tako da smatram da bi i rus podneo tih 100ak konja bez problema...ubacivanjem turba na 82ku vise su se ljudi zalili na radilice i slicno nego na menjac..
Ili imam pogresno misljenje?
Motorpalova pumpa lepse radi traktor i nijansu manja potrosnja, ruska progutace sve sto mu naspes od goriva (gasno, d2, sa dunava itd) ali je veca potrosnja. Koliko sam razumeo Ruska je pouzdanija tj dugotrajnija? Ovako kod nas pricaju, sada citajuci nekoliko postova unazad ispada da Ruska je smece?
Jel može na 82-ku da se ugradi neka druga linijska pumpa od 577,560 ili kog već?
Motorpal?mi smo dali 32000.Drugar nosio pre neki dan pumpu od 1221 u Ns,stao traktor na 1800 sati od loseg goriva,komplet remont 44000.00
Danas stavili ceske zadnje gume na rusa,a pre nesto menjali i prednje,a skinuli belshinu...nisam nikada mislio da onaj ravan most moze biti onako udoban u transportu...samo pliva.inace razlog zamene guma je ne potrosenost sare,nego su sve 4 gume dobile od 5 do 15 pukotina kroz koje su se videle unutrasnje gume-moj savet u sirokom luku izbegavajte voltyre i belshinu.
- - - - - - - - - -
Motorpal?mi smo dali 32000.
Drugar nosio pre neki dan pumpu od 1221 u Ns,stao traktor na 1800 sati od loseg goriva,komplet remont 44000.00
Drugar nosio pre neki dan pumpu od 1221 u Ns,stao traktor na 1800 sati od loseg goriva,komplet remont 44000.00