Motorne testere

Mislim da imam jos 1l od Fam testerol od pre:) interesantno kad uzmes izmedju dva prsta teglji se ulje, tipa namenjeno je da ostane na lancu umesto samo da ga baca mada vecinom koristim sae 30 koje je preporuceno kao zamena ili staro hidraulicno(procedjeno naravno) koje sam isto koristio.

Декс, ово уље користим, ово паковање је било 1150 динара~.
c84dfe6199bd5b11d0b6c7d8f71dbf06.jpg
7fd18f5c422ebb0897e231addd9a5b3e.jpg
6557b48903b8ac9ee6bb4bbf2779c2a9.jpg

Takvo je i kod mene...
Zapravo me bunila razlika izmedju tog ulja i ovog sa linka.

Послато са SM-G970F помоћу Тапатока

Evo jedno resenje za ljude koji imaju jeftinije testere sa najlonskim filterom i losom filtracijom.
Naime ideja je preuzeta sa Ruskih foruma, a svodi se na zamenu najlonskog papirnim filterom gde se resavaju problemi prodiranja prasine na usisno grlo karburatora.

Kod mene je taj problem prisutan, koliko ce prasine proci zavisi da li su sirova ili suva drva..
Fabricki filter posle secenja suvih drva ( sljiva, jako suva ), od ovoga gore ne moze, znaci najgori moguci scenario.

lo4xHzD.jpg

Kada se skine filter to izgleda ovako.

D41mgc8.jpg

Jednom recju prava katastrofa i samo Bog zna koliko prasine udje kroz grlo i zavrsi u motoru.
Kada se struzu sirova drva situacija je dosta bolja ali ne i bezazlena a to izgleda ovako.

uijm6bw.jpg

Dakle u svakom slucaju ovi filteri propustaju u nekoj meri jer jednostavno prolazi fina prasina kroz njih i nisu ni priblizno dobri kao papirni ili filcani.

Sto se tice modifikacije i ugradnje papirnog filtera na nekim testerama on ''cuci'' odmah bez ikakvog daljnjeg zezanja, a na nekim je potrebno dosta modifikacija ( kao kod mene ) da bi se papirni filter ugradio. No posle par sati rada i isprobavanja kako, sta i gde verujem da se na kraju isplati.

Ovako izgleda papirni filter ubudzen i posle dosta modifikacija.

rgKa6Bj.jpg

VGtZtm3.jpg

Filani rezultat je odlican jer posle struganja nema ni trunke prasine koja je prosla u usisno grlo karburatora sto se moze videti sa slike.
Jedna od mana je ciscenje ko nema kompresor pa mora iz svih ovih rebara cackalicom da isterava prasinu da bi ocistio sam filter.

QvAxRiP.jpg

Ceo set kosta oko 300 dinara i izgleda ovako. Postoje manje i vece verzije za vise vrsta testera.

BNZhQIZ.png

Evo jedno resenje za ljude koji imaju jeftinije testere sa najlonskim filterom i losom filtracijom.
Naime ideja je preuzeta sa Ruskih foruma, a svodi se na zamenu najlonskog papirnim filterom gde se resavaju problemi prodiranja prasine na usisno grlo karburatora.

Kod mene je taj problem prisutan, koliko ce prasine proci zavisi da li su sirova ili suva drva..
Fabricki filter posle secenja suvih drva ( sljiva, jako suva ), od ovoga gore ne moze, znaci najgori moguci scenario.

lo4xHzD.jpg

Kada se skine filter to izgleda ovako.

D41mgc8.jpg

Jednom recju prava katastrofa i samo Bog zna koliko prasine udje kroz grlo i zavrsi u motoru.
Kada se struzu sirova drva situacija je dosta bolja ali ne i bezazlena a to izgleda ovako.

uijm6bw.jpg

Dakle u svakom slucaju ovi filteri propustaju u nekoj meri jer jednostavno prolazi fina prasina kroz njih i nisu ni priblizno dobri kao papirni ili filcani.

Sto se tice modifikacije i ugradnje papirnog filtera na nekim testerama on ''cuci'' odmah bez ikakvog daljnjeg zezanja, a na nekim je potrebno dosta modifikacija ( kao kod mene ) da bi se papirni filter ugradio. No posle par sati rada i isprobavanja kako, sta i gde verujem da se na kraju isplati.

Ovako izgleda papirni filter ubudzen i posle dosta modifikacija.

rgKa6Bj.jpg

VGtZtm3.jpg

Filani rezultat je odlican jer posle struganja nema ni trunke prasine koja je prosla u usisno grlo karburatora sto se moze videti sa slike.
Jedna od mana je ciscenje ko nema kompresor pa mora iz svih ovih rebara cackalicom da isterava prasinu da bi ocistio sam filter.

QvAxRiP.jpg

Ceo set kosta oko 300 dinara i izgleda ovako. Postoje manje i vece verzije za vise vrsta testera.

BNZhQIZ.png
Moja kineska AGM ima tako fabricki...stil od oca obican najlonski filter...i stalno neka muka sa njom.

Samo za ozbiljne profesionalce, dakle i ozbiljna cena...i odmah da skratim raspravu - čovek ništa nije slagao!

https://novi.kupujemprodajem.com/in...koriscena/oglas/143447593?filterId=1458487764
Prodavao je i pre oko 2,5 meseca, samo je tada cena bila 70.000. ( proverio sada u porukama). Poslao sam mu poruku na K&P da je testera kineska i da ne obmanjuje ljude . Nije ništa odgovorio i ubrzo je obrisao oglas. Nadam se da niko neće nasesti , valjda onaj , ko je spreman da plati ovoliko za testeru, ume da razlikuje šta je šta.

Prodavao je i pre oko 2,5 meseca, samo je tada cena bila 70.000. ( proverio sada u porukama). Poslao sam mu poruku na K&P da je testera kineska i da ne obmanjuje ljude . Nije ništa odgovorio i ubrzo je obrisao oglas. Nadam se da niko neće nasesti , valjda onaj , ko je spreman da plati ovoliko za testeru, ume da razlikuje šta je šta.
Ne podrzavam ovakve oglase ali ih ni ne osudjujem.
Covek je napisao ono sto pise i na uredjaju.
I upravo o tome sam pricao da onaj ko daje tolike pare za testeru odlicno zna na sta ce ih dati.
Druga stvar, on za ovo ne moze imati nikakav papir niti garanciju tako da bukvalno ne postoji neko ko se moze upecati.
Zbog ovakvih proizvoda sam zamrzao kineze, i ne mogu da verujem da niko ne moze da stane na put njihovim "klonovima" na koje lepe imena velikih brendova.

Послато са SM-G970F помоћу Тапатока

Nazad
Vrh