Motorne testere

imam husqvarnu 61 i radila je perfektno, ali danas htedoh da je upalim, kad prc nece. otkinuo sam i kanap za paljenje koliko sam je vukaoi ali ne upalih je. sve radi kako treba, ali tek na kraju videh da ne baca varnicu na svecicu. promenio sam svecicu. ocistio elektroniku, proverio kablove ali nece.. preptospavaljam da je u pitanju elektronika. je li imao ko slican problem?:sta: sve se nadam da nije elektronika. skoro sam uspeo da upalim sthil 32 kod strica kupljena 1990 i radila 5 rezervoara, ali on napunio nju sa uljem i jedva smo isterali ulje iz motora i upalili. mislio sam da je tu sve zivo otislo ali za divno cudo sve radi kako treba

Nazalost druze sve govori da je otisao el. Ako ne baca varnicu na svecicu onda je sigurno el. Ne znam da li je tvoja stari ili novi tip. Koncepcija paljnja na starom tipu je iz posebno elektronike i posebno bobine. Kod novog tipa je samo el. Proveri ti jos jednom visoko naponski kabal da nije negde probio.

jel to stari tip?(tomos/husqvarna),pogledaj prekidac za gasenje kao i onu zicu sto vodi sa njega na masu

da to sam zaboravio da napisem. stari tip. tomos je nju sastavljao. Upravu si Mr.x. kod nje je posebno elektronika, a posebno bobina. i ja sumnjam u visoko naponski kabl, ne verujem da tako elektronika moze da ode, ali 99 posto je ona u pitanju. nije prekidac za paljenje sigurno jer njega sam iskljucio iz upotrebe i gasim je na coku. moram pretresti sve ponovo

da to sam zaboravio da napisem. stari tip. tomos je nju sastavljao. Upravu si Mr.x. kod nje je posebno elektronika, a posebno bobina. i ja sumnjam u visoko naponski kabl, ne verujem da tako elektronika moze da ode, ali 99 posto je ona u pitanju. nije prekidac za paljenje sigurno jer njega sam iskljucio iz upotrebe i gasim je na coku. moram pretresti sve ponovo

Kod starog modela postoje dva kablica. Jedan crni koji ide na prekidac i jedan zuti koji se veze na bobinu. Pogledaj da li je taj zuti negde u prekidu ili je progoreo. E sad, u 99% slucajeva ako je negde bulzir oguljen sa tog zutog, kabl dolazi u dodir sa masom i elektronik strada. Nemoj da se brines i nemoj da se cudis ako je otisao el. Dosta je to stara masina. Ja zastupam www.vecignitions.com Na tom sajtu imas kompletan nas program elektronika konkretno, za tvoj tip testere Hv-1e. Dejan ti je dao kontakt od mojih saradnika MotoBike.

pozdrav momci vidim da ovde ima dosta strucnjaka za motorne testere pa me zanima koliko je jeka Jonsed 630 s ll i ima li resenja mom problemu jedan sam vec resio narucivsi auspuh i komplet dihtunga sa sajta koji je Dejan 351 postavio al drugi problem je mnogo veci
naime pre odredjenog vremena sam dao zeto motorku da sece drva i u radu mu se olabavili srafovi koji drze auspug i zbog toga su proslajfovali u stublini, jedan smo uspeli da napravimo druge navoje al na drugom mi se okino malo od stubline tako da nemoze straf da drzi zanima me ima li kakvog resenja ili moram zbog srafa nabaviti novu stublinu?

pozdrav momci vidim da ovde ima dosta strucnjaka za motorne testere pa me zanima koliko je jeka Jonsed 630 s ll i ima li resenja mom problemu jedan sam vec resio narucivsi auspuh i komplet dihtunga sa sajta koji je Dejan 351 postavio al drugi problem je mnogo veci
naime pre odredjenog vremena sam dao zeto motorku da sece drva i u radu mu se olabavili srafovi koji drze auspug i zbog toga su proslajfovali u stublini, jedan smo uspeli da napravimo druge navoje al na drugom mi se okino malo od stubline tako da nemoze straf da drzi zanima me ima li kakvog resenja ili moram zbog srafa nabaviti novu stublinu?

