Motorne testere

Karburator je ZAMA C1Q, bez mogućnosti štelovanja, postoji i verzija sa tom opcijom...
Problem s karburatorom na ovom modelu predstavlja izuzetno loše idejno rješenje filtera za vazduh, pa usled tehničkih nedostataka u karburator dospeva prašina i zapuši kanale i dizne...

Ne kazem ja da je tvoj problem sto lupa ili cvili zbog ler gasa nego da je ler gas veliki jer se okrece lanac a to ces shvatiti kad nedaj boze osetis na nozi a najmanji problem je sto mozes okratiti nogavice na pantalonama

Ama, a, gde se lanac okrece ??? Ler gas je dobar, kada testera radi i pusti se gas, lanac se ne okrece ! Okrene se s vremena na vreme kada ovo zaskripi, sto nema veze sa ler gasom.

Ama, a, gde se lanac okrece ??? Ler gas je dobar, kada testera radi i pusti se gas, lanac se ne okrece ! Okrene se s vremena na vreme kada ovo zaskripi, sto nema veze sa ler gasom.
Ne okrene se lanac zato sto to zaskripi nego zaskripi jer se okrene lanac a lanac se okrene jer je veliki ler gas, logicno, ajd bataljujem vise radi sta hoces

Два пара чизама ми начело управо то "мало" у протекле две недеље.
531c2b90923a9943a9f2d9be127bf651.jpg

Послато са 2406APNFAG помоћу Тапатока

Ne okrene se lanac zato sto to zaskripi nego zaskripi jer se okrene lanac a lanac se okrene jer je veliki ler gas, logicno, ajd bataljujem vise radi sta hoces
E, pa nemoj sada da nas napuštaš kada postaje kritično...😂
Budi od koristi jedared, ostadosmo uskraćeni za objašnjenje, koje uzgred budi rečeno, niko (moja malenkost) nije tražio, kako se šteluje ler gas ... 🤔

Pa on vam i ne prica kako se steluje ler gas vec da na motornoj testeri ako je sve kako treba lanac na leru ne treba da se okrece. Ne treba cak ni malo povremeno da okrene. Znaci lanac u leru treba da miruje i to nema veze sa modelom. Ne znam sta se pravite kao da ne razumete?

Čarukni ti nju malo.:ROFLMAO:
Imam jednog komšiju koji kad ide u šumu obavezno uz motorku nosi manji šrafciger i na svaku primjedbu da motorka neradi dobro izvadi šrafciger i kaže:
"Čarukni ti nju malo. Hoće da se raštela."

Da li je neko imao slican problem ili mozda zna sta moze da bude ?
Testera tek upaljena, cuje se metalni zvuk i svaki put kada se cuje, okrene malo lanac..
Skidao sam lancanik, dobro ocistio i izduvao kompresorom kvacilo i lancanik, nista ne vidim tu kao potencijalni problem. MS 180 je.

Pojacati zvuk : https://streamable.com/ocqef4
I ja bih rekao da nešto nije u redu sa lerom. Ne samo da po zvuku deluje da radi na više obrtaja nego što treba nego i dosta nepravilno radi.
Kao da nešto u nije uredu sa karburatorom. Možda samo treba da se došteluje, možda nešto drugo. Ne verujem da to fabrički treba tako da radi pogotovo Stihl. Nijedna testera ne treba da okreće lanaca na leru. Jedini slučaj bi bio ako kvačilo nije uredu.
Lanac deluje da je previše zategnut. Da nije verovatno bi ga okretalo sve vreme.

E, pa nemoj sada da nas napuštaš kada postaje kritično...
Budi od koristi jedared, ostadosmo uskraćeni za objašnjenje, koje uzgred budi rečeno, niko (moja malenkost) nije tražio, kako se šteluje ler gas ...
A sto bi onda objasnjavao ako tvoja malenkost to nije ni trazila

Послато са RMX3263 помоћу Тапатока

Sve se zna, a niko ne čita..
Snimak je napravljen kada je motorka hladna, prvi start, i treba da je ler gas povišen, to je normalno na ovoj testeri...
A šteluje se kada je vruća, tada treba šrafciger(čić) u ruke, pa pola kruga u rekverc, suprotno kretanju kazaljke na satu...
Složio bih se i ja da je "zeru" zategnut lanac više, ni to nije krucijalno, u odnosu na "problem" na koji ukazuje pitanjem za pomoć...
Koja izostaje...

Ne čitaš...
Hajde, potrudi se makar oko toga...
Zamajavaš ljude...
Nikakva korist od tebe...
Navedi poruku gde sam to napisao ?
Ali, citiraj u potpunosti, ne izvlači iz konteksta...

Ajd ne mlati vise,bolje ti procitaj sta si pisao da ne demantujes sam sebe

Послато са RMX3263 помоћу Тапатока

Stigao si do vrijeđanja inteligencije...
Kakav demanti ?
Budi od neke koristi, ako ne znaš , nije sramota, ali ne zamajavaj ljude dovodeći ih u zabludu da nešto znaš, a obratno je....

Nazad
Vrh