Motorne testere

Sta moze biti problem koji imam vec duze vrijeme? Huskvarna 562 mislim , mac ili vodilica jest kineski , ali ravan je kolko vidim .
Znaci kad je lanac naostren ili dabome nov , reze odlicno deblja drva , ravno kao strijela , ali cim se malo istupi , i to bude relativno brzo nece apsolutno nikako. Zaglavljuje totalno . Tanje i moze , ali cim je deblje ide ustranu drasticno i glavi . Kad se taj lanac samo ponovo naostri (na ostrilici) opet reze normalno , ista vodiliP

Sta moze biti problem koji imam vec duze vrijeme? Huskvarna 562 mislim , mac ili vodilica jest kineski , ali ravan je kolko vidim .
Znaci kad je lanac naostren ili dabome nov , reze odlicno deblja drva , ravno kao strijela , ali cim se malo istupi , i to bude relativno brzo nece apsolutno nikako. Zaglavljuje totalno . Tanje i moze , ali cim je deblje ide ustranu drasticno i glavi . Kad se taj lanac samo ponovo naostri (na ostrilici) opet reze normalno , ista vodilica ?

Ako lepo ide kad je Nov I kad ga naostris sta tu ima da pitas znaci tup lanac

Послато са RMX3263 помоћу Тапатока

Pa sam si dao odgovor na svoje pitanje.Sve je OK dok je lanac ostar i cim se istupi normalno je da se vise greje i uz slabije podmazivanje zaglavi ti lanac u macu.Moras cesce i pravilno ostriti lanac da bi izbegao ove stvari koje vode ka havariji na samom motoru tj pregrevanju masine i na kraju zaribavanju iste.

Dobija se u principu nesto kao osiromasena karburacija...tup lanac a forsira se,testera ode u visoke obrtaje\visak toplote...produzena takva radnja verovatno prvo nacne semerinze a oni vremenom popuste te vuce fals vazduh.

Pa sam si dao odgovor na svoje pitanje.Sve je OK dok je lanac ostar i cim se istupi normalno je da se vise greje i uz slabije podmazivanje zaglavi ti lanac u macu.Moras cesce i pravilno ostriti lanac da bi izbegao ove stvari koje vode ka havariji na samom motoru tj pregrevanju masine i na kraju zaribavanju iste.
Ne . Nisi citao detaljno. Ne glavi lanac u macu ,nego cim se malo istupi ,tj vec nakon pola sata rada ito povremenog zaglavljuje mac u debljem drvetu ,ukosi se.
Kakve veze motor ima, sve ok sa motorom ,znam ja da radim sa motorkom , tad prestanem ,mijenjam lanac i sve bude opet u redu.

Dobija se u principu nesto kao osiromasena karburacija...tup lanac a forsira se,testera ode u visoke obrtaje\visak toplote...produzena takva radnja verovatno prvo nacne semerinze a oni vremenom popuste te vuce fals vazduh.
O cemu pricate , nisam nikakav problem sa motorom pomenuo.
Najsumnjiviji mi je mac , ali me buni sto kad naostrim lanac opet bude perfektno.

Kad seces neko tanko drvo sve je dobro,kad seces debelo krene kako treba ali se ukosi ili cak na pola puta stane tj ne sece dalje?

Mozda treba I mac malo da se poravnja ali vuce u stranu i ustipi lanac kad je jedna strana lanca losija

Послато са RMX3263 помоћу Тапатока

Okreni mac da gornja strana bude dole pa probaj jel bude isto,ja mislim da je tu mac za bacanje u kraj dvorista na gomilu starog gvozdja.

Момо, јеси ли икада раније оволико радио са моторном тестером? Пола сата крчења прљавих блатњавих дрва итекако иступи ланац. Треба да станеш на време и наоштриш мало ланац.

Nazad
Vrh