Motorne testere

dzabe cekas,ovo je novo...mada nikad se ne zna,licno mu ne bi dao vise od 250e,ipak je to ala :bravo:

Hvala, dejan 351! :ppozdrav:
Uputstvo jeste na srpskom, ali je samo ta jedna strana-Paljenje i gasenje na tom :sta: jeziku :)
Inace uputstvo je dosta dobro za nas pocetnike, tehnika rada, odrzavanje...
Malo da otopli pa da teoriju primenimo u praksu!

ovo nije ( stihl 460 ) ovo je neki kinez zato i pise steel ima i u italiji ovakvih motornih testera mom komsiji je donio rodjak pa je stala sa radom nakom dva dana rada a dijelova nigdje za nju pa je sad moze da baci u smece a stihla nista nepase i sad je kupio husvarnu i prezadovoljan a ja imam stihl 029 i to je dobra motorka za jedno domacinstvo

@dejan 351
a da skontao sam da je zezancija ali ima i starijih koji ovo prate pa cim vide cijenu a jos novo odma oce da odlepe,
ima takvih modela kod nas u robnim kucama u "robotu" pa ljudi kupuju kostaju 125km oko (67e) ista boja kao stihl pa nek kupi kovoli

oni koji prate forum znaju da o tim kineskim prevarama trubimo mesecima,ali ok upozorenja nikad dosta :ppozdrav:

u ovome ti je razlika
c29b7c7d.jpg
640cfa20.jpg

to je 455e

38ffe445.jpg

dok obična 455 ima klasično zatezanje lanca.

inače i kod nas u hrvatskoj a koliko sam vidio kod vas u srbiji je u ponudi nekih 1/4 modela koje husqvarna proizvodi, recimo 346XP je u ponudi samo osnovni model a postoje jos 4 razlicite varijante isto tako i 357XP postoje barem 4 varijante a kod nas je u ponudi samo osnovni model, 353 pet varijanti itd.

Poslednja izmena od urednika:
Aha to je tako na novim modelima, ja imam malo stariju Husqvrnu 340e ali ima kalsaično zatezanje lanca. Zato me zanimalo koja je razlika između istih modela sa i bez e.
EDIT: Evo malo sam tražio i uočio da to salvno e zavisi od modela do modela konkretno za Husqvrnu 340ivo dok obična ona ima pumpicu za gorivo dok običan 340 nema je.

e moja 340 nema pumpicu za gorivo i zavrtanj za zatezanje lanca je sa cela , to joj je mana sto joj je zavrtanj za zatezanje lanca pored maca

to se slazem za pupmpicu, na mojoj povucem sauk povucem dva tri puta dok se javi vratim i upalim , a nekad ni to ne mora.

Pozdrav svima!

Dilema je da li da od ovlascenog prodavca kupim

Stihl MS-170 (21.700 din) ili MS-180 (28.100 din) kao pomocnu testeru za okresivanje grana oborenih stabala.
Ono sto znam je da su bez opreme iste tezine, prvoj je mac 30, drugoj 35cm i da je druga malo jaca.

Ono sto ne znam je:

- da li uljna pumpa za podmazivanje lanca kod obe radi non-stop, tj da li se ima podmazivanja i kada je testera na leru i koliko je to uopste bitno?

- da li su obe Made in Germany?

- da li je druga testera realno bolja za 60e razlike u ceni?

Hvala!

Pa gledaj ja sam kupio stihl ms180c jos dok je bila na snizenju za negde oko 230e a ms170c je bija 170e.Pa sad sta da ti kazem pricaju da je stihl ms180c mnogo ozbiljnija od 170.Tako da sam ja uzeo 180c.A za ulje oni nemaju stalan rad vec samo kad im se lanac krece...:ppozdrav:

Nazad
Vrh