То ти је паметна куповина. Брже наоштриш ланац без бриге да ли си погодио угао и да ли ће да буде оштрији и колико вођице( чкаљке) треба да скинеш.
Pa....Na kraju je ispalo i da nije pametno...Sav posao(tema trimeri) je zavrsio covek sa stilkom 038 AV..Njegov traktor,kola,testere,gorivo,ulje,jedan radnik-zena..
Mislio sam da je ovako pametnije,jer ne mozes da pogresis,ali jeb.s poso kad moras krisom lanac da ostris...
Krenuo da kupim komplet,a zaboravim lanac!?Kazem prodavacici testere slicno 236 (ovo moje je 234 SG) a ona mi da onaj plavi komplet za lanac 3/8?!
Posle mi zamenila,ali nije imala komplet vec sastavila iz delova za korak .325 i kaze treba da vrati 50 din.Kazem ne treba,a mislim se u sebi: pa kako moze da komplet bude skuplji od kompleta od delova?!
Naostrim lanac sa manjom turpijom,ali nece da mi naostri gornji deo zuba,vec samo pazuh-krivinu?!
Odnesem kod komsije koji je metalac,kaze ne treba mi sablon,sede na stepenik,stavi testere u krilo,mac na levo rame i kaze daj mi deblju turpiju (dala mi od 5 mm a na drugoj pise 3/16 ?!Ova druga je deblja)Poce covek da ostri,a mac se savija!
Kazem ja,polako bre Zoki,ce da iskrivis mac,a on na to:
El' ti ''oces" da ti ispadaju makarone ili da cuvas mac i lanac?!
Upalim testere kod njega i sece kao ludo!Imalo je malo goriva u njemu,ali nije htelo da upali.Sipa mu on gorivo i ono seklo..Odnesem ga ja kod druga da mi nasteluje karburator (ia neko malo Partner) i lepo radi,ne okrece lanac,ne gasi se...Dodjem kuci,da ga upalim,javi se,zavrti lanac i ugasi se..Izgleda da hoce lepo da radi samo kada je pun rezervoar?!Filter je opran,a mesavina je na 1:40.
Vidim ja da negde pusta gorivo,a cujem da sisti na desnu stranu gde je lanac...
Provalim da pusta na cep rezervoara i zamenim gumicu i vise ne pusta gorivo,ali i dalje sisti...
Posto sam odustao od posla,nisam ni gledao dalje,ali mislim da je zacepljeno ono crevo iz rezervoara sto izlazi kod lanca?!Verovatno stvara vakum u rezervoaru,karburator nema gorivo,dobija turazu,ugasi se,a lanac se i dalje vrti...
Inace testere se greje,valjda treba generalna da se radi,ali drug kaze da ima dobru kompresiju?!
Meni se ono stelovanje ne svidja (gas do daske) ali on kaze da tako treba?!
Ja mislio to podesis da stekce i lanac da se ne okrece i to je to...
Ko.presiju proverava:Stavi palac na otvor cilindra(ne zatvori skroz) i vuce starter?!Kaze kada nema kompresiju,lako vuces kanap nekoliko puta?!