Motorne testere

oregon je najbolji neovisni proizvodjac opreme za motorke. i u nekim stvarima su cak napredniji i kvalitetniji od ova dva velika proizvodjaca (stihl i husqvarna group)

jel dosta jeftini od orginal stil ili je mala razlika , a one americke windsor

sutra cu da kupim 2 kom posto imam dve iste motorke hvala vam na informacijama
:ppozdrav:

jel neko radio sa ovim macevima i ostracima lanca

to je samo za male pile (stihl do 210 model , husqvarna do 240) cijena kod mene je nekih 30 € za vodilicu, lanac i brusac (duljine su 14" do 16" i samo 3/8 korak).

---------- Poruka napisana u 21:49 ---------- Prethodna poruka je at 21:45 ----------

lanac od oregona je kvalitetniji od stihla (ne isteze se kao on) a husqvarnin lanac je njihov proizvod.

Drugari imam dva pitanja? Testera stihl 029 super, pali bez problema, seče bez problema, ne guši se kad dajem gas, ali na leru nece da radi, radi 5-6 sek i ugasi se. I još jedno pitanje u vezi sa podmazivanjem lanca. Šrf koji služi za štelovanje protoka ulja za lanac stoji na max, ali i dalje lose podmazuje. Čovek koji mi je dao tu testeru kupio je novu, kaze da i kao nova loše je podmazivala, šta to moze da bude?

sto se tice lera:eek:cisti filter za vazduh,pa nasteluj karburator i to prvo sraf L,pa fino podesavanje ler gasa T.Proveri da li je sraf za kontrolu protoka ulja u krajne levom polozaju,jer max.protok se podesava(u zavisnosti od duzine maca)tako sto se taj sraf odvrne suprotno od kazaljke na satu.Ako je nije to,onda postoji mogucnost da se izlizao puz uljne pumpe,tako da ona nema dovoljan kapacitet.
Sve ovo navedeno podrazumeva da su otvori na macu cisti i da je duzina maca srazmerna modelu testere!

Filter je cist sto posto, a ler gas je radio super i jednog dana poceo da zeza. A sraf za stelovanje ulja je okrenut na max i mac je fabricki nista nije dirano. Provericu taj puz mozda je on nastradao. Hvala

Ljudi jel zna neko gde se mogu nabaviti delovi motora za testeru "Oleo-Mac 350 A",moja je pre neki dan ispustila svoju plemenitu dusu. Unapred hvala.

@dejan 351

Jeste bem ti zivot,prolazim pored tog servisa kad god idem u Smederevo.Totalno sam zaboravio na njega. Hvala lepo. :ppozdrav:

Imam problem,motorka dok je povucen sauh ona radi al pod jakom turazom,a kad vratim sauh nazad ona se ugasi,a gas ne reaguje nikako...Sta moze biti problem?
Letos je kupljena motorka,ne znam koja je marka,nije kvalitetna...

Hvala @dejan 351
Mislio sam da je neka sitnica,sutra cu je odneti kod majstora da je pogleda,da ja ne zafrknem nesto!

juce sam detaljno ocistio moje dve masine,izvukao gorivo iz rezervoara,skinuo dobose i podmazao iglicaste lezajeve,sto svakom savetujem da uradi.Nije neki posao(1 sat za obe testere),ali zato produzuje vek trajanja

Nazad
Vrh