Motorne testere

Bila je u planu prosle godine kupovina neceg od 3-3,5ks ,ali se "iskundacilo" kupio neki grajfer za djubre da odmenim ledja.
A morace se u skoroj buducnosti nesto uzeti jer ovu malisanku koristim skroz neadekvatno ,sve zadatke ona odradjuje bez zamerke ali ja znam da joj time smanjujem radni vek.

Dobio 'luft' u zlebu za kariku, i od silnog udaranja na kraju odvalio.
Meteor vazi za solidnu firmu, ali moje iskustvo sa njim nije bas sjajno.

Pozdrav svima.
Planiram ovih dana da pazarim neku testericu. U uzi izbor su mi usle: oleo mac gs370 i husqvarna 236. Vidim da je gs180 dosta hvaljen ali je na mene ostavila vrlo labav utisak, mnogo bolje mi deluju po kvalitetu izrade oleo mac i husqvarna. Testera mi treba prvenstveno da raskrcim oko 1kj bagrenjaka. Nekada je na njivi bio salas i bagremi koji su poseceni i sada su izdanci uzurpirali poprilicnu povrsinu. Nema tu nekih kapitalnih drva, max 10-15cm u precniku.
Ima li neko navedeni oleo mac ? Bas bih voleo da cujem misljenje nekog ko je poseduje.

A koji model je malisanka posto posto ne vidim na slici

Sent from my Lead 3S using Tapatalk
markokg1982 ti je svojom nepogresivom intuicijom dao odgovor.
Batunga@
Koju god da uzmes neces pogresiti za taj posao ,prevagu u odabiru meni bi presudila servisna podrska ,ja imam sve za Stil i Huskvarnu u krugu od 10kilometara ,dok za Oleo-mac je to mnogo slabije.

Te izdanke mozes iseci bilo kojom testerom(ja predlazem ms180), a panjeve i zile bi trebalo povaditi/pocupati nekim traktorskim riperom ukoliko ne zelis da se stalno boris sa tim izdancima.

Mozes i u rano prolece kad olista total i jos jednom posle 20 dana to je moje iskustvo

Sent from my Lead 3S using Tapatalk

Rodjaci imaju Stihl 038 farmboss testeru, problem je da ne stvara dovoljno jaku struju i nece da pali. Svecica je menjana tako da nije do nje. Oni sumnjaju na magnete (ili elektroniku) koji sluze za paljenje, koliko bi to moglo da kosta?

2ue5fdk.jpg

- - - - - - - - - -

1qjyw4.jpg

- - - - - - - - - -

1qjyw4.jpg

- - - - - - - - - -

2gtdukw.jpg

- - - - - - - - - -

111sdgy.jpg

- - - - - - - - - -

nv2ipf.jpg

- - - - - - - - - -