Motorne testere

Vase misljenje o stilu 180 hteo sam takvu da kupim da imam malu testeru uz husqvarnu 365 profi. Ako neko moze da mi kaze o njima malo opsirnije. Hvala.
Za tebe je to prava stvar, i ja imam stil 180 i stil 045, vrlo retko koristim veliku a mislim da ćeš i ti zaboraviti da je imaš i koristiti je samo za obaranje ostalo sve uradi mala.

mislim da smo temu "kinezi"apsolvirali to znaju svi koji su procitali sve stranice.Moje misllenje je da na kraju glavni razlog zbog kojeg se ljudi uopste vise interesuju za njih zapravo novac.Jer samo medicinski lud covek moze da poveruje da kupuje ozbiljan alat kupujuci ta kineska sranja,e sad posto na ovom forumu tih ljudi nema(ili bar ne bi trebalo da ih bude) mi ovde pricamo o "alatu"od kojeg se ne ocekuje nista,vec samo da se kaze da se poseduje i jos ako nesto i odradi,puna kapa.Dakle,u pitanju su pare i kome je hitno neka nastavlja sa takvom praxom ili da skupi neke ozbiljnije novce i kupi ALAT koji ce koristiti nevazno da li se bavi amaterski ili profesionalno!

Sa vasim komentarima ubedili ste me da kupim stil 180. Hvala.:ppozdrav:Koliko kosta nova stil 180 i gde je najbolje kupiti novu?

Ja sam iz zajebancije kupio proljetos na akciji stihl170 (najmanja moguca stihlovka s normalnom ruckom) pita me stari sta ce nam to sranje ovao ono... sad se od nje ne odvajamo, sta god treba, 'vataj "malu" motorku i ajmo. "velika" motorka je stihl ms310 a prije nje je bila 028 koja je jos uvijek rastavljena u podrumu i ceka da naletimo na jeftini kineski klip i cilindar...

Sve u svemu 180 je ozbiljnija za duplo od 170, ali toliko i kosta u odnosu na 170. Za razna kresanja i krcenja sikara i ispomoc u sumi, je dovoljna i 170 uz neku jacu motorku za ozbiljnije stvari. 170 je ruzna ko lopov s onom malom vodilicom, ali kad se podere, moze se na nju staviti vodilica sa 180-ke i opet imas azdaju za male pare.

Pravimo drva za tri kucanstva. babe plate drvorezace da izrezu, al mi smo skrti pa sami rezemo motorkom, posto sebi ostavljamo deblja drva a to drvorezaci ne zele rezati po standardnoj cjeni. 20m drva je stihlovka 170 ove jeseni izrezala u "furke" (metrica na 4 komada - 3 reza) i to mahom debela drva. Nit se pregrijavala, nit se osjetio gubitak snage nit ista... Sad idemo u sumu i s 310 rusimo drva, a s malom obradjujemo grane i rezemo na mjeru. Puno je laksa za baratanje i manje se osjeti i na rukama i na kicmi.

Toplo preporucam najmanji stihl model koji je uvijek na kraju godine na popustu i sad kod nas stihl 170D (noviji model nego moja) kosta 1450Kn sto ce reci 194€

Po meni je kupovina 180-ke neisplativa, jer je snaga motora tu negdje sa 170 (0.1ks razlike ako se ne varam) a po knjizi joj pase i vodilica od 180-ke

U Bijeljini je trenutno akcija motornih pila o kojima se ovdje prica tj Stihl MS180,a cijena je na akciji 175€,i na akciji je i motorka Stihl MS 390 i kosta 490€.

180 kod nas nema za te pare... Obicno STIHL kod nas daje akciju samo na 170 tj na najmanji model... na vece modele nikad nisam vidio akciju, samo popust koji dogovoris s trgovcem...

Sve u svemu, neces pogrijesiti ni sa 170 ni sa 180. male, lagane a urade posla i posla.

U ceni nove Villagerke sam našao polovnu stihl 210... pa se dvoumim... novo je novo a stihl je stihl... Šta vi preporučujete?

i ja sam isto tako dvoumio i na kraju kupio Vilager VGS 33 3,4 ks 2 god. garancija 17000 din....pa sad vreme će pokazati dal sam pogrešio
uz nju imam i malu McCULLOCH 38

U ceni nove Villagerke sam našao polovnu stihl 210... pa se dvoumim... novo je novo a stihl je stihl... Šta vi preporučujete?

Sa villager testerom, sam se zeznuo debelo , bolje krsh stihl nego ``dobar`` villager . . . i znam jos dosta ljudi sto se zeznuse sa villager testerom . . .

---------- Poruka napisana u 15:40 ---------- Prethodna poruka je at 15:33 ----------

SAD sam zvao radnju STIHL , 170 stihl su sad 17300 , svuda u Srbiji na akciji , od nove godine su 20300, znaci jos sutra po toj ceni...

POZZ

pogledaj neke osnovne stvari kod 210-ke,kompresiju,kako pali hladna(vruca),kakav rad motora ima u praznom hodu kad se zagreje,dobos i lancanik,mac,lanac(neko ce reci to je potrosan materijal),jeste,ali i to kosta i kasnije formira drugu cenu...sve u svemu STIHL!

Ako je još sutra cena za stihl 170 ms 17300din, onda ljudi u kupovinu jer je to dosta dobra testera

Imam nudi mi covek iz servisa servisiranu ms180 za 15.000 znaci ljudi kao nova nema jedne ogrebotine na kanapu se drzi isto kao nova kaze da je zamenio klip i karike sad neznam dal da kupim ili ne sta vi mislite?:sta:

Ja sam novu bez računa platio 200 evra, a sa računom je 28000 dinara.To bez računa ima u Rumi na vašaru sa garancijom od godinu dana, prodaju jedni iz Žablja koji imaju prodavnicu i servis pa ovde donose na crno, ali je garancija važeća sto posto provereno.Mislim da je bolje dodati jos 5000 i kupiti novo.

al ipak to je komplikovano nemogu da se zajebavam sa tim a i ovde mi covek daje garanciju 6 meseci a i kao sto sam rekao kao nova je cak joj je i mac skoro nov!...

Ja imam Villager VGS 30 S
Snaga: 3,0 Ks, 50,1 cm3 , Vodilica-mač: Oregon 45 cm / 0,325“ / 1,5 mm, 36 zuba , Masa: 5,8 Kg
attachment.php

Spremila ogrev za dve zime bez jednog kvara. znam da nije puno 2 puta po 12 kubika.
Kao manu bi joj dao slabo hlađenje. Gasi se sama posle nepuna dva rezervara goriva, ako se nepravi neka pavza (probao sam tako dva puta). Ja na svaki rezervoar napravim pavzu oko 15 minuta i nemam nikakvog problema da mi se ugasi.
Posle završenog rada je samo dobro oduvam sa kompresorom da nebi ostalo negde piljevine i za moje kućne poslove meni dovoljno, ja sam zadovoljan sa njom.

ne nije iz barajeva nego iz banovaca servis "peka" super servis kod njega nema mane kvalitetno brzo ta testera je kao sto sam rekao kao nova!

Nazad
Vrh