MTZ Belarus

Da li mozda ima neko da prodaje nosac donje poteznice za mtz 820 ili da zna ko to ima da proda.kataloski br. je 40 80-2707130-b. Hvala unapred.

Ma da super sjajno, kod nas u selo u poslednjih 10 godina doslo sigurno 10-ak breznjeva i ni jedan nije docekao prvu hiljadu rs, a da mu se nije nesto desilo. Dva su zakovala u brazdi jer im se otkinuo ventil, dva nikako nisu mogli da rese problem sa pregrevanjem, dva su toliko puta rastavljali i sastavljali da su i ptice sa strane naucile. Jedan nov nema ni 100 rs i vec mu monoblok hidraulika upusta i jedan cilindar curi. Ovi ostali sto nisu jos imali problem strepe ljudi k'o pred ispit svaki put kad krenu da nesto rade.
Ja stvarno ne znam od cega su sastavljeni kad se tako habaju i kvare, pa oni od pre 20 i vise godina se ganjaju bez milosti i nista im ne fali, a ovi novi kao od putera da su.
Jel to problem samo sa 82-kama i sl. ili i veliki muku muče

Kod mene sa 4500 rs jedini veći kvar je promena lamele i korpe. Bila crkla i servo pumpa, ali pošto je džabaleske (2500 din) nek ide život.

Nekako mi je Rus zadnji traktor koji bih nov kupio. :osmeh:

Ja se kolega ne bi slozio sa tobom.kod mene u kraju imaju Zetore(proxima i fortera) imali su problema sa menjacima i zadnjim diferencijalima,ima 3 Hatata i jedan novi Ursus,jos su se Hatati najbolje pokazali. Yto su prica za sebe,ima ih od 45 do 130 i aman niko nije zadovoljan, ja sam imao 1204 i nisam bio zadovoljan,imao sam polovnog rusa 552 i odradio mi je muski posao. Sad ima dva rusa 82.1 i 1221,oba sam nova kupio,82.1 ima 6000 sati i jedini kvar mu je bio krstak kardana prednje vuce,kvacilo je prvo na njemu. A za te radne sate su se uveliko kvarili poznati zapadni traktori.

Da,imaju problema,neki vise-neki manje,ali kada zakuje kako jedan clan rece,i ceo motor da se raspadne za dva sata imas drugi za 500 eura samo da namontiras...imamo mi i strane masine engleske,nemacke,italiijanske itd...e od tog jednom oce glava da zaboli kad nazoves,pa nema deo na stanju...a drugi put kada deo stigne,pa saznas i cenu...za skoro 10 godina rus koji je nov kupljen ulaganja je bilo do 1000 eura plafon...a te pare kod zapadnjaka kosta samo jedan zupcanik u menjacu,i to polovan.uvek je bilo"ispruzi se koliko si dugacak"

Nas 1221 ima 1900rh i nismo imali ni jedan kvar niti sitan niti krupan, neznam dal smo imali srece il je tad jos bilo kakvog takvog kvaliteta, ali vise se ne bi usudio u takvu avanturu MTZ, to je macor u dzaku!
Neko je pomenuo Hatat i mislim da je to dobra zamena za MTZ-a sto se tice cene i kvaliteta, a komfor nemoze da se poredi :ppozdrav:

Nisu đavola skupe ,cenim onako totalno laički da ispod 800 evri neće niko kupiti ,tražene su i to se zna,a i ja je tražim za moji staru rbinu a razlog što znam koliko je udobnija .

Nazad
Vrh