MTZ Belarus

Nije bas sretno resenje hoce da kida zec-kornjacu i moraju sire gume par tona balasta da mu se doda da bi pokazao svoj maximum inace nista posebno!

Ja sam to ugradio, vrlo korisno je to imati. I za gume, za izduvavanje kabine i sl...

Poslednja izmena:
Skinuo glavu očistio limić ventila klip deluje dobro kao i karike,odvio sam ona četiri šrafa iznad navoja gde se uvrće crevo gde je ona debela opruga tu ima neka menbrana to mi deluje kao da je zapeklo čemu ona služi?

Kod mene je problem,nece da salje vazduh nazad za prikolicu,crevo za duvanje radi normalno,a nazad nema nista.

To se da barem lako ispitati sta je problem,a najveci problem bude u spojnicama jer se u vecini slucajeva nepodnose ruske i petoletkine spojke pa kad prikopcas jednu za drugu one medjusobno neotvore protok vazduha i onda prikolica neradi a manometar pokazuje da ima pritiska

nema tu puno ondak mudrosti,ventil ispod kabine na koji ide polugica sa desne kocnice i rucne,ili je kaput ili je ostao nategnut i zaglavljen pa se nije vratio

Danas u oranju počeše prednji točkovi da idu levo desno kad ja puklo crevo koje ide do klipa,šta ću daleko sam bio od sela i setim se na sam izveo crevo za kipu sa strane od kabine skroz nazad skinem to crevo i namestim jest dosta duže ali radi posao,i naravno nastavio oranje.Eto jedna praktična stvar kod rusa sva creva i holenderi su im isti u stvari još jedan veliki plus za rusinu...

Ma da super sjajno, kod nas u selo u poslednjih 10 godina doslo sigurno 10-ak breznjeva i ni jedan nije docekao prvu hiljadu rs, a da mu se nije nesto desilo. Dva su zakovala u brazdi jer im se otkinuo ventil, dva nikako nisu mogli da rese problem sa pregrevanjem, dva su toliko puta rastavljali i sastavljali da su i ptice sa strane naucile. Jedan nov nema ni 100 rs i vec mu monoblok hidraulika upusta i jedan cilindar curi. Ovi ostali sto nisu jos imali problem strepe ljudi k'o pred ispit svaki put kad krenu da nesto rade.
Ja stvarno ne znam od cega su sastavljeni kad se tako habaju i kvare, pa oni od pre 20 i vise godina se ganjaju bez milosti i nista im ne fali, a ovi novi kao od putera da su.

To sa ventilima je izgleda jako velik problem i mom kolegi ja ne nekih 1000mc pukao ventil i sje..bao mu klip i stublinu sreca pa je prosao jeftino zamenili taj klip,klipnjacu i stublinu i eno tera ga i dalje mada ga on ne stedi mozda prvih sat vremena rada dok ne isprazni flajku od tardje pa onda pokusava da se poistovecuje sa bracom Rusima i onda ga kolje bez milost!Ali generalno od kada su ti traktori poceli kod nas da se pakuju to je katastrofa i nije ni cudo sto kod nas nista ne moze da uspe i sto nam ni jedna fabrika nije uspela nebi nasi mogli,a da ne ugrade neki bofl deo kupljen negde dzabalesku,a naplate ga kao prvu ugradnju pa to ti je proklet smo narod na pare i muljane.

Ma da super sjajno, kod nas u selo u poslednjih 10 godina doslo sigurno 10-ak breznjeva i ni jedan nije docekao prvu hiljadu rs, a da mu se nije nesto desilo. Dva su zakovala u brazdi jer im se otkinuo ventil, dva nikako nisu mogli da rese problem sa pregrevanjem, dva su toliko puta rastavljali i sastavljali da su i ptice sa strane naucile. Jedan nov nema ni 100 rs i vec mu monoblok hidraulika upusta i jedan cilindar curi. Ovi ostali sto nisu jos imali problem strepe ljudi k'o pred ispit svaki put kad krenu da nesto rade.
Ja stvarno ne znam od cega su sastavljeni kad se tako habaju i kvare, pa oni od pre 20 i vise godina se ganjaju bez milosti i nista im ne fali, a ovi novi kao od putera da su.
Takav je naš mentalitet.Da se hvalimo kako smo kupili noviji traktor.
Kupi se lepo stara 82-a i sad hoće komoditet,lepo se kupi široka kabina i da imaš TRAKTOR a ne ove manekene koji su usrani još u fabrici.

Nazad
Vrh