MTZ Belarus

Gledam sad na sajtu HBR i Tara kostaju 27 evra,keramicka 53 evra,meni je skoro majstor menjo ,znam samo da je kupio obicnu,al neznam koju ,on kupio on ugradio,nisam ga ni pitao ko je proizvodjac,?

U pravu je danger,pazi na cene,ako nisi nikad kupovao lamelu za rusa moraš znati da obična košta oko 3000 dinara.ako ti je to jeftino i brine te cena ja ću ti istu prodati za 18000 dinara,biće ti lakše,platio si dosta i mora biti dobra...

Niko nekaze da treba da plati lamelu 18.000 jer prva ugradnja lamele za 892 u AP kosta 1000 do 1200 dinara skuplje od cene koju si ti naveo,i to za 892 jer za njega nije ista kvaliteta obloge kao za 820,a ta koju si ti naveo je za 820,inace originalna lamela za 820 u ap je kostala oko 3500 din tako da za 500 dinara razlike nikad nebi ni pomisljao koju da kupim kad se radi o 82-ki, al pretezno sad nude i guraju lamele u prodaji koje idu na 892 1025 pa i 1221 jer je kvalitetnija obloga i te se prodaju i za 820,od svih prodavaca mtz delova koje spominjes u okolini najlona jedino poljomehanika jos ima takve lamele kao AP a svi ostali guraju HBR i TARA robu i ostalu PRC robu,a vidim ti si od onih koji gledaju na 5 dinara

Niko nekaze da treba da plati lamelu 18.000 jer prva ugradnja lamele za 892 u AP kosta 1000 do 1200 dinara skuplje od cene koju si ti naveo,i to za 892 jer za njega nije ista kvaliteta obloge kao za 820,a ta koju si ti naveo je za 820,inace originalna lamela za 820 u ap je kostala oko 3500 din tako da za 500 dinara razlike nikad nebi ni pomisljao koju da kupim kad se radi o 82-ki, al pretezno sad nude i guraju lamele u prodaji koje idu na 892 1025 pa i 1221 jer je kvalitetnija obloga i te se prodaju i za 820,od svih prodavaca mtz delova koje spominjes u okolini najlona jedino poljomehanika jos ima takve lamele kao AP a svi ostali guraju HBR i TARA robu i ostalu PRC robu,a vidim ti si od onih koji gledaju na 5 dinara
Meni su nudili istu lamelu u AP i za 820RM i za 892RM e sad koja je predvidjena za koji traktor ne znam.Imam i 820RM i 892RM,drugar menja na 892 lamelu 2 puta godišnje,stavljao je i taru i keramicku i njihovu iz AP,bilo mu isti djavo...

Poslednja izmena:
Uzimao sam neku robu kod Habi i oni imaju robu Made in Belarus i ostalu ali nekad ima vise kvaliteta i originala
recimo ova lamela za 1221 koja kosta sa PDV 9,677 forinti (moze se kliknuti na sliku da uveca)
http://webaruhaz.habi.hu/termekek/20662/Kuplungtarcsa_MTZ1221_BELARUS_ORIGINAL.html

I ova isto za 1221 koja je 15,291 forinti (sa oprugama)
http://webaruhaz.habi.hu/termekek/11611/Kuplungtarcsa_MTZ_1221_rugos_.html

A keramicka original 26,657 sa PDV
http://webaruhaz.habi.hu/termekek/11131/Kuplungtarcsa_80_as_CERAMIA_ORIGINAL.html

Pisao sam već o ovome, pre nekoliko godina komšija i ja smo išli u Agropanonku da kupimo lamelu za rusa. Pre toga nam je majstor dao alat za centriranje lamele i kad smo u prodavnici probali nekoliko (zavrtimo na alatu) sve su bacale (krive). Onda su nas odveli u magacin i tamo smo probali još desetak i ni jedna nije bila idealna. Izabrali smo onu koja je najmanje bacala. Dakle, sad veća cena nije garant kvalitetnijeg dela već se sve svodi na to da prvo probaš (premeriš) pre kupovine pa tek onda pazar.

