Motorne testere

Декс, нова. Сервис који је пре држао стилов програм прешао је на хускварну. Од секире па на даље може се све купити. Није велика ни јака али за моје потребе сасвим довољна.

Stigla 230ka iz servisa. Garanciju naravno nisu priznali, kažu moja greška.
Kvar:
0c412c68ccdfbc1e33c063d560a3d3a0.jpg

a68a23625680d9c2da1d6f41788b4ad1.jpg

Pojeden karburator iznutra, kažu sipao sam neku opasnu hemiju umesto benzina.
A tog dana testera je u radu počela da guši, ugasila se i više nije mogla da se upali. Benzin isti taj, iz istog kanistera je zatim sipan u drugu testeru sa kojom sam radio naredna 2 dana. Benzin je potrošen a ona druga testera radi najnormalnije i dalje. Dok je kod ove stilovke 230(nove) morao nov karburator da se montira.
Ima neko neku predstavu šta se tu moglo desiti?

Послато са SM-A225F помоћу Тапатока

Ово изгледа као кад раставиш карбуратор у којем је стајао бензин неколико година.
Можеш ли да видиш по пластикама која година је на њима?

Pristojnu H357 xp ne možeš naći ispod 400e, dok se H359 može naći za 300e.Zaboravih da te napomenem njihove bliznakinje u vidu Jonsered mašina, potpuno iste samo druga boja, njihovi parnjaci bi bili 2159 (H359) i 2156 (H357xp).
Što se S026 tiče, to je dosta tražena roba u nas...kako je oznaka 026, znači da ima i lepe godine (verovatno preko 25), pa kada se uzme sve u obzir sve što uzmeš preko 200e moraš biti zadovoljan

Stigla 230ka iz servisa. Garanciju naravno nisu priznali, kažu moja greška.
Kvar:
0c412c68ccdfbc1e33c063d560a3d3a0.jpg

a68a23625680d9c2da1d6f41788b4ad1.jpg

Pojeden karburator iznutra, kažu sipao sam neku opasnu hemiju umesto benzina.
A tog dana testera je u radu počela da guši, ugasila se i više nije mogla da se upali. Benzin isti taj, iz istog kanistera je zatim sipan u drugu testeru sa kojom sam radio naredna 2 dana. Benzin je potrošen a ona druga testera radi najnormalnije i dalje. Dok je kod ove stilovke 230(nove) morao nov karburator da se montira.
Ima neko neku predstavu šta se tu moglo desiti?

Ko je napravio slike, jesi siguran da je tvoj karb slikan?
Ja njima nista ne verujem posle ove dramaturgije iz mojih predhodnih postova..!!

Послато са SM-G970F помоћу Тапатока

Ja sam slikao sad kada sam je doneo kući. Karburator sam dobio u kutiji iz koje je montiran nov.

sledeci put kad nosis nesto na popravku-a to mislim na bilo sta bukvalno mikser ili fen za kosu da nosis,ispred tebe neka se rastavi
ovo su te odradili nabrzinu da platis nov karburator verovatno

Dešava se i to, mada nije baš često koliko se misli. Takvi "servisera" i "majstori" se brzo priliku, kao i njihov sistem "zamene"delova.
Dešava se da ponekad naiđe neki radnik koji tu kobajagi zamenu delova radi na svoju ruku, pa kad vlasnik servisa sazna da mu otkaz. Ali tad je šteta servisu napravljena i poverenje ljudi je izgubljeno.

Ustvari sam hteo napisati da treba biti oprezan pri kačenja etikete da neko radi kobajagi zamene delova, dešava se ali nije baš da to svaki majstor radi. Ima tu i toga delovi znaju biti loši.

sledeci put kad nosis nesto na popravku-a to mislim na bilo sta bukvalno mikser ili fen za kosu da nosis,ispred tebe neka se rastavi
ovo su te odradili nabrzinu da platis nov karburator verovatno
To verovatno može kod nekih manjih majstora. Pošto je ovo veliki ovlašćeni stihl servis a ujedno i prodavnica pristup imaš samo do pulta sa kasom. Ostaviš testeru i opis kvara, dobiješ revers i to je to. Posle te oni zovu kad usranove kvar. Na tebi je hoćeš ili nećeš popravku ako ne podleže garanciji, kao recimo ovaj moj slučaj....

Ako je tačno sve ovo što si do sad pisao, a nemam razloga da ti ne verujem, lepo bih sastavio e mail i poslao na
office@stihl.rs i detaljno opisao ceo tok događaja, pa neka oni rasprave sa dotičnim.Najgore je da se pogne glava i slegne ramenima...nisu u pitanju par hiljada dinara (mada na današnju situaciju i to), već to da neko za tvoje pare magarči, ponižava i naplaćuje tuđe greške i nemar.Na bezobrazluk moraš reagovati još energičnije, jer institucije poput zaštite potrošača u ovoj zemlji su čista forma.Oni su stara kapitalistička korporacija koje je ime sticala decenijama i dobro znaju kako se isto gubi i to zbog nekih mutivoda i secikesa.

Lepo se traži izveštaj servisera koji je razmatrao reklamaciju,sa sve potpisom i pečatom.

Gde treba da navede na osnovu čega je i odbio reklamaciju.

Nakon toga kod advokata koji će da pošalje dopis i da traži reviziju i opet dokaz za tvrdnju da je do defekta došlo neadekvatnom upotrebom.I tu uglavnom priča bude gotova u tvoju korist jer im se ne isplati da idu toliko daleko.

Problem je što košta.

Ma da se bakćem još i sa advokatima oko testere ne pada mi na pamet. Platio sam i to je gotovo.
Eto čisto sam podelio neko iskustvo sa vama, možda nekome bude od koristi.

Jeftinije je platiti i tih 5 crvenih nego imati posla sa advokatom i sudom ne daj Boze, preko njih mnogo vise kosta.
Evo danas mi drugar javio da je problem resen.
Zna jednog malo uticajnijeg coveka u tom gradu, u petak su se sreli negde i popricali pa mu je ovaj obecao da ce pomoci ili sta vec.
Juce ga zvali i rekli da slobodno moze doci u radnju po svoj novac a sa testerom ce oni videti sta ce.
Posle skoro mesec ipo neizvesnosti...
Inace kaze da je razmisljao da im odnese jos tih 5 crvenih jer nije imao izbora.

Послато са SM-G970F помоћу Тапатока

Advokat sve to lepo naplati njima po tarifi :D evo ja sam skoro završio jedan spor,zaradio čitavih 80€,ali bar je srce puno jer neću da me prave budalom.Advokat zaradio 4x više,a samo poslao dopis na dve A4 strane.

macclouh testere su dosta zastupljene u USA, stari brend.Sad pojma nemam da li ih je neko kupio.
Mislim da se uvoze kod nas, video na nekom sajtu da prodaju nove.

Stara mac 10-10 pored echo 750lvl vazi za najpouzdaniju testeru.

Ta sa linka je 41cc nesto poluprofi model.Za poljoprivredna gazdinstva.

Taj tip mekkuloha se pravi u italiji koliko mi je poznato. Imao sam jednu testeru te generacije ali od 70 kubika u klasi huske 372, i bila je zaista dobra ali delova nije bilo nigde za nju.
Ako ovde već moraš dodati za mač i lanac to izlazi oko 100e, a to je otprilike cena i za polovnu ms180 za koju delova ima na svakom kiosku, dilema ti se sama od sebe rešava..
Ja nebih ulazio u tu avanturu..

Nazad
Vrh