Snaga joj je 4,3 KS

Jonsered 630 je ista kao husqvarna 61. Odnosno, neki modeli Husqvarne 61 i Jonsereda 630 nosi isti klip i cilindar. Promer klipa 48mm. Odlicna masina. E sad, za ovaj tvoj drugi problem, koliko ja mogu da ti pomognem i dam predlog. Postoji nesto ovako http://www.kupindo.com/Automehanika/9286108_Tecni-Metal-Dvokomponentni-lepak imas ispod sta sve moze da se lepi sa njim. Moras samo videti do koje temperature je otporan. Ovo sto sam ti posalo je neka losija verzija ali verujem da ima nekih boljih i naravno skupljih koje mogu da ti rese problem. Stublinu nemoj nikako da menjas. Stublina za tvoju masinu je negde oko 80,90€ sa klipom i karikama tako da iskljuci kupovinu u svakom smislu. Podseticu te jos nesto... Ovo je Balkan. I nema sta ne moze da se napravi i popravi kod nas!:osmeh: Samo se raspitaj dobro i resices problem sigurno.

Jonsered 630 je ista kao husqvarna 61. Odnosno, neki modeli Husqvarne 61 i Jonsereda 630 nosi isti klip i cilindar. Promer klipa 48mm. Odlicna masina. E sad, za ovaj tvoj drugi problem, koliko ja mogu da ti pomognem i dam predlog. Postoji nesto ovako http://www.kupindo.com/Automehanika/9286108_Tecni-Metal-Dvokomponentni-lepak imas ispod sta sve moze da se lepi sa njim. Moras samo videti do koje temperature je otporan. Ovo sto sam ti posalo je neka losija verzija ali verujem da ima nekih boljih i naravno skupljih koje mogu da ti rese problem. Stublinu nemoj nikako da menjas. Stublina za tvoju masinu je negde oko 80,90€ sa klipom i karikama tako da iskljuci kupovinu u svakom smislu. Podseticu te jos nesto... Ovo je Balkan. I nema sta ne moze da se napravi i popravi kod nas!:osmeh: Samo se raspitaj dobro i resices problem sigurno.

Hvala na savetu Mr.x i ja sam mislio da probam necim da ga fiksiram ako je moguce neki lepkom ili metalom mada sumnjam jer je tu velika temperatura ako nista nov cilindar sa klipom i drugi put da pazim , mislim da je cena malo manja na moto bike pise 5 300 ako sam pogodio model:ppozdrav::bravo:

Prvo navaris to na stublini sta fali da bi se moglo izbusiti rupa za drugi navoj (veci) Napravi redukovane brezone kod strugara od nekog srafa u kvalitetu, koji na jednoj strani odgovaraju navojima koje si napravio u stublini a sa druge da odgovara debljina i duzina za auspuh, usrafis brezone nabacis auspuh sa dihtungom, stegnes dobro i pun gas .:ppozdrav:

Hvala na savetu Mr.x i ja sam mislio da probam necim da ga fiksiram ako je moguce neki lepkom ili metalom mada sumnjam jer je tu velika temperatura ako nista nov cilindar sa klipom i drugi put da pazim , mislim da je cena malo manja na moto bike pise 5 300 ako sam pogodio model:ppozdrav::bravo:

Sad citam o lepku. Max temepratura 120stepeni. Otpada lepak. Vidi da odes kod nekog ko vari aluminijum, finije materijale pa da ti navari nesto. Taj sto gledas u MotoBajku to je Kinez. Ti imas original koji moze da te sluzi koliko hoces ako budes pazio. Nemoj ni u ludilu da ga menjas za Kinza. Pitacu ja sutra nekog servisera pa cu ti javiti kakav je rezultat.

