Motorne testere

pa nije bas tacno,modeli xp imaju izmedju 13.000 i 14.000.obrtaja,obicna husqvarna 11,000 do 12.500

quote_icon.png
Citiram: Obrljan94
Ja mislim da cu ipak na kraju uzeti Vilagerovu jer ima i 2 godine garancije na nju,dok za ovu Partner 495 covjek ne garantuje i jos kaze ona je bila pokvarena pa sam ja to nesto sastavljao,tako da cu vjerovatno uzeti novu Vilagerovu nisu previse ni skupe a imaju 2 godine garancije.
Pa isto ti je..kada ti Villager bude najviše trebao, servis ti neće pomoći. Bolje skupi još malo novca, bez obzira što nisi profi, nisam ni ja..isto sam razmišljao kao ti,..uzeo sam i trimer i testeru, oba Villager i sad se kajem.
Na tebi je da odlučiš.

Ljudi imam vilager VGS 30 , iskreno , to nije neka marka , ALI ja sam sa njom isekao brdo,brdo ,brdo DRva.... a isto tako znam jos par ljudi koji stvarno dosta rade sa vilager testerama, i ok. su ......jedina mana koju ja zapazam je ta sto kad se zagreje dosta ,mora malo da ``odmori`` :) , a jos je izuzetno jeftina .....

kupio sam bio mec culok ima kompresiju upalim je radim i kad se ugreje pocne da gubi gorivo i ugasi se, sve rasklapano sve ok memebrana cela , adugo je stojala . kada ono isteglila se membrana zamenjena juce i radi kao sat

bullcraft je robna marka od Quelle-a , kinez na kojeg onda oni lijepe svoju marku , sve u svemu malo vise od bullshit-a. vani svaka malo veca trgovacka kuca ima svoju marku alata koje prodaju pod nekim svojim imenom pa tako bauhaus ima alphatools i toolson, baumax ima OK metro ima fairline , OBI ima CMI, lidl ima parkside i florabest itd.

Koliko je teska motorka Stihl 041 sa punim rezervoarom goriva i ulja,i koje su karakteristike te motorke,sto se tice snage?

to je bas stara masina (mislim da nema mladje od 30god.),ali jako kvalitetna i imaju je dosta kod mene u selu.Ima 5,5 ks i tezina sa punim rezervoarima je oko 7kg

Koliko je teska motorka Stihl 041 sa punim rezervoarom goriva i ulja,i koje su karakteristike te motorke,sto se tice snage?
pa bogami ja sam merio moju ima kolko se secam oko 8.5kg,sto se tice snage ima 3.7 KS,(a ne 5,5 kako Dejan kaze)sta da ti kazem imam je 10 ak.godina secem samo za svoje potrebe (i nekom drugaru,komsiji)poneko drvo i oborim,izmedju ostalih i topolu od 1m u precniku.isekao sam sa njom sve skupa mozda oko 200 kubika raznog drveta (meko,tvrdo)i samo sam jednom promenuo platinsku dugmad i ocistio pumpu za podmazivanje lanca.imas i sliku neku stranu unazad ,da ne postavljam dva puta istu.a ove Wilagerove je sahranila nekoliko,sto su po selu kupovali i jos ce .

---------- Poruka napisana u 17:21 ---------- Prethodna poruka je at 17:19 ----------

gde preko?moj drugar pre neki dan kupio istu takvu za 200e.videcemo kako ce se pokazati.

---------- Poruka napisana u 17:29 ---------- Prethodna poruka je at 17:21 ----------

quote_icon.png
Citiram: Obrljan94
Ja mislim da cu ipak na kraju uzeti Vilagerovu jer ima i 2 godine garancije na nju,dok za ovu Partner 495 covjek ne garantuje i jos kaze ona je bila pokvarena pa sam ja to nesto sastavljao,tako da cu vjerovatno uzeti novu Vilagerovu nisu previse ni skupe a imaju 2 godine garancije.
Pa isto ti je..kada ti Villager bude najviše trebao, servis ti neće pomoći. Bolje skupi još malo novca, bez obzira što nisi profi, nisam ni ja..isto sam razmišljao kao ti,..uzeo sam i trimer i testeru, oba Villager i sad se kajem.
Na tebi je da odlučiš.

