Ja sam iz zajebancije kupio proljetos na akciji stihl170 (najmanja moguca stihlovka s normalnom ruckom) pita me stari sta ce nam to sranje ovao ono... sad se od nje ne odvajamo, sta god treba, 'vataj "malu" motorku i ajmo. "velika" motorka je stihl ms310 a prije nje je bila 028 koja je jos uvijek rastavljena u podrumu i ceka da naletimo na jeftini kineski klip i cilindar...
Sve u svemu 180 je ozbiljnija za duplo od 170, ali toliko i kosta u odnosu na 170. Za razna kresanja i krcenja sikara i ispomoc u sumi, je dovoljna i 170 uz neku jacu motorku za ozbiljnije stvari. 170 je ruzna ko lopov s onom malom vodilicom, ali kad se podere, moze se na nju staviti vodilica sa 180-ke i opet imas azdaju za male pare.
Pravimo drva za tri kucanstva. babe plate drvorezace da izrezu, al mi smo skrti pa sami rezemo motorkom, posto sebi ostavljamo deblja drva a to drvorezaci ne zele rezati po standardnoj cjeni. 20m drva je stihlovka 170 ove jeseni izrezala u "furke" (metrica na 4 komada - 3 reza) i to mahom debela drva. Nit se pregrijavala, nit se osjetio gubitak snage nit ista... Sad idemo u sumu i s 310 rusimo drva, a s malom obradjujemo grane i rezemo na mjeru. Puno je laksa za baratanje i manje se osjeti i na rukama i na kicmi.
Toplo preporucam najmanji stihl model koji je uvijek na kraju godine na popustu i sad kod nas stihl 170D (noviji model nego moja) kosta 1450Kn sto ce reci 194€
Po meni je kupovina 180-ke neisplativa, jer je snaga motora tu negdje sa 170 (0.1ks razlike ako se ne varam) a po knjizi joj pase i vodilica od 180-ke