sova
Član
Uzimaj Momo, jedinstvena prilika.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: This feature currently requires accessing the site using the built-in Safari browser.
Ne moze ista ploca da bude za sve lanceJa kupio u lidlu onaj ostrac lanaca, malo ga prepravio, i naostrio sam nekih 7-8 starih istrosenih lanaca cisto malo da steknem osecaj. Naostrio sam jedan istrosen pico 3/8 i probao... ali nekkako mi nije to to. Na oko deluje ok naostreno, ali u praksi mi se cini da ruka ipak mnogo bolje naostri sto se tice kako sece u radu.
E sad cudno mi to sto je tocilo tj brusna ploca navodno namenjena za sve lance.
Ima li je neko i sta mislite?
Moram probati da naostrim i klasican 3/8 da vidim sta ce onda biti
CistacKaljak ?.
Dobio sam Stihl 038AV .Predpostavljam da ima dobru kompresiju pošto pri povlačenju strtera daje lep otpor.Dugo je stajala i prilikom prvog paljenja sam je dao gorivo direktno u cilindar i odmah je upalila ali nakon 2-3 sekunde se ugasila .Posle nisam mogao da je upalim.Promenuo sam mebrane i dihtunge ali nisam dirao iglicu.Upalila je posle tri povlačenja ,radila kratko i ugasila se .Probao sam ponovo da je upalim ali ponaša se isto kako je kolega kojeg sam citirao objasnio .Danas sam izvadio iglicu ali pri montaži slomim podizač iglice pa moram čekati deo .Kompresija odlicna, i sve drugo. Problem je u karburatoru ali ne znam sta tacno. Narucio sam jos jedan set membrana ali ovaj put sa iglicom. Ne znam sta vise da pokusam. Sto se tice mesavine u auspuhu, ona se pojavi kada pokusavam da upalim testeru. Tada su auspuh i filter vazduha mokri kao da sam ih zalio kantom.
Kako tačno oštriš brusilicom? Fiksiraš brusilicu ili direktno bez skidanja sa lanca? Koji kamen staviš?Ja ostrim brusilicom od ove godine,i ne vracam se vise na turpijanje,za to malo sto ponekad imam da secem nesto kod mene,ovo je i vise nego dobro.