MOMOSARIC
Član
Desava se svaki put redovno sumnjam da su te stvari. Ako ne ostrim ravno zasto je isto i sa novim lancem?
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: This feature currently requires accessing the site using the built-in Safari browser.
Sta moze biti problem koji imam vec duze vrijeme? Huskvarna 562 mislim , mac ili vodilica jest kineski , ali ravan je kolko vidim .
Znaci kad je lanac naostren ili dabome nov , reze odlicno deblja drva , ravno kao strijela , ali cim se malo istupi , i to bude relativno brzo nece apsolutno nikako. Zaglavljuje totalno . Tanje i moze , ali cim je deblje ide ustranu drasticno i glavi . Kad se taj lanac samo ponovo naostri (na ostrilici) opet reze normalno , ista vodiliP
Sta moze biti problem koji imam vec duze vrijeme? Huskvarna 562 mislim , mac ili vodilica jest kineski , ali ravan je kolko vidim .
Znaci kad je lanac naostren ili dabome nov , reze odlicno deblja drva , ravno kao strijela , ali cim se malo istupi , i to bude relativno brzo nece apsolutno nikako. Zaglavljuje totalno . Tanje i moze , ali cim je deblje ide ustranu drasticno i glavi . Kad se taj lanac samo ponovo naostri (na ostrilici) opet reze normalno , ista vodilica ?
Ja kolko znam kad je sve u redu , kad se lanac istupi ,slabo reze , piljevina sitna kao prasina ali netreba da ide ustranu tolko da glavi . Nebi reko.Ako lepo ide kad je Nov I kad ga naostris sta tu ima da pitas znaci tup lanac
Послато са RMX3263 помоћу Тапатока
Ne . Nisi citao detaljno. Ne glavi lanac u macu ,nego cim se malo istupi ,tj vec nakon pola sata rada ito povremenog zaglavljuje mac u debljem drvetu ,ukosi se.Pa sam si dao odgovor na svoje pitanje.Sve je OK dok je lanac ostar i cim se istupi normalno je da se vise greje i uz slabije podmazivanje zaglavi ti lanac u macu.Moras cesce i pravilno ostriti lanac da bi izbegao ove stvari koje vode ka havariji na samom motoru tj pregrevanju masine i na kraju zaribavanju iste.
O cemu pricate , nisam nikakav problem sa motorom pomenuo.Dobija se u principu nesto kao osiromasena karburacija...tup lanac a forsira se,testera ode u visoke obrtaje\visak toplote...produzena takva radnja verovatno prvo nacne semerinze a oni vremenom popuste te vuce fals vazduh.
Kad stavim nov lanac bude dobro jedno pola sata ,tako da nije to.Normalna pojava Momo kad su zubci sa jedne strane vise utupljeni od onih sa druge strane. Tad obavezno sece ukoso, a kod debljih drva je to uocljivije.
Sta ti onda nije jasno? Za pola sata zakaci negde zemlju jedna strana i posle krivi rez.Naravno da je ostar