---------- Poruka napisana u 20:59 ---------- Prethodna poruka je at 20:58 ----------

Prvo navaris to na stublini sta fali da bi se moglo izbusiti rupa za drugi navoj (veci) Napravi redukovane brezone kod strugara od nekog srafa u kvalitetu, koji na jednoj strani odgovaraju navojima koje si napravio u stublini a sa druge da odgovara debljina i duzina za auspuh, usrafis brezone nabacis auspuh sa dihtungom, stegnes dobro i pun gas .:ppozdrav:

Sporo kucam... :osmeh: Evo resenja... :ppozdrav:

E ljudi imam jedno pitanje do sad sam koristio samo stihl maceve i ni jedne druge e sad widim ima neki sWord ako se nevaram kostaju od 1000 do 1500din sad neznam kakav je kvalitet jel neko imao iskustva sa njima ipak stihl je stihl al 3500 za svaki mac..

U pravu si. Ali i temperature su ti velike tako da ne moze nikako.
Autra cu se ja cuti sa nekim od mojih saradnika - servisera pa cu malo da ih ispitam. Sigurno moze da se resi problem.

Hvala na savetu Tintoreti tako ja slicno problem resio jedan mij komsija navario mu rupu gde su navoji pa je posle nekim srafim sto sam pravi navoje odradio problem al nisam siguran dali je to radio na stublini ili negde drugde?.

Mr.X upravu si skroz ako kazes da je to kinez jer mja masina ima dobru kompresiju strasna je u redu kod mene sece uglavno bagremovinu i preko 50 cm u precniku tako da mi je najbolje resenje da uradim kako kaze Tintoreti. Hvala momci na savetu dodjem vam pice zivi bili

Bi zeleni, te je dobro posavetovao. Stihl 041 je dobra testera ali za 038 imas delova i na trafici. Najbolje je uzeti testeru za koju ima delova. Pomenuo si Homelitu, a neko je pomenuo da je prastara i da je fabrika zatvorena... U pravu je. Ljudi bukvalno bacaju testeru zbog sitnice. Stihl 038 se radi u tri verzije 038, 038s, 038m. Neki vec znaju ali da utvrdimo gradivo... 038 pormer klipa 48, 038s promer klpa 50 i 038m (magnum) pormer klipa 52. Da znas da postoje tri verzije.
Ja bih jos dodao Stihl 044 koja je u tom rangu i isto jako dobra.

Mr.X Nista nije sigurno dok ne odem prvog. Ako pravi vlasnik testere odobri majstoru da mi da na rate necu ni ja slagati pa neka je i na moju stetu. Inace imam neki lud princip da jako drzim do svoje reci i trazim to i od drugih kad se nesto dogovorimo. Drugacije valjda ne bih ni dobijao bilo sta na rate a na samu rec. Sve zavisi od vlasnika da li mu tako odgovara ili koliko poznaje majstora. Inace napomenucu majstoru kad (i ako) je budem uzimao (a zna on to i bez mog napominjanja) da cu njega teretiti za nabavku delova kad joj nesto bude falilo. Nadam se samo da i ona nema problem sa odvrtanjem srafova kao sto se prica za 051? To sam ovde i na jos jednom forumu procitao.Inace znam jednu 051 koja nema taj problem. Covek je kupio polovnu i par godina sece malo za sebe i ni svecicu joj nije odvrtao, nista, samo ostri lanac. A za stare homelite sam i ja nasao da nema delova. Ako nekom odgovara i treba mogu da kupim i posaljem, ili dam br tel pa se dogovarajte, imaju slike u mom postu na prethodnoj strani jedna homelite i partner 465 leze kod mog poznanika.

Pre pra dana nosio sam stihl u ovlascenom servisu da mi naostre lanac. Neznam sta su mu radili, ali kad sam probao da secem bilo je katastrofalno. Do pola trupca u ramu sece lepo, a posle vuce u levo kao luda, nema sanse da se radi, i nece da izbacuje piljevinu iz reza. Koji je to problem, lose naostren lanac ili nesto sa mecem nije uredu. Pre ostrenja secenje je bilo super. Koliko kosta mac i lanac za moj stihl 029?

Nazad
Vrh