Ljudi imam vilager VGS 30 , iskreno , to nije neka marka , ALI ja sam sa njom isekao brdo,brdo ,brdo DRva.... a isto tako znam jos par ljudi koji stvarno dosta rade sa vilager testerama, i ok. su ......jedina mana koju ja zapazam je ta sto kad se zagreje dosta ,mora malo da ``odmori`` :) , a jos je izuzetno jeftina .....
zasto da se odmori? sta bre da se odmori,testera je napravljena da radi (sece) znaci isecem jedan rezervoar pa stanem da se ohladi ,ma dajte ljudi ,moja stilovka 041 stara ko zna koliko je sahranila nekoliko novih vilagera i jos ce nekoliko,a ne treba da odmara,samo sipaj ulje,gorivo i cepaj.a ne mogu da dobijem vise para nego sto kosta nova Vilagerova.zato svima savet sto neko gore rece skupite jos malo para i kupite pravu testeru,za 200-250 e imate polovnu stilovku,samo treba pratiti oglase.pre neki dan smo isli ja i drugar da kupi stihl 044 dao je 200e.

dreger@

merena snaga kod stihl 041 po nemackom DIN standardu iznosi 3,7ks,ali njena "prava"snaga gledajuci sadasnje merenje je 5,5ks,a maximalna duzina maca ide i do 60cm,pa nece valjda goniti toliki mac sa 3,7ks :sta:
sto se ovog ostalog (novi villager ili polovni stihl) potpuno podrzavam

kako prava snaga?koje sadasnje merenje,u stihl katalogu lepo pise 3,7ks,i ni po cemu mi ne deluje da ova moja ima 5.5ks,a to za duzinu maca svaka testera ima duzinu od-do(npr 37-60cm),ali i preporucenu duzinu maca onu koja je optimalna za nju po svojim karakteristikama.

ne bih stvarno da se prepirem i idem u off,ali evo nekih podataka(skinuto sa net-a)

http://www.ehow.com/list_7640458_stihl-041-specifications.html

a prevod bi bio(uz greske na translat-u)

Translate

Продато од 1967 до 1977, модел 041 моторном тестером је направио Стихл компаније Штутгарт, Немачка. Као и многи други ланац тестере у своје време, она садржану једним цилиндром бензински погон мотор, али недостајала сигурност и удобност карактеристике као што су кочница ланца или вибрација апсорбује систем управљачи.

мотор

Иако је Стихл 041 у једном цилиндру, 61-кубном-центиметара радне запремине мотора је објављен да произведе 3,7 коњских снага, мерено од стране немачког ДИН стандардима, то је заправо произведени 5,5 коњских снага када ради на свом максимуму радна брзина од 7.000 обртаја у минути.Мотор је носила и можданог удара за 44 и 40 мм респективно, и директно возили кроз ланац центрифугалне квачило. Над својим животом, Стихл изграђена 041 са великим бројем различитих Тиллотсон ХС серија карбуратора.

случај

Стихл 041 има сиву случај направљен од магнезијума са црвено врху. Његова поверхеад тежак 6,2 килограма.

између 35 и 63 центиметара ће радити на Стихл 041 моторном тестером. Он подржава Орегон ланаца са терена од 0.375 инча

може опционо подршку 0.404 инча ланаца терену.

a sto kazes da je duzina maca stavljena opciono od - do,pa moja 026-ica je imala 3,5ks i max duzina maca 45cm,a po tvome 3,7ks na 63cm...malo mnogo!
Standardi su razliciti,tj.mesto gde se snaga meri(na samoj radilici ili na izlaznom vratilu)

kupio sam bio mec culok ima kompresiju upalim je radim i kad se ugreje pocne da gubi gorivo i ugasi se, sve rasklapano sve ok memebrana cela , adugo je stojala . kada ono isteglila se membrana zamenjena juce i radi kao sat
Naleteo sam povoljno na motorku mcculloch, pa me zanima kako si ti njom zadovoljan, dali da je kupujem ili ne? Kako stoji sa delovima za nju ?

kod mene ih je imala sumarija (velike) i dosta su radili s njima i bilo samo rijeci hvale za njih. male im nisu pratile tu kvalitetu ali opet su daleko ispred kineskinja, mana su im amortizeri (opruge). od 1999 (evropski dio) su u vlasnistvu husqvarne a od 2008 i americki dio kompanije pa sada rade samo male modele tj. to su zapravo husqvarne u njihovoj boji.

nova ili polovna? ja sam moju platio 50 e bez lanca i maca. zezao me je i dovod vazduha u rezervoar. inace nisu lose delova ima karburator je zama koristi ga vecina proizvodjaca. problem je za starije serije oko delova motorne grupe mada sada ima tajlandskih i indijskih delova koji odgovaraju

Nude mi polovnu a ispravnu za 50 evra... Model je PM484

---------- Poruka napisana u 00:45 ---------- Prethodna poruka je at 00:34 ----------

Da dodam i zapreminu 40ccm, 2.9ks i mač 40cm...

Poslednja izmena:
Ista takva.... Sad vidim da ima još jedna slična na limundu za 3000 dinara, bez lanca...... znači da im se otprilike tu kreće cena....

Nemojte se ljudi zamajavati to sto pise kupljena u nemackoj,becu i ono uradjena generalna pre dvadeset dana to je sve laz da privuku kupce tako su mog komsiju nasamarili za jednu stihl 023.....

Nazad
Vrh