Motorne testere

Čestitam, da se lepo uslužiš tom mašinicom. Verujem da ćeš je radi male težine rado koristiti. To bi trebala da ti je i najlakša testera u tvom arsenalu analogna, recimo, stihl ms170/180.
Doduše, trebalo bi da ti je dosta tih benzinjara, krajnje vreme je da nabaviš bar neku Akku čisto da vidiš šta je bešuman rad i nepostojanje rada u 'leru'.. :osmeh:

Odlicna kupovina, sa kojom Husqvarnom dodje identicna, model 120?

Послато са SM-G970F помоћу Тапатока

Stigla prinova. Stihl ms 261 od 2,8kw/3,8hp sa stelujucim karburatorom.
U fabrickom stanju, osim kandze koja je neka budzevina. Od ulaganja ima i jedan veliki amortizer koji treba zameniti.
Dosla je sa novim macem 13" i i novim lancem 28 zuba .325 sto me posebno raduje.
Na prvi pogled, prvi utisci su pozitivni. Ne svidja mi se sto H dizna imaj blokadu tj mogu je zaviti ali je ne mogu dodatno odviti, pa iako se pod punim gasom vrti na 13800, hteo sam da joj odvijem malo H diznu, da mi previse "ne peva" ali nisam mogao. Moze samo da se zavije. To se moze resiti ali eto..
Preko L dizne sam joj malo rad popravio, i dobila je ostrinu ali ipak ne reaguje na prvu onako idealno na malom gasu, da ujede, ali kasnije pod punim gasom to kompenzira i ima snage u drvetu.

Evo par fotki

Evo i jednog videa. Ako vam nesto upadne u oko, javljajte :ppozdrav:

Konacno sam je malo i probao ovih dana. Utisci su iz rada skroz pozitivni. Lagana, a opet sa ovako malim macem sece kao luda.
Nego me mnogo nervira taj problem sto je troma na niskim obrtajima sto se i na snimku jasno vidi. Cak hoce i da nekad kod paljenja zeza da moram da povucem 3-4-5x. Kupio sam za kuma polovnu MS260 koje su jako slicne, i njegova ujeda na dodir gasa a ova moja je troma.
E sad ova moja MS261 je puna snage na visokim obrtajima u radu.

Odnesem je u jedan ne tako dobar servis ali je ipak servis, i rekose mi da je to tako normalno sto ne ujeda kao 260, sto je meni neprihvatljivo.
Da li je neko od vas ima ili je radio sa njom?

Mogu li da joj se skinu te njene zastite L i H dizne i moze li dobiti ostrinu stelovanjem? Mozda da joj ultrazvucno operem karburator?

Sta jos osim stelovanja i karburatora moze biti potencijalni problem da testera nema ostrinu, a opet da ima snagu na visokim obrtajima? Moguce neka dotrajalost necega od vitalnih delova motora?

Mislim da je to tako napravljeno. Nemožeš na tom tipu karba ništa naročito menjati, nova tehnologija i to je to..
Eventualno možeš probati kod nekoga drugu 261 pa uporedi sa svojom. Mada koliko znam nećeš tu imati neke razlike..
Teši se da 026 nema tako dobar obrtni moment na visokim obrtajima..

Ја сам ових дана секао са мојом старом Solo 647, прошле године је нисам користио, (имам и Stihl 240), на високим обртајима ми некако кркља о нема баш пуну снагу, а на леру може да ради два дана тако сам јој потрефио L дизну. Морам је још мало штеловати. Иначе пре неки дан кад сам је сређивао приметим да магнет мало чеше електроник, то сам средио и сада ради врло добро, изгледа да је то био проблем који ме је зезао раније.

Послато са RMX3624 помоћу Тапатока

Poslednja izmena:
Mislim da je to tako napravljeno. Nemožeš na tom tipu karba ništa naročito menjati, nova tehnologija i to je to..
Eventualno možeš probati kod nekoga drugu 261 pa uporedi sa svojom. Mada koliko znam nećeš tu imati neke razlike..
Teši se da 026 nema tako dobar obrtni moment na visokim obrtajima..
Nemam ja n tronic karburator, vec onaj sa stelovanjem, ako si na to mislio?
Ako mislis da je generalno MS260 bolja od ove MS 261 koja (mozda) ima tu neku tehnologiju i na stelujucem karburatoru, to je onda drugo. Onda je trebam zameniti za 260.
Nudi mi kum da mi da njegovu 260 za moju 266SE jer mu treba samo za trupcenje pa mogu tako. A onda bi ovu 261 na oglase.
Mada verujem da cu nesto vec uspeti sa ovom postojecom da resim.

026 je odlična testera, ali po meni kao treća veličina. Nije za krupna drva, a malo je prejaka za sitna.
Znači ko ima ms180 i recimo ti tvoju 266, ta 026 mu dođe nešto između.
Btw i ja bih prodao H266 i s261 i kupio Stihl ms361 a ms 180 valjda već imaš.

Poslato sa PPA-LX2 pomoću Tapatoka

Ja vec neko vreme merkam MS 400. Medjutim slabo ih ima kod nas, a dosta ima MS 500 za koje kazu da nisu pouzdane i izdrzljive. Tako da sam u fazi razmisljanja.

Види који ти је сервис ближи.
За Хусварну не знам али знам за једну МС180 која је на стоваришту дрвенарије, секу се греде и фосне... Мало мало па се пали и гаси и ћушка се... И траје...

Ја имам једну МС180 али је не користим често па нисам меродаван да да суд.

Консултуј се и сам Дејаном са ове теме он је прилично упућен у тематику.
Срећна куповина.

Ja imam Sthil 180 i zadovoljan sam, lagana i brza, uz dobar lanac seče kao neka jača testera. Komšija ima Sthil 170 i sporije seče od 180.

Od tih malih testera, neki dan sam se malo igrao sa Stiga SP386, i jako sam iznenađen nivoom kvaliteta i ugrađenih delova.
Proverim cenu i vidim da košta skromnih 20 hiljada kod naših zastupnika.
Možda nije bolja od ms180, ali moj utisak je da je nešto kvalitetnije napravljena..

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh