Motorne testere

Kako se to vise opterecuje ako se osloni na kandze

Послато са RMX3263 помоћу Тапатока

Deo offtopica je obrisan, to možete međusobno na privatne poruke, ako baš želite jedan drugom nešto reći, ovo je tema o motorkama.

Pa eto, jos su ovi ''majstori'' stelovali testeru pre nego sto je dosla kod mene, nasuli su goriva i stavili mac i lanac i navodno ustelovali..
Ono stvarno deluje kao da se istopilo, niti ono ima sta da probije onako niti moze, sad kada Mirosti napisa ovo za povratni plamen, nadjoh : ''it happens when you start a chainsaw, it gives back. The flash in the cylinder occurs before the piston has reached top dead center and the exhaust goes to the carburetor. It could also be because of the candle.''
U principu desi se da svecica okine u cilindru pre nego sto klip dodje u krajnji gornji polozaj i izduv ode kroz karburator..

Nemam pojma, ali mozda je treba jos malo ustelovati i onako mi od prvog trenutka kako sam rekao ne deluje da je onaj ler idealan. Imam tahometar izmericu bas da vidim sta kaze. Za sad cu navuci svilenu carapu da vidim sta se desava da ne stavim novi filter a da ga progori.

@iwanho zato sto se na taj nacin uredjaj vise opterecuje, a nisam hteo da ga forsiram dok ne potrosi 10- setak rezervoara, to sto kazes je tacno ali je svakako samo na pocetku reza gde testera dolazi u vertikalni polozaj, posle je svakako pustim pa sama ide u drvo ne navaljujem..

Skini svecicu i pogledaj kako boja deluje cisto informativno, verovatno je dovoljno radila da je oboji.Ako planiras da izmeris tahometrom javi sta bilo mada sam prilicno siguran da je H dobar. 5:04\5:05 se cuje kad je rasterecena kako zvuk promenila V`R`R`R` kad krenula unazad-cak i savrseno treba da je.

@iwanho zato sto se na taj nacin uredjaj vise opterecuje, a nisam hteo da ga forsiram dok ne potrosi 10- setak rezervoara, to sto kazes je tacno ali je svakako samo na pocetku reza gde testera dolazi u vertikalni polozaj, posle je svakako pustim pa sama ide u drvo ne navaljujem..

Lanac kod rezanja na donjoj strani vodilice uvijek u rezu privlači pilu prema drvetu, neovisno pod kojim kutem se reže. Ti si to sprečavao rukama, a moj prijedlog je da se pila kandžom osloni na drvo. Opterećenje zavisi od pritiska okomito na rez i oštrine lanca i po meni nema veza jel se kao pripomoć koristi, ili ne koristi kandža.
Svatko radi kako želi, samo mi žao da se optrećuješ više nego je potrebno. :( ;)

Skini svecicu i pogledaj kako boja deluje cisto informativno, verovatno je dovoljno radila da je oboji.Ako planiras da izmeris tahometrom javi sta bilo mada sam prilicno siguran da je H dobar. 5:04\5:05 se cuje kad je rasterecena kako zvuk promenila V`R`R`R` kad krenula unazad-cak i savrseno treba da je.

Taho kaze 3500 - 3600 ler, 12600 pun gas. Fabrika kaze 3000 ler, 13000 pun gas, to jest pise u specifikacijama.
Danas je istrugala 7 metara, navukao sam najlonsku carapu da pokrijem onu rupu da bih video da li radi posao, i radi, ne primecujem neke defekte sem onoga sto sam rekao kada potrosi gorivo da treba vise vremena da ga ponovo povuce a i to moze da se zaobidje tako sto se nece trositi ceo rezervoar nego sipati cesce.. Sad sta se tacno desilo sa filterom, Bog samo zna.

Lanac kod rezanja na donjoj strani vodilice uvijek u rezu privlači pilu prema drvetu, neovisno pod kojim kutem se reže. Ti si to sprečavao rukama, a moj prijedlog je da se pila kandžom osloni na drvo. Opterećenje zavisi od pritiska okomito na rez i oštrine lanca i po meni nema veza jel se kao pripomoć koristi, ili ne koristi kandža.
Svatko radi kako želi, samo mi žao da se optrećuješ više nego je potrebno. :( ;)

Iskreno ja ne znam kako drugi ljudi struzu sa kandzom, ali kod mene je vidno i zvucno i vizuelno vece opterecenje na uredjaj kada se koristi kandza.
Najbolje mi je kada se testera spusti odozgo da sama ide na dole jer je teska. A kako sam vec rekao stedeo sam je u startu da joj sto vise olaksam da bi se maksimalno dobro razradila, kada se razradi, onda naravno da cu vise da stedim sebe.

Evo je skroz natankana MS 290 i ova. Ova ima 0.8l za gorivo i 0.45 za ulje. MS 290 je mislim nisam siguran 0.5l i samim tim verovatno 0.3 za ulje.

RE3WREG.jpg

Koja joj je bila oznaka, ta od 65 kubika?
Znam da je obična 029 bila 54,1, 029 Super 56,5
Oko 65 kubika je bila 039

Jel ok ova mast za iglicasti lezaj ili da trazim nesto konkretnije...
fe428fd0925bd92eb6117fb512d55a60.jpg

Послато са SM-G970F помоћу Тапатока

Ja na igličasti ležaj stavljam neku gušću mast, da je centrifuga teže istera.
Mada tu je i teško da se mast zadrži, a i taj ležaj se vrti samo na leru, tako da najbolje to povremeno skidati i podmazivati da baš nije suvo.

Skoro ste sve i rekli ali vidim svi pricaju o tome,ja samo hocu da budem cool kao vi😀Najbolje cesce mazanje a manje...na stihl se bar i lako skida,malo na prst ili parcence kartona i to je.Obicna litijumska treba da je i vise nego dobra.

Nova štilovka 230 posle 7-8 potrošenih rezervoara mora u servis. Made by stihl in china. Toliko o kvalitetu......

Послато са SM-A225F помоћу Тапатока

Nazad
Vrh