Ovakvo ulje sa slike dugo koristim u Dolmarki i nikad nisam imao problema pa zato pitam,znači ovo je ok?Kako je ti kolega razradjuješ?
Pravio sam se nevešt i priglup pa ih zajebo da mi naprave i sipaju i mešavinu i ulje za lanac, jer ništa od toga ne znam, pa da je "razrade" oni...
Dok se testera "razrađivala" na leru, otpraših do Najlona da malko obiđem i vidim šta ima, pa se kroz neko vreme vratio, a motorka tek potrošila pola rezervoara...
Rekoh, moram hitno ići, i ne mogu više čekati da se "razradi", pa ugasiše testeru, a ja otišao kući, s pola rezervoara mešavine i skoro punim rezervoarom ulja...
Naravno, stigoh kući, pa iskoristih tih pola rezervoara na nekim okrajcima od Topole sa Pilane, na nekom srednjem gasu, uz povremeno turiranje tu i tamo, pa kad efektivno (i korisno) potroših ostatak rezervoara, ugasih motorku, pa drugi dan opet pola rezervoara na nekim tanjim šljivama i par bagremčića...
Sada sledi jedan pun rezervoar da potrošim, opet nekog normalnog testerisanja,i naknadno, opet neki drugi dan opet rezervoar, pa posle može da je upregnem kako hoću...
Sipaj OBAVEZNO jaču mešavinu, dok je ne "razradiš", a posle kako hoćeš...
mirosti
Jb-ga, svi mi to vrlo dobro znamo, ali oni moraju naći neki način da se eventualno "operu" i skinu odgovornost sa sebe ako i slučajno-možda dođe do kakvog defekta...
I pored toga što testera ima "ime", ipak je samo mašina (ne)sklona kvarovima...