Motorne testere

Ovo za turpije je tacno,imam jednu isto drvenu - garant je kineska sto je manje relevantno ali nije u centru kao druga oregonova...posle vise od pola zuba nije lose preci na turpiju od sledeceg manjeg koraka jer kako se zub smanjuje sama turpija krene da nadvisava vise nego u pocetku i gubi se fabricko `c` sto utice na brzinu rezanja.Ostrio sam jedan 3\8 lanac koji je na granici istrosenosti cak sa 4mm turpijom.Ovo sto pise za zaokretanje turpije nije neophodno jer su spiralne konstukcije turpije ali radim bas iz razloga sto pise jer pomaze kod jednostranog habanja a i brzo se napuni opiljcima u suprotnom-manje vise samo malo okretati tj koliko ti zglob dozvoljava naravno pored i toga vremenom lupnuti turpiju da ispadnu opiljci...pored svega toga dobro je okrenutu i celu turpiju(rucicu) na kontra stranu kako bi se dodatno smanjila potrosnja.

Riknula mi je bobina na husq 66, u radnji mi rekose da je orginal preko 6000din. Kinske od 2500 do 3500. Vrede li cemu kineske wiltek, throp ...

Ili lepo da uzmem orginal , kad god sam uzeo neki kinseki deo bile su bacene pare.

Riknula mi je bobina na husq 66, u radnji mi rekose da je orginal preko 6000din. Kinske od 2500 do 3500. Vrede li cemu kineske wiltek, throp ...

Ili lepo da uzmem orginal , kad god sam uzeo neki kinseki deo bile su bacene pare.
Sam si odgovorio, original kad vec moze da se nadje.

Послато са SM-G970F помоћу Тапатока

Na vecem opterecenju i obrtajima testera hoce da zatrokira za sekund,kao snagu da izgubi...ako radim na pola gasa,sve je ok-na sta da obratim paznju?svecicu sam ocistio,kao i filter u rezervoaru.

Mijenjao sam ja bobinu na 61, a posto nije bila oridjidji kod zastupnika, uzeo sam kinesku kostala je nesto smijesno. Nikakvih problema nema , evo vec mislim vise od dvije godine, mada ako si u prilici da uzmes orig.. uzmi zbog kasnijeg pravljenja sranja.

Pozdrav,
Imam oleomac motorku, i vidim da je suv lanac kad reze, odnosno da ne baca ulje sa lanca na beton kad startujem motorku i curi dole ulje.
Odnesem u (ovlascen) servis da zamene uljnu pumpu, zove majstor posle nedelju, kaze nije mu jasno sta je kvar njemu radi.
Ja dodjem sa macem i probamo ne radi.
Kaze majstor ne valja ti mac posto baca ulje bez maca a sa macem baca, uzmi kraci mac i skrati lanac.
Uradim to opet ne radi, kaze majstor idi da ti skrate lanac za pola linka, uradim to i radi - baca ulje na beton, ali onako kad se turira.
Dodjem kuci opet ne baca, odnosno ulje izlazi iz motorke kad nema mac a sa macem nece.

E sad mrzi me da idem opet kod njih...sta mi je ciniti?
Da li pumpa moze da bude poluispravna pa da ne baca dovoljno jako ili nije dobro podesen lanac i mac ili je nesto trece?
novi mač je 38cm, 325 1,5mm, lanac je oregon .325.

Да ли се поклапају рупе и канал за подмазивање? Да ли је одврнут шраф за количину уља, ако постоји на моторној тестери. Да ли сте пробали са танку жицу да провучете кроз рупе на мачу. На вилиџеру користим два мача различитих произвођача и дужине, само сам то гледао да се поклопе све рупе.

Rupe se po meni poklapaju delimicno. Ne znam kako treba da izgleda tacno poklapanje?
Sraf za kolicinu ulja sam odvrtao. Mac je potpuno nov.

Da li si radio duze vreme sa tom testerom?

Послато са SM-G970F помоћу Тапатока

Jesi ustanovio zašto ne baca ulje? Iako nisi napisao koji je tačno model mogu zaključiti da je u pitanju hobi testera i nije profi. Te hobi testere obično imaju problem sa pumpom koja se od vibracija odvrne i raspadne, onda ulje samo curina dnu testere i kad ne radi.

Послато са SM-A145R помоћу Тапатока

Poslednja izmena:
Motorka je hobi, OleoMas GS 410 CX iz 2016, a pumpa je vec menjana ~2020 .
Probao sam za vikend i ne baca ulje na mac ni sa starim macem i lancom ni sa novim kracim macem. Nesto malo curka pumpa kad je turiram bez maca i lanca, ali verovatno nedovoljno?
Probacu odneti nekom drugom majstoru, mrzi me da idem i po treci put kod ovih.

Otišla ti je uljna pumpa. Nije više od 1000 din. Zameni je. Samo pazi da ti se slučajno ne raspadne kvačilo dok ka skidaš-montiraš.

Treba provjeriti puž uljne pumpe i oprugu. Mada čudno mi nekako da nema neki lim koji štiti uljnu pumpu kao na drugim testerama. Pomalo nemarno od konstruktora.

Послато са SM-A145R помоћу Тапатока

Znate li gde se nalazi odusak rezervoara na stihl 192 t?
Testera mi se gasi kada odvrnem cep od goriva pojavi se vakum...

Sent from my SM-S901B using Tapatalk

Nazad
Vrh