Motorne testere

Drugari, moram da vam prenesem iskustvo jednog drugara sa novom testerom ms 310 a eventualno i neki savet sta raditi, mozda jos neko dodje u slicnu situaciju...
Kupljena kod ovlascenog prodavca racun, garancija, sve, do duse na rate.
Prvi put upaljena i ostavljena da potrosi jedan rezervoar na prazno ali posle petnaestak min pocela da menja obrtaje, on je naravno zgrabi i odnese odmah u radnju gde je kupio.
Posle nekog vremena zvali iz servisa i traze 5000din za drugi karb jer navodno nije napravio dobru mesavinu pa je karb sradao.
Pretio im, sta sve nije, ne vredi.
E sad, sta mislite, da li bi valjalo koga hvatati za gusu ili sta raditi, ja mislim da hoce da ga ohlade za 5 crvenih..?

Послато са SM-G970F помоћу Тапатока

Samo ne razumijem kako ovi iz servisa mogu utvrditi da li je mješavina dobra ili ne. Naravno sto je jača mješavina jača je i boja. Ali razlike između 2-3 % i nema u boji.
Samo me zanima čime serviseri utvrđuju da li je mješavina dobra ili ne. Sigurno ne šalju mješavinu na kemisku analizu.

Priča malo smrducka...kao prvo loša mešavina ne može da ošteti karb, već klip i stublinu...a za takvo oštećenje prdavac ne snosi posledice što jasno piše u garantnom listu.Kako ovde to nije slučaj, već je reč o karb. priča postaje smešna...u garatnom roku su dužni da otklone sve kvarove koje su jasno precizirani...dakle, samo nestručnim rukovanjem (pročitati uputstvo pod obavezno koje se dobije uz mašinu i savet dilera pri samoj kupovini) a to je skoro 99% nepravilna mešavina, štete na motoru ne snosi proizvođač, pa i tada mora da se uradi stručna ekspertiza i to papirno priloži uz odbijan je garancije.Garancija se još ne odnosi na reznu garnituru i mehanička oštećenja (pad testestere na tlo, pad drveta na nju i sl. nezgode pri rukovanju) to je to, sve drugo spada u garanciju i u najkraćem roku su dužni da otklone.

Skoro uvek je uzrok preveliko stajanje na rafovima servisa...imate mašinu koja je proizvedena recimo 2019., a prodaju je krajem 2022..Skoro 4 godine stajanja, a neretko i probana, pa onda naiđu problemi sa membranama i ostalim delovima gde je bilo prisutno gorivo toliko godina.Nemar tih prodavaca je ogroman, ali u kakvoj zemlji žive i rade, dođe mu to na normalno i opšte društveno prihvatljivo stanje.

Naravno da nema logike da je karb mogao biti bilo kako ostecen.
Drugo, testera je kupljena nova i trebala bi biti prazna, tj bez goriva u sistemu zbog kog bi membrane otisle.
Decku treba testera, radi po malo i usluzno secenje a sad stoji u servisu mesec dana.
Predlozio sam mu da se pozove na zastitu potrosaca ili nekom slicnom udruzenju ako bi bilo neke vajde, jer ocito da nemaju milosti kad treba covek da se opeljesi.

Комшија сече дрва са неком великом моторком, по мени погрешно узетом. На леру и под гасом ради супер чим види дрво почне да се гуши. И тако сваки викенд. Више горива потрошио на турирање него на сечење.
Али његове паре.

ljudi sta uzeti,ocu da promenim,prodam moju stihl 026,i da uzmem nesto malo jace pa se razmisljam o husqvarni 357 ili 359
treba mi za moje potreba za spremanje drva za zimu ,malo i rad u sumi po neko drvo da odsecem ne debelo i tako
znaci samo husqvarna dolazi u obzir do sada sam imao stil al bih sad da i marku promenim
ako neko ima 357 ili 359 i voljan je da proda nek javi ili da dam ovu stil 026 u zamennu + moja doplata

