MTZ Belarus

Odes kod rusa i uzmes orgina rusku ako je sve ostalo ok. i ako se kvacilo dobro nasteluje nema zasto da ne ide... na imt na primer sada turske tradisk lamele traju duze nego kron. imaju vise nitni i nisu loseg kvaliteta.

Poslednja izmena:
Imam jedno pitanje nedavno sam kupio mtz 552 i on ima rucku pored sedista kao ovi noviji i onaj pojacivac ispod sedista ali na tu rucku pored sedista ne reaguju poluge vec na onu 3 pored volana kao na starim tipovima,
Na 820 su mi sve 3 rucice pored volana za izvode prve dve do volana za kasiku i 3 za kipovanje ili sta vec imam zakaceno za traktor a sa onom pored sedista dizem poluge..

Ne znam stvarno mora sutra da pogledam kako idu creva kod 820 a kako kod ovog..
Ako je neko prepravio cudno je jer creva u klip idu bas iz tog pojacivaca a gledao sam kad se prepravi onda creva ne idu vise preko njega,ovde mi nekako izgleda sve kao fabricki sve su cevi od razvodnika do pojacivaca nema nista da izgleda da je prepravljeno...

Moj 892 ce imati u aprilu dve godine,ima 1550 h i teralo ga je petoro ljudi.Ovo zadnje je presudno.Da li je neko usporavao 892? On ima 1800-1900 ob/min i bezi kao zec.Brzi je nego 820 sa 2300 obrtaja motora.Navodno mu se menja neki zupcanik u menjacu da bi isao sporije.... To bi sigurno produzilo zivot lameli.

Jeste on ima ubrzavajuci a ne usporavajuci reduktor... neznam nisam cuo da je neko zbog toga menjao da ide sporije, a ima isto 2300o/min

952 ima usporavajuci reduktor pa mi opet crkla lamela na 600 sati,tako da ja na 892 nebi diro nista,jednostavno los kvalitet lamela.

A jeste li nekad remontovali lamele?
Kod mene u blizini to radi covek prilicno kvalitetno.Uradio mi je jednu i bio sam zadovoljan.Bitno je da je srce lamele zdravo,da nema lufta i da lamela nije kriva.

Spajki je napisao dobro i zna sta hoce da uradi,treba da se promenu tri zupcanika i onda se uspori,ice nesto sporije al ce mu biti lakse za kretanje i sigurno ce lamela duze trajati,to sto mu je sada kornjaca to ce mu ustvari biti zec i odmah mozes da vidis dal ti odgovara ta maksimalna brzina,posle mozes da uradis pumpu da ga dignu na 100ks i nekih 200o/2100 obrtaja i opet ce ici dobro a imaces osecaj da ima vise snage

15ks se radi po zelji,problem je sto je u brzohodnima najsporija brzina za kretanje (neracunajuci drugu) sesta brzina a na 892 kornjaca je ustvari kao na 820 zec i kad treba povuci dve zmajevke pune bude malo problem i onda se na kvacilu malo pegla lamela i zato brze cikne,na 892 kad se prebaci zec kornjaca kao na 820 to ti dodje kao da ti je umro neki daleki rodjak iz amerike a pokusaj da zamislis sta ti je sve ostavio

892RM u njivi može da krene max sa 3 kornjača(sa punim zmajevkama),na asfaltu može 6 kornjača ali mora dosta gasa tako da tu verovatno strada lamela,892RM na leru je jak kao 539.U prevozu ga 820RM jede za doručak.

892RM u njivi može da krene max sa 3 kornjača(sa punim zmajevkama),na asfaltu može 6 kornjača ali mora dosta gasa tako da tu verovatno strada lamela,892RM na leru je jak kao 539.U prevozu ga 820RM jede za doručak.
820 je okaljen u repi a 892 nije,tu je razlika.Moj 892 grbavi most ima tenutno 3500h i nisam menjao lamelu,samo stelovanje a sto sam pitao pre neki dan za lamelu to mi je za rodjaka.Ovo mu je 4ili 5 lamela ima oko 6000h pa zato pitam koja je najbolja

Danger,svaka ti je na mestu,nemam vise sta da dodam.Ja ga cesce vozim bez koriscenja kvacila,jebu ga momci sto rade kod mene.Da,problem je kretanje na leniji ili asfaltu tom 6. brzinom sa teretom.Ja uvek krecem iz sporog hoda sa teretom da li zemlja ili asfalt ali nisu svi kao ja...

A sto je problem ktenuti rusom u sporim brzinama, bar je kod njega lako to saltati u hodu. I treba napomeniti da rus ne volu to kretanje dugo na kvacilu. Znaci brzina dve manje i cim zategne odma po gasu bez zadrzavanja na kvacilu. Licno meni kad jednom pustim kvacilo vise i ne treba samo pedalom gasa radim uskladjivanje ko tip tronik salta :osmeh:

Nazad
Vrh