Pisao sam već o ovome, pre nekoliko godina komšija i ja smo išli u Agropanonku da kupimo lamelu za rusa. Pre toga nam je majstor dao alat za centriranje lamele i kad smo u prodavnici probali nekoliko (zavrtimo na alatu) sve su bacale (krive). Onda su nas odveli u magacin i tamo smo probali još desetak i ni jedna nije bila idealna. Izabrali smo onu koja je najmanje bacala. Dakle, sad veća cena nije garant kvalitetnijeg dela već se sve svodi na to da prvo probaš (premeriš) pre kupovine pa tek onda pazar.
Da ne bude zabune,mislim da nije za sve delove isto,npr.proletos je drugar uzeo razvodnik hidraulike u nekoj prodavnici,mislim da je bila cena 600 evra a kod ovih u AP oko 850 evra,nije valjao taj iz prodavnice,jedva su mu vratili pare,tako da ozbiljnije stvari ipak treba uzimati kod njih.Što se tiče lamela,pumpi,korpi,davača i satova nema nikakve razlike,čak je u AP i gore a da ne spominjem plastične blatobrane za koje mi traže 140 evra a inače su oko 40 par.

Meni su nudili istu lamelu u AP i za 820RM i za 892RM e sad koja je predvidjena za koji traktor ne znam.Imam i 820RM i 892RM,drugar mi menja na 892 lamelu 2 puta godišnje,stavljao je i taru i keramicku i njihovu iz AP,bilo mu isti djavo...

I onda .....?brate ja tebe vise nerazumem....prvo si pisao da si napravio sa tarom 2400 mtc,sad pises da ti drugar menja sve moguce lamele dva put godisnje i bude isti djavo,brate ako ti mozes da spalis dve lamele godisnje a jedna je cak i keramicka svaka brate tebi cast,da imam priliku dao bi ti neki orden ispred same firme MTZ Minsk

I onda .....?brate ja tebe vise nerazumem....prvo si pisao da si napravio sa tarom 2400 mtc,sad pises da ti drugar menja sve moguce lamele dva put godisnje i bude isti djavo,brate ako ti mozes da spalis dve lamele godisnje a jedna je cak i keramicka svaka brate tebi cast,da imam priliku dao bi ti neki orden ispred same firme MTZ Minsk
Nisi me razumeo.Kod mene je tara na 820 i napravio sam 2400 rh.Lamelu sam stavio 2008 godine i nisam menjao.892 mi je nov,imam 290 rh i nije mi riknulo još ništa,hvala bogu.Drugar i ja imamo istog mehaničara pa zajedno nabavljamo delove i znam šta fali njegovim mašinama.Njemu crkavaju lamele,nezavisno kog su kvaliteta zato što ima 4 različita vozača i 500 rh je misaona imenica za njih.Kod mene ruse vozimo samo jedan radnik i ja i nema problema.Kad sam jesenas tražio u AP jednu za rezervu rekli su mi da je ista za 820 i 892.

Napisao si drugar MI menja,da si napisao drugar SI je menjao tako bi i shvatio.....
kao sto sam i napisao sad trenutno guraju te "turbo" lamele i na 820 zato sto obicne lamele za 820 sadrze azbest koji je zabranjen da se uvozi tako da su prodavali dok je bilo zaliha a ove su bezazbestne,u svakom slucaju te lamele samo bolje prijaju 82-ki

Sve je za 1221.3 i sem lezaja zamajca koji je Timken ostalo je Belarusko sa sve papirima i hologramom.
21lsu88.jpg

Pa ovo kao za 533 cene.
Kako bih voleo da kod nas zna neko da tera Ruseve. Nego jedva 539 do njive voze.
Koliko je dnevnica traktoriste kod vas?

@Diklofen
ala su te odrali za lamelu.......citavih 4200din.

Bila neka PRC za 3200din sa pdv.Taj sto radi kaze da to nije nizasta nego da uzmem Belarusku.Meni su cene za MTZ bas pristupacne.Zato sam i presao na MTZ.Jedino sam se iznenadio za cenu davaca pritiska ulja u menjacu.Za pritisak ulja u motoru je bio oko 800 din a za menjac 3500din.To mi malo skupo ali realno moze traktor i bez toga ako je nekome skupo.

Nazad
Vrh