Ne bih da ispadnem drveni advokat i da ih branim (u ovom slučaju STIHL).Problem je u dilerima koji sa vremenom postaju gotovo bezobrazni, sve dotle dok ih neko ne prijavi, pa izgube status ovl. zastupnika.Oni apsolutno "ne žive" od prodaje novih mašina, već od raspalih starina koje krpe i zavijajju vlasnike u crno i razvlače od nemila do nedraga.Kupljen nobi uređaj za njih je izgubljena mušterija bar na 5-6 godina...A ovom nemaru kod prodaje novih mašina, ne bih više davio.

ljudi sta uzeti,ocu da promenim,prodam moju stihl 026,i da uzmem nesto malo jace pa se razmisljam o husqvarni 357 ili 359
treba mi za moje potreba za spremanje drva za zimu ,malo i rad u sumi po neko drvo da odsecem ne debelo i tako
znaci samo husqvarna dolazi u obzir do sada sam imao stil al bih sad da i marku promenim
ako neko ima 357 ili 359 i voljan je da proda nek javi ili da dam ovu stil 026 u zamennu + moja doplata
Imam H357 ( nije za prodaju), ali savet bi bio da je sasvim dovoljna H359 i nešto je jevtinija.

Malo je reci da je sramota...
Za to ime i tolike pare da stucne testera nije smela a kad je vec doslo do toga, trebali su istog momenta da izadju coveku u susret, daju drugi uredjaj isti ili neki polovan na koriscenje dok se na njegovom ne resi problem.
Sto se mene tice, mogu da idu sa naseg trzista, ni jedan model me ne zanima.

Te testere praktično nemaju mane...razlika je snazi i u ceni, težine su iste... predložio H359 jer za te poslove ona je sasvim dovoljna, amože se naći dosta jevtinije od H357.
I drugo, ne tako nevažno...H359 ćeš naći od nekog ko je sekao za kuću, dok H357 je omiljena testeraša u šumi, tako da im je već duša izvučena.ali ako naletiš na pristojno stanje, uzimaj.

Imas u huskvarni sad akcije,objavio sam ovde negde letak,pogledaj sta ima,moja neka preporuka je i stara dobra 365,jeste teska za okresivanje ali naviknes se,i dobra masina kad se ide u sumu za neko vece drvo

Гледао сам, за неких 26 000 динара за моје потребе не треба више. Али кинез још не одбија сарадњу тако да остаје за сада.

A kako se to naviknes na tesku testeru dok sa njom okresujes grane, majke ti?
Jedino po principu: ako ne mozes, ti onda zapni...
De znam kako,ja sam se navikao s' vremenom,nemam sad neki bog-zna-kakav osecaj,malo sam i debeo i visok pa mi je i svejedno pravo da ti kazem😁. Ne radim profesionalno u sumi,neki godisnji prosek je oko 30 do 40 prikolica,sto meni,sto upomoc drugovima,imam i malu dolmarku 420 i stilku 211,mada njih bas retko uzimam u ruke. Mozda i gresim,mozda je i do mene,samo prenosim moje iskustvo,nikog ne ubedjujem da kupuje.

Гледао сам, за неких 26 000 динара за моје потребе не треба више. Али кинез још не одбија сарадњу тако да остаје за сада.
Nova ili polovna?

Te testere praktično nemaju mane...razlika je snazi i u ceni, težine su iste... predložio H359 jer za te poslove ona je sasvim dovoljna, amože se naći dosta jevtinije od H357.
I drugo, ne tako nevažno...H359 ćeš naći od nekog ko je sekao za kuću, dok H357 je omiljena testeraša u šumi, tako da im je već duša izvučena.ali ako naletiš na pristojno stanje, uzimaj.
hvala druze na savetima
koja je neka realna cena za te testere
a koliko bi ja mogao da dobije,m za moju stil 026 prosle godine zamenjeno kuciste ,semerinzi,lezajevi i karburator posle toga isekla mozda 5 kubika drva

Nazad